Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 16 June, 20:34

Affärsvärlden - 12 jun 19 kl. 18:00

Svensken mitt i Kinas spelnavKinas spelmekka omsätter sex gånger mer än Las Vegas. Men allt är inte casinoturism i Macao, som börjar bli känt för sin mat. Anledningen till detta är svensken Kristoffer Luczak som lockar hit spelarna med Michelinstjärnor och kända kockar..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Kinas, Las Vegas, Macao, Kristoffer Luczak, Michelinstjärnor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskenmitt i , Kinas, spelnav
GöteborgsPosten - Igår: 19:05

Putin uppvaktar Kinas president med glass

Kinas president Xi Jinping uppvaktades med glass på 66-årsdagen av sin ryske motsvarighet Vladimir Putin, rapporterar statliga kinesiska medier..

Eurosport - 20 apr 14 kl. 11:35

Formel 1 - Kinas Grand Prix - Tungt lopp för Ericsson - sist i mål

Marcus Ericsson slutade på tjugonde och sista plats i Kinas GP. Svensken var 20 sekunder efter Max Chilton, som slutade strax före..

Eurosport - 20 apr 14 kl. 11:35

Formel 1 - Kinas Grand Prix - Ericsson sist: Helgen en besvikelse

Marcus Ericsson slutade på tjugonde och sista plats i Kinas GP. Svensken var 20 sekunder efter Max Chilton, som slutade strax före. "Mitt lopp präglades av understyrning", säger Ericsson till Caterhams hemsida..

DN - 11 apr 15 kl. 11:49

Ny kvalsuccé för Marcus Ericsson – startar i femte startled i Kinas GP


För andra loppet i rad kvalade Marcus Ericsson in bland de tio snabbaste inför Kinas GP i formel 1 på söndagen. Svensken delar femte startled med stallkamraten Felipe Massa. Lewis Hamilton var återigen snabbaste.

Supermiljöbloggen - 09 apr 18 kl. 14:13

Klimatbluffen – hur bra är egentligen Kinas miljöarbete? Utdrag ur Jojje Olssons nya bok

Sedan USA trädde ur Parisavtalet, så är det allt oftare till Kina som omvärlden sätter sitt hopp vad gäller klimatet. Men hur många har egentligen koll på var Parisavtalet innebär för Kinas del? Hur ser landets målsättningar ut på klimatområdet, och när är man beredd att alls börja minska utsläppen?

Supermiljöbloggen - 07 aug 14 kl. 12:55

Kinas ambitiösa råvarujakt

I oktober förra året stod det klart att Kina passerat USA som världens största oljeimportör. Det beror dels på att USA:s oljekonsumtion minskat något de senaste fem åren, och Kinas har ökat med 40 procent. Samtidigt har USA ökat sin produktion, medan utvinningen i Kina växer mycket långsammare än efterfrågan.

Sydsvenskan - 11 nov 11 kl. 00:05

"Bryt Kinas dominans"

Just nu håller Asia-Pacific Economic Cooperation, Apec, toppmöte i USA. Regionen sjuder av dispyter, och ledarna måste börja ta gemensamt ansvar för fred och utveckling, skriver Japans tidigare försvarsminister Yuriko Koike.
Trots att det är Kinas framväxt som stormakt och den obevekliga förskjutningen av ekonomisk makt till Asien som är vår tids viktigaste historiska händelser så har USA haft sitt fokus på annat håll.

Eurosport - 18 apr 14 kl. 16:37

Formel 1 - Kinas Grand Prix - Ericsson besviken: ”Hade väldigt dåligt grepp”

Marcus Ericsson var långsammast av alla på fredagens F1-träning inför Shanghais GP på söndag. Svensken hade svårt att få grepp på den hala banan..

SVT - 19 apr 14 kl. 09:56

Fortsatt tufft för F1-svensken

Lewis Hamilton fortsätter att briljera. Engelsmannen var snabbast i dagens tidskval och startar i pole position i Kinas GP som körs i Shanghai i morgon. Samtidigt har svenske formel 1-föraren Marcus Ericsson det fortsatt kämpigt..

Supermiljöbloggen - 08 aug 14 kl. 13:42

Kinas gröna revolution

Startskottet på Kinas enorma satsningar inom grön energi kan sättas till mars 2011. Då antog landets politiker en ny ekonomisk femårsplan, som bland annat innebar satsningar om 3 000 miljarder kronor på förnybar energi. De ambitiösa målsättningarna innefattar att till 2015 minska landets koldioxidutsläpp med 40 procent jämfört med 2005 års nivåer, samt att till samma år minska kolets andel av elproduktionen från 70 till 63 procent Supermiljöbloggen presenterar del två i artikelserien Kina, energin och miljön.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 14:25

Ministrarna får påökt

Stefan Löfven (S) får påfyllning i kassan. Från och med den 1 juli höjs statsministerarvodet med 4 000 kronor till 176 000 kronor per månad..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:28

Norwegian lyfter efter Boeing-uppgifter

Flygbolaget Norwegians vd, Bjørn Kjos tror att Boeings problemmodell 737 Max 8 kommer att återtas i trafik redan i sommar, sade han i en intervju i Paris på fredagen enligt Bloomberg..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:59

Guldpriset nära femårshögsta

Guldpriset steg på nytt på fredagsmorgonen och närmade sig därmed de senaste topparna från början av 2018 och sommaren 2016..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:08

EU granskar Postnords statsstöd

EU-kommissionen startade på fredagen en fördjupad granskning av svenskt och danskt statligt stöd till Postnord 2017-2019..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:52

Millicoms vd köper aktier för drygt 23 miljoner

Millicoms vd Mauricio Ramos har på fredagen köpt 45.000 aktier i bolaget till en kurs om i snitt 54:28 dollar, totalt motsvarande drygt 23 miljoner kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:54

Balder köper fastighetsbestånd för 800 miljoner

Balder har förvärvat ett fastighetsbestånd i Göteborg bestående av hotell, kontor, logistik och bostäder för cirka 800 miljoner kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:57

Börsplus: Sälj affiliatebolaget

Trots att Future Gamings aktie har fallit kraftigt så finns det ju i teorin fortfarande 100 procent nedsida, skriver SvD Börsplus..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:35

Andersson: Oklart om EU:s Tobinskatt berör svensk aktiehandel

Det är ännu oklart om den nya utformningen av den finansiella transaktionsskatten som tio euroländer vill införa kommer att beröra svensk aktiehandel. Det sade finansminister Magdalena Andersson till journalister under ekofinmötet på fredagen..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:01

Detta blir Tobin Properties sista handelsdag

 Sista dag för handel på First North för bostadsutvecklaren Tobin Properties blir den 28 juni, framgår av ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:03

Verkstadsaktier i botten på börsen

Stockholmsbörsen sjönk under fredagsförmiddagen efter de senaste åtta dagarnas uppgångar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.