Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 17 June, 13:02

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 19 kl. 18:05

Möten i verkligheten skapar bättre klimatAleandra Appleby Hjortswang arbetar för fler föreningar och klubblokaler för Sveroks medlemmar..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Appleby Hjortswang, Sveroks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Möteni , verkligheten, skaparbättre , klimat
Sydsvenskan - 12 jun 19 kl. 18:05

Möten i verkligheten skapar bättre klimat

Aleandra Appleby Hjortswang arbetar för fler föreningar och klubblokaler för Sveroks medlemmar..

Sydöstran - 26 apr 16 kl. 06:00

Verkligheten har skapat sin egen såpa...

Tillökning i kungafamiljen och en bostadsministers avgång. Lägg därtill en förtroendevald miljöpartist som vägrar ta kvinnor i hand. Verkligheten skapar ibland sina egna såpor..

Supermiljöbloggen - 09 dec 18 kl. 14:02

Fler med klimatångest i Sveriges Riksdag

En enkätundersökning som Dagens Nyheter har gjort visar på färre klimatskeptiker och fler riksdagesledamöter med klimatångest i Sveriges riksdag 2018 119 av 349 riksdagsledamöter har besvarat enkäten som skickades ut av DN förra veckan. Enkäten innehöll frågor om hur riksdagsledamöterna förhåller sig till klimatforskningen och klimatfrågan i stort. Endast två av dessa riksdagsledamöter fyllde i att de var skeptiska till klimatprognoserna, men flera fyllde i att de var tveksamma till delar av forskningen.

YLE - 11 maj 17 kl. 15:25

Historiskt avtal för bättre politiskt klimat på Kimitoön

Kimitoöns nyvalda politiker har kommit överens om en rad viktiga frågor samt hur platserna i det nya kommunfullmäktige fördelas mellan partierna. Politikerna lovar försonligare tongångar än tidigare i fullmäktigesalen. Det var Svenska folkpartiets Jan-Erik Enestam som tog initiativet till att öns partier skulle försöka enas om ett gemensamt program.

Kristianstadsbladet - 12 aug 14 kl. 17:22

Jubileum med nya möten

Foto: Galleri Thomas Wallner
Jubileumsutställningen på Galleri Thomas Wallner i Simris tar konstskribent Isac Nordgren med in till nya möten, bland ögonblick och historien, med ljus och mörker.
Konst
40-årsjubileum. Med Linnea Carlsson, Emil Z Ekberg, Johanna Fjaestad, Clara Gesang-Gottowt, Ellisif Hals, Tomas Lundgren, Ami Norda, Pauliina Pietilä, Disa Rytt och Sara Wallgren.

Cornucopia - 01 feb 19 kl. 11:42

Hushållens sämre ekonomi - bra ursäkt skylla på klimatångest

De högt skuldsatta storstadshushållen ser allt mer ut att hålla i slantarna. Ofta låter det som alibit inte är de stora skulderna och oron över räntan, utan istället alibiserar man för sig själv och andra med klimatångest. Således kommer neddragningar i hållbar riktning upphöra när hushållen blir mer positiva till ekonomin framöver.

Trelleborgs Allehanda - 05 feb 14 kl. 09:55

Författare skapar nya verkligheter

Foto: Tomas Nyberg
Författare är inte ingenjörer, men likväl kan de skapa fantasifyllda verkligheter med sina berättelser, verkligheter som snart kan bli vår vardag. Kultursidans nye krönikör Olle Svalander funderar kring romanens kraft.
Är du en av dem som säger att romaner är ointressanta eftersom de inte är på riktigt, inte har hänt i verkligheten?

Sydsvenskan - 25 aug 15 kl. 17:20

Den fiktiva verkligheten

I en tom butikslokal i Landskrona breder aboriginernas land ut sig. Vissa av Christian Viums bilder tycks på väg mot kollaps i den australiensiska öknens ljus. Från år 1875 och nära fyrtio år framåt följde antropologerna och fotograferna Frank Gillen och Baldwin Spencer invånarnas liv.

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 15 kl. 17:20

Den fiktiva verkligheten

I en tom butikslokal i Landskrona breder aboriginernas land ut sig. Vissa av Christian Viums bilder tycks på väg mot kollaps i den australiensiska öknens ljus. Från år 1875 och nära fyrtio år framåt följde antropologerna och fotograferna Frank Gillen och Baldwin Spencer invånarnas liv.

Cornucopia - 09 jan 16 kl. 11:11

I fablernas land: Romson och Fridolin hälsar på i verkligheten

"I valrörelsen uttryckte vi oss ofta hårt och förenklat [...] . Det har krockat med den verklighet regeringen har att hantera" - Åsa Romson och hen Fridolin 
Copyright (c) 2015 I fablernas land (Twitter, Facebook).

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Se upp för ful fisk i midsommar

Midsommar betyder för många lax, strömming och andra feta fiskar på matbordet. Men den feta fisken kan innehålla höga halter av miljögifter. Barn, unga och kvinnor som vill ha barn bör därför se upp för att inte få i sig för mycket av vissa fisksorter..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

SJ vinner budstrid om sju norska tågsträckor

SJ har med dotterbolaget SJ Norge fått kontrakt för att bedriva tågtrafik på sju norska tågsträckor. Beslutet klubbades av norska Jernbanedirektoratet på måndagen, skriver SJ i ett pressmeddelande. Det statliga svenska bolaget ska därmed i drygt tio år.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nils Höglander uttagen i Juniorkronorna

Rögleforwarden till USA för att spela landskamper..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

30 döda i självmordsattacker i Nigeria

30 människor har dödats i tre självmordsbombningar i nordöstra Nigeria, meddelar den statliga katastrofmyndigheten SEMA. – Dödssiffran från attacken hittills har ökat till 30. Vi har över 40 skadade, säger SEMA-chefen Usman Kachalla.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Lufthansa dyker efter vinstvarning

Tyska flygbolaget Lufthansas aktie störtdyker 12,5 procent efter att ha utfärdat en vinstvarning. Enligt det Frankfurtbaserade bolagets senaste prognos kommer rörelsemarginalen för helåret att bli mellan 5,5 och 6,5 procent, en sänkning jämfört med den.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Röda partierna vill satsa miljoner på skolan – får kritik direkt

Peter Danielsson (M) sågar förslaget från S och V: ”Inte att ta ekonomiskt ansvar.”.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Båttjuvar körde från Strandbaden till Höganäs

Vittne såg två män stjäla båten  – dagen efter hittades den i småbåtshamnen..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Epidemin inte enda dödsorsak för ettåring

Den ettåring som avlidit i samband med vattenepidemin i norska Askøy hade en infektion som orsakade en blodförgiftning, vilken sedan ledde till hans död. Hans tillstånd kan ha förvärrats av campylobacter, visar en obduktionsrapport. Både grupp A-strepto.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Stjärnan skadad – med tio dagar till EM

Med bara tio dagar kvar till Sveriges premiär i basket-EM är Farhiya Abdi skadad. Abdi, som är en av Sveriges mest rutinerade spelare, stukade foten i söndags och avstod från måndagens träning. – Det är en lättare stukning, jag fastnade i någon under tr.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Systembolaget permanentar hemleveranser

Redan 2013 började Systembolaget med hemleveranser av dryck, på försök i några utvalda län. Nu är det dags att låta detta bli en del av den ordinarie verksamheten, meddelar Socialdepartementet i ett pressmeddelande. "Svenskarna gillar Systembolagets bre.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.