Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 18 June, 21:47

Affärsvärlden - 12 jun 19 kl. 18:00

Kina förlorare i handelskrigRisk för att investeringar hamnar i andra länder och ett större beroende av USA än vice versa gör Kina till förlorare i ett handelskrig..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
USA, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kina, förlorarei , handelskrig
DI - 04 mar 18 kl. 15:57

Kina: Vill undvika handelskrig med USA

Kina vill inte ha ett handelskrig med USA – men kommer att försvara sina intressen. EU kan räkna med att Kina, världens största stålproducent, också kommer att protestera mot Donald Trumps nya tullar..

Expressen - 3 timmar sedan

Toppmöte mellan USA och Kina mitt i handelskriget

USA och Kina är invecklade i ett hårt handelskrig – men nästa vecka träffas de båda stormakternas ledare.President Donald Trump och hans kinesiska kollega Xi Jinping ska ha ”ett långt möte”, enligt Trump.Kina bekräftar att ett toppmöte är planerat..

Ekonomistas - 15 mar 18 kl. 08:30

Handelskrig – det blir värst för USA

Det här är ett gästinlägg av Mats Persson, professor i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet. Vi är alla oroliga över Donald Trumps planer på att införa strafftullar på stål och aluminium, och över omvärldens svar på dessa tullar. Ingen vill ju ha ett handelskrig.

YLE - 30 jan 17 kl. 22:51

Finländsk nationalekonom varnar för följder av handelskrig

Donald Trumps handelspolitik med skyddstullar kan komma att drabba finländska företag som exporterar direkt till USA. I förlängningen kan Trumps protektionism få betydligt allvarligare följder. Det säger nationalekonomen Christer K.

HBL - 17 sep 12 kl. 16:55

Ekonomer tror på kortvarig kris mellan Kina och Japan

En ny våg av Japan-fientliga protester väntas svepa över Kina.Turbulensen kan få globala ekonomiska effekter, varnar bedömare. Men länderna har för mycket att förlora på handelskrig säger andra.

Dagens PS - 16 mar 18 kl. 09:22

Kina: Finns inga vinnare i handelskrig

Det finns inga vinnare i handelskrig och inga parter bör ta några chanser. Det säger det kinesiska utrikesdepartementet på fredagen, enligt Bloomberg News. Uttalandet är i linje med tidigare kommentarer från Kina angående de amerikanska importtullarna på stål och aluminium.

DI - 09 okt 18 kl. 11:35

Kina kommer inte att backa ur ett handelskrig – "en orubblig nation"

Kina kommer inte att backa ur ett handelskrig även om USA fortsätter att införa importtullar. Kina vill inte ha ett handelskrig men kommer att sätta emot om ett sådant bryter ut och USA ska inte underskatta landets inställning. Det säger landets handelsminister Zhong Shan i en intervju med Bloomberg News..

Dagens PS - 11 mar 18 kl. 10:41

Kina: En katastrof för den globala ekonomin

Kinas handelsminister Zhong Shan bedömer att ett handelskrig med USA kommer kommer att få förödande effekter för världen. Det rapporterar Reuters. Zhong uppger att det inte finns några vinnare i ett handelskrig.

Cornucopia - 08 maj 19 kl. 08:14

USA-börserna föll på förnyat handelskrig

De amerikanska börserna föll under gårdagen på beskedet att avser att höja tullarna på mot Kina till helgen. Handelskriget återupptas.Dagschart breda indexet Russel 3000.

YLE - 17 jan 15 kl. 07:09

Oljepriset – vinnare och förlorare

Billigare bränsle för bilisterna och lägre uppvärmningskostnader för husägare med oljeeldning känns i plånboken relativt snabbt då råoljepriset har sjunkit med mer än hälften på ett halvt år. Men det lägre oljepriset har långtgående konsekvenser också för världsekonomin och maktbalansen i världen. I juni i fjol kostade ett fat (barrel=158,9 liter) Nordsjöolja drygt 110 dollar.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Järnmalmspriset nära 5-årshögsta

Järnmalmen rörde sig på tisdagen åter mot de nivåer som noterades i slutet på förra veckan, det högsta priset på fem år, efter att ha sjunkit tillbaka något på måndagen..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Han blir ny vd för Plantasjen

Ratos har utsett Olav Thorstad till ny vd i växtkedjan och portföljbolaget Plantasjen..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Positiv öppning väntas på USA-börserna efter Draghi-uttalande

Terminerna för ledande USA-börser indikerade en tydlig uppgång inför tisdagens Wall Street-öppning..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Trumps kritik mot Draghi: De har kommit undan med detta i åratal

USA:s president Donald Trump klagar på att euron försvagas efter ECB-chefen Mario Draghis uttalande..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

SvD: Två köpvärda aktier

Såväl en nischbank som en vårdoperatör får köprekommendationer av SvD:s analystjänst..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Commerzbank: ECB sänker räntan redan i juli

Europeiska centralbanken, ECB, kommer troligtvis att sänka sin styrränta redan vid nästa policymöte i den 25 juli. Den bedömningen gör den tyska storbanken Commerzbank..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Analyschef: Facebooks kryptovaluta bra för bitcoin

Lanseringen av Facebooks kryptovaluta libra är positivt för bitcoin, menar Jasper Lawler vid London Capital Group, LGC..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Volvo i avtal med Nvidia om AI-plattform

Volvokoncernen har skrivit ett avtal med amerikanska Nvidia om att gemensamt utveckla det beslutsfattande systemet för självkörande kommersiella fordon och maskiner..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Draghi drar upp börsen

Stockholmsbörsen inledde tisdagen med en nedgång men vände upp efter att Mario Draghi antytt att ytterligare lättnader kan komma att behövas i euroområdet..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Spotify backar Facebooks kryptovaluta

Facebook presenterade på tisdagen det omtalade fintech-projektet Libra, en kryptovaluta som "ska bygga ett nytt finansiellt system för online-överföringar". Ett av bolagen i konsortiet kring Libra är svenska Spotify..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.