DN > Nyheter

Sunday, 16 June, 02:34

DN - 12 jun 19 kl. 18:05

Gummikulor mot demonstranter i Hongkong – 70-tal skadadePEKING. Tårgas, pepparspray och gummikulor. Hongkong förvandlades till en stridsscen på onsdagen när invånarna protesterade mot den kritiserade lagen som tillåter utlämning av misstänkta brottslingar till Kina.  72 personer har skadats under protesterna, enligt CNN.  Hongkongs ledning är pressad.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Hongkong, Peking, Kina, CNN, Carrie Lam

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gummikulormot , demonstranteri , Hongkong, 70-tal, skadade
BT - 28 sep 14 kl. 20:42

Massiv demokratiprotest i Hongkong

Polis och demonstranter drabbar samman i våldsamma protester i Hongkong. De massiva demokratidemonstrationerna riktas mot Pekings ökande styrning av regionen.Polis svarar med tårgas och pepparsprej.

BT - 29 sep 14 kl. 03:19

Protesterna i Hongkong fortsätter

Minst 38 personer har skadats under massprotesterna i Hongkong, sedan polis skjutit tårgas mot demonstranter. Oroligheterna betecknas som de värsta sedan den forna brittiska kolonin återlämnades till Kina 1997.- Om jag inte står upp för våra rättigheter i dag så kommer jag att hata mig själv i framtiden.

BT - 28 sep 14 kl. 17:44

Hongkong-protester avtar tillfälligt

Ledare för protesterna i Hongkong uppmanar demonstranter att dra sig tillbaka då de fruktar våldsamma polisingripanden. Polis har redan försökt stoppa de omfattande protesterna genom tårgas och pepparsprej.Den senaste veckans prodemokratiska protester i Hongkong ökar i styrka.

BT - 11 dec 14 kl. 16:03

Protestläger i Hongkong rensat

Över 100 demonstranter bars eller leddes bort när polisen rensade protestlägret Admiralty i Hongkong. De flesta lämnade dock platsen självmant - och lovade att kampen för fria val inte är över. Ett dussintal aktivister låg kvar på marken och ropade "Vi är fredliga", men i det stora bjöd demonstranterna knappast något motstånd.

Nyheter 24 - 16 mar 11 kl. 12:20

100-tal skadade i Jemen


Minst 120 människor skadades när kravallpolis drabbade samman med demonstranter. AL-HUDAYDA. Demonstranter hade samlats i den västjemenitiska staden för att protestera mot president Ali Abdullah Salehs regim.

Kristianstadsbladet - 10 mar 13 kl. 16:03

Polis skingrade Baku-demonstranter


Polis bröt på söndagen våldsamt upp en mindre demonstration i Azerbajdzjans huvudstad Baku. Runt 500 demonstranter, främst yngre, vädrade sitt missnöje med en rad fall av övergrepp och suspekta dödsfall i landets militär. Efter det senaste fallet i januari har fyra soldater gripits misstänkta för en soldats död, som till en början skylldes på en "hjärtattack".

Kristianstadsbladet - 03 okt 14 kl. 09:42

Svenskt fack del av Hongkong-protest


Ett kanske lite mindre väntat inslag vid de stora demokratiprotesterna i Hongkong var ett kort tal från Pauli Kristiansson, från svenska Livsmedelsarbetareförbundet och LO. - Det var egentligen bara solidaritetshälsning och att vi stödjer dem i deras kamp. Kampen handlar ju inte bara om Hongkong utan resten av Kina också, säger han i telefon till TT från Hongkong.

BT - 03 okt 14 kl. 09:42

Svenskt fack del av Hongkong-protest

Ett kanske lite mindre väntat inslag vid de stora demokratiprotesterna i Hongkong var ett kort tal från Pauli Kristiansson, från svenska Livsmedelsarbetareförbundet och LO. - Det var egentligen bara solidaritetshälsning och att vi stödjer dem i deras kamp. Kampen handlar ju inte bara om Hongkong utan resten av Kina också, säger han i telefon till TT från Hongkong.

UNT - 29 sep 14 kl. 04:19

Protesterna i Hongkong fortsätter

Ett 40-tal personer har skadats under protesterna i Hongkong, sedan polis skjutit tårgas mot demonstranter..

GöteborgsPosten - 29 sep 14 kl. 01:53

Protesterna i Hongkong fortsätter

Ett 40-tal personer har skadats under protesterna i Hongkong, sedan polis skjutit tårgas mot demonstranter.Oroligheterna betecknas som de värsta sedan den forna brittiska kolonin återlämnades till Kina 1997..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Trump anklagar Londons borgmästare för att inte stoppa knivvåldet

USA:s president Donald Trump tog på lördagen åter tillfället i akt att kritisera Londons borgmästare Sadiq Khan.  ”Khan är en katastrof”, skrev Trump på Twitter..

DN - 5 timmar sedan

Medelhavsländer vill spåra saknade migranter

Nästan 18.500 personer saknas sedan de försökt ta sig till Europa över Medelhavet sedan 2014. Nu lovar flera länder att öka ansträngningarna att försöka klarlägga deras öde..

DN - 5 timmar sedan

”Höghastighetståg betyder lite för den ekonomiska tillväxten”

Maria Börjesson, transportforskare: Regeringen prioriterar projekt som ger små förbättringar för ett fåtal framför dem som ger stora förbättringar för många..

DN - 7 timmar sedan

Baryard tog klivet upp på prispallen i lagtävlingen

De svenska hoppen Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson visade klassen när lagtävlingen Global Champions League avgjordes på Stadion. Både Malin och Peder var tillsammans med sina hästar Indiana respektive All In felfria. Varken Malin Baryard Johnsson eller Peder Fredricson fick dock kliva högst upp på prispallen..

DN - 8 timmar sedan

22-åringen historisk när Nederländerna vann

Bara 22 år gammal – men redan historisk. Med sin 60:e fullträff i landslaget slog Vivianne Miedema det nederländska målrekordet i 3–1-vinsten mot Kamerun. – Det är något speciellt.

DN - 8 timmar sedan

”Lät barnets bästa gå före svensk lag”

Domen kan ha bäring på många andra familjesituationer, tror familjerättsexpert..

DN - 8 timmar sedan

HD erkänner dom om surrogatmoderskap

Svensk kvinna erkänns som förälder till pojke som fötts av surrogatmamma i USA..

DN - 9 timmar sedan

Klart: Jakob Lilja lämnar Djurgården

Det blev bara en säsong i Djurgården Hockey för Jakob Lilja. Den 25-årige skåningen, som förra året anslöt från Linköping, kommer inte att vara kvar i Stockholmslaget när SHL-säsongen inleds i höst..

DN - 10 timmar sedan

Flera dödade av bilbomb i Mogadishu

Minst åtta personer har dödats av en bilbomb som detonerade vid en vägspärr i närheten av parlamentsbyggnaden i Somalias huvudstad Mogadishu, enligt uppgifter från den lokala vården och polisen..

DN - 11 timmar sedan

Nilla Fischers staty sönderslagen i Linköping

NICE. Fyra svenska fotbollsstjärnor har rests som statyer under pågående VM. Men natten mot lördagen vandaliserades statyn av Nilla Fischer till bitar i Linköping, skriver Corren.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.