YLE > Svenskfinland

Monday, 24 June, 19:26

YLE - 12 jun 19 kl. 18:11

Närmare 1 900 hushåll utan el i Sundom och MalaxOmkring 1870 av Vasa Elektriskas kunder är för tillfället utan elektricitet i Sundom och Malax..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sundom, Malax, Vasa Elektriskas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Närmare1 , 900, hushållutan el i , Sundomoch , Malax
YLE - 27 jul 15 kl. 08:46

1400 hushåll i Vasatrakten utan el

Hundratals hushåll var utan el i Vasatrakten på söndagen. Den väntade stormen dök aldrig upp, men blåsten och regnet ställde till med problem i bland annat Kuni i Korsholm. Totalt 500 hushåll var utan el i till och med fem timmar.

YLE - 12 jun 19 kl. 18:11

Elavbrott drabbade Sundom och Malax

Ett elavbrott drabbade Sundom och Malax under onsdagskvällen. Som mest var närmare 1 900 av Vasa Elektriskas kunder utan el..

YLE - 21 aug 12 kl. 07:17

Barn och unga får mera plats i Sundom i Vasa

Befolkningen i Sundom växer så det knakar och därför satsar Vasa stad nu på både barn och ungdomar i byn. På trettio år har befolkningen ökat med cirka 80 procent och man har beräknat att befolkningen ska öka ytterligare 60 procent fram till 2030. Så trycket på både dagvårdsplatser och ungdomsverksamheten är stort i byn.

YLE - 08 aug 14 kl. 09:38

Bakluckor och gårdar öppna för loppisbesökare i Sundom

På lördag är det dags för loppisrace i Sundom i Vasa. Närmare 80 gårdar deltar och dessutom fylls ungdomslokalens gård av bakluckeloppis. Cecilia Nordman är en av arrangörerna och hon är glad över att loppistrenden verkar vara här för att stanna.

YLE - 31 aug 15 kl. 04:33

Vindkraftverk i Sundom tvingas sänka effekten

Merventos vindkraftverk i Sundom är för bullrigt, och nu sänker man effektuttaget under tre timmar nattetid. En ny förordning kring bullret kan tvinga bolaget till ytterligare åtgärder. Bullerkraven skärps på vindkraftverken i Finland.

YLE - 15 apr 13 kl. 10:17

Årets öppna trädgård finns i Sundom i Vasa

Marita Riskus och Lars-Ole Barkars trädgård i Sundom i Vasa har fått hederspriset "Årets öppna trädgård" på mässan Vårträdgård i Helsingfors. Just nu är trädgården i vinterskrud.Lars-Ole Barkars och Marita Riskus trädgård i vinterskrud YLE/Mira Myllyniemi Det var en jury som valde ut vinnaren.

YLE - 29 dec 13 kl. 09:07

Fotbollsläktaren i Sundom brandhärjad

Läktaren vid fotbollsplanen i Sundom i Vasa brandhärjades natten mellan torsdag och fredag. Brandkåren hann släcka elden innan några större skador uppstod, men det var fråga om minuter inan elden skulle ha spridit sig och hotat hela läktaren. I söndagens Vasabladet uttalar sig vice ordföranden i Sudnom IF, Mats Berg:
- Antagligen var det några ungdomar som eldat i en soptunna därifrån elden spritt sig.

YLE - 22 apr 14 kl. 13:42

Båtcenter närmare verklighet i Kronvik

Vasa stads planer på ett båtcentrum vid det gamla sågområdet i Kronvik i Sundom tar nu ett steg vidare.
Den gamla såglagerhallen på 2300 kvadratmeter föreslås säljas och ett outbrutet område på 9500 kvadratmeter föreslås arrenderas till Ab Kenneth Rönnqvist. Rönnqvist verkar idag i mindre lokaler i Sundom och har behov av större utrymme.

YLE - 04 nov 14 kl. 04:50

Mat i magen i stället för på soptippen

Upp till 86 kilogram per år per person. Så mycket mat går till spillo i Finland. Den nya föreningen Mathjälp Vasa vill dra sitt strå till stacken för att snygga till siffrorna och för att hjälpa behövande.

YLE - 18 dec 15 kl. 04:51

Vasa skärper tonen mot Mervento

Stäng vindkraftverket helt under natten. Det är det senaste budet från Vasa stad gällande vindmöllan i Sundom. Vindkraftsbolagets vd ser förslaget som orimligt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Serverproblemet fortsätter i Korsholm – trasiga hårddiskar är orsaken

Hårddiskar som finns i kommunens servrar har gått sönder. Det har lett till att systemet har gått i säkerhetsläge och stängt ner delar av servrarna för att data inte ska gå förlorat..

YLE - 12 timmar sedan

Kompositören Thomas Enroth: Jag tappade nästan min tro när jag jobbade inom kyrkan

När han sa upp sig från sitt jobb som kantor inom kyrkan fick han sin tro tillbaka..

YLE - 14 timmar sedan

Fuktskador i Academill – personal tvingades flytta ut

Delar av Academill i Vasa är fuktskadat igen. A-byggnaden där förvaltningen är placerad har tömts och personalen har flyttat ut. Specialister utreder skadan och en renovering planeras..

YLE - 14 timmar sedan

Veckans radiogudstjänst kommer från Svenska Lutherska Evangeliföreningens årsfest i Kristinestad

Veckans radiogudstjänst kommer från Svenska lutherska Evangeliföreningens årsfest i Kristinestad. Körerna EELK Misjonikeskus kör från Estland), EvangeliKIDZ och VangeliVox sjunger, Vesa Ollilainen talar och mötesledare är Emma Lönnqvist och Ron Lönnqvist..

YLE - Igår: 11:10

Den enes ogräs är den andres skatt – Ida Holmström tar vara på det naturen har att ge

Nässlor och maskrosor är exempel på växter som de flesta ser som ogräs. De har dock många olika användningsområden..

YLE - Igår: 08:04

Tränaren Vuorinen om VPS segertorka: ”Man ska ta pressen”

För VPS har inledningen av säsongen i fotbollsligan varit trög, minst sagt. Efter elva matcher är saldot noll segrar och sex poäng, vilket placerar laget näst sist i tabellen..

YLE - Igår: 07:13

Båt sjönk i Vasa skärgård - personerna ombord klättrade upp på närbelägen sten

En båtolycka inträffade i Sundom skärgård i Vasa på efternatten. Samtliga fem personer ombord hamnade i vattnet men kunde räddas..

YLE - I förrgår: 15:32

Lugnt midsommarfirande i Österbotten

Natten till lördag greps en person i Kauhava misstänkt för misshandel och i Vasa greps en person misstänkt för stöld. I övrigt har det varit en relativt lugn midsommar för polisens del..

YLE - I förrgår: 09:00

Kommuner hotar lämna Kårkulla men de berörda har ännu inte hörts i frågan

Flera kommuner i Österbotten anser att priset på Kårkullas tjänster är för högt och att kommunerna i stället kunde ta över dem själva. Men det är ett svårt beslut då det finns begränsat med expertis i lilla Svenskfinland. För dem som behöver de här tjänsterna är det tillgång och kvalitet som är avgörande, inte vem som producerar dem..

YLE - 21 jun 19 kl. 06:02

Årets längsta dag firas traditionsenligt - varmaste midsommaraftonen sedan millennieskiftet

Midsommaraftonen och årets längsta dag är här med soligt och varmt väder i södra och mellersta Finland. Även i dag väntas rusning på vägarna, exempelvis på Skärgårdsvägen i Pargas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.