Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 11:24

Affärsvärlden - 12 jun 19 kl. 18:00

Mellan sill och kräftorSmåbolagsportföljen har positionerat sig för en sval börssommar. Kassan har fyllts på och portföljen letar efter intressanta aktier i defensiva sektorer..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mellan silloch , kräftor
Affärsvärlden - 10 jun 19 kl. 14:21

Mellan sill och kräftor

PORTFÖLJUPPDATERING Småbolagsportföljen har positionerat sig för en sval börssommar. Kassan har fyllts på och portföljen letar efter intressanta aktier i defensiva sektorer..

YA - 30 aug 13 kl. 06:30

Nu packas fisk i fabriken igen

Foto: Mark Hanlon
Värden för över 20 miljoner kronor gick upp i rök vid branden på Skillinge fiskimpex för ett år sedan. Men nu är allt uppbyggt igen och företaget hoppas även på en viss utvidgning av verksamheten.
?

BT - 18 dec 14 kl. 09:02

Nya hårdare fiskeregler 2015

Från och med årsskiftet börjar så kallad landningsskyldighet att gälla inom svensk fiske. Det innebär att all fisk som fångas ombord på fiskefartygen måste tas i land, även om det rör sig om fisk som är under minimimåtten och inte får säljas som livsmedel och inte har något ekonomiskt värde. Syftet är att minimera så kallade utkast från fartygen, oönskade fångster och få fram ett mer selektivt fiske, enligt de nya gemensamma EU-reglerna som börjar gälla nästa år och ska vara fullt genomförda 2019.

YA - 15 aug 13 kl. 08:00

Tiden är mogen för övermogen fisk

Foto: Bass Nilsson
Norrlänningarnas delikatess avnjuts även på skånsk mark. Doften av hav byts i?kväll ut mot dofter av annat slag när Österlens surströmmingsgille firar årets premiär i Fiskarstugan nere vid småbåtshamnen.

LV - 23 sep 13 kl. 08:42

Lokala råvaror i Tannefors

Lokala råvaror och hemgjorda delikatesser i långa banor. Kräftor, hummer och inlagd sill. Allfisk har det mesta för den som tycker om mat från insjö och hav..

BT - 21 sep 14 kl. 13:06

Få har råd med hummer

När havets svarta guld blir tillgängligt på måndag ringlar köerna långa. Eller? Hummerpremiären orsakar alltid ett ståhej – men få har råd att äta de dyra skaldjuren.

Kristianstadsbladet - 21 sep 14 kl. 14:30

Anrikt skaldjur lyx för få

När havets svarta guld blir tillgängligt i morgon ringlar köerna långa. Eller?Hummerpremiären orsakar alltid ett ståhej - men få har råd att äta de dyra skaldjuren.

BT - 21 sep 14 kl. 14:30

Anrikt skaldjur lyx för få

När havets svarta guld blir tillgängligt i morgon ringlar köerna långa. Eller? Hummerpremiären orsakar alltid ett ståhej - men få har råd att äta de dyra skaldjuren.

DN - 21 jun 18 kl. 09:00

Sommarsnaps

Vad kan vara lättare än att göra egen snaps? Det kräver mycket lite jobb, men ger stor uppskattning om man får till det. Den här bärsnapsen blir mer fruktig och aromatisk ju längre den får stå.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Förlust för MQ

Klädbolaget rapproterar en rörelseförlust för det tredje kvartalet i räkenskapsåret..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

KI: Riksbanken höjer räntan 2020

Riksbanken skjuter på nästa höjning till april 2020 och avvaktar sedan med fler höjningar till 2021..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Sälj överprisad livsmedelsjätte

ANALYS Med en riktigt dyster konjunktursyn kan bolaget möjligen locka som säker hamn. Men annars ser aktien mest onödigt dyr ut. Affärsvärlden rekommenderar sälj..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Pareto: Värderingen är för hög - hygienbolaget inte längre köpvärt

Hygien- och hälsobolaget Essity är fortsatt ett starkt "case" på medellång till lång sikt, men efter den senaste tidens starka kursutveckling har värderingen blivit för hög på kort sikt. Det menar Pareto Securities..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Börsuppgång lyfter hushållens förmögenhet till ny rekordnivå

Hushållens finansiella nettoförmögenhet steg till en ny rekordnivå under första kvartalet, framför allt på grund av uppgången på Stockholmsbörsen..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Högre arbetslöshet än väntat i maj

Arbetslösheten var 6,8 procent i maj, icke säsongsrensat, enligt SCB:s Arbetskraftsundersökning (AKU)..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Attendos vd: Lägre vinst även kommande kvartalen

Attendos vinstvarning på tisdagen täckte in det andra kvartalet 2019, men enligt bolagets vd kommer även resten av året att bli sämre än väntat till följd av den finländska verksamheten..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Altor går in som storägare i XXL

Riskkapitalbolaget Altor går in i den krisande norska sportkedjan XXL. Det framgår av flaggningsmeddelande och av ett pressmeddelande från bolaget..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

KI:s barometerindikator sjunker till nära sexårslägsta

Barometerindikatorn, som sammanfattar läget i svensk ekonomi, sjönk till 98,1 i juni, jämfört med reviderade 99,4 föregående månad (99,8)..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Analytiker ser uppåtrisker för boprisprognoserna

Efter Valueguards boprisstatistik för maj ser flera bedömare uppåtrisker mot sina prognoser om stabila priser..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.