Expressen > Nyheter

Thursday, 20 June, 17:34

Expressen - 12 jun 19 kl. 17:57

Mitt i klimatkrisen: Lika dyrt med tåg som flygAtt resa från Stockholm till Malmö med tåg dagen innan midsommar kostar mellan 800 och 1200 kronor, ungefär lika mycket som en flygbiljett kostar, och vissa biljetter är redan slutsålda. Något som får Naturskyddsföreningen att reagera. – Helt orimligt, säger David Kihlberg, klimatchef på Naturskyddsföreningen. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Stockholm, Malmö, Naturskyddsföreningen, David Kihlberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mitt i klimatkrisen, Lika, dyrtmed , tågsom , flyg
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Bygga om Rösparksskolan blir nästan lika dyrt som en ny skola

Det hastar med besked om Rösparksskolans framtid. Före årets slut ska beslutet vara taget, lovar Åmåls kommunalråd Michael Karlsson (S).Kalkylerna är att det skulle bli nästan lika dyrt att renovera som att bygga nytt.

Dagens PS - 15 feb 18 kl. 12:25

”Hur kan Malmö vara lika dyrt som Venedig?”

Så här under den bistra vintern när vinterkräksjukan härjar som mest är det lätt att bli nostalgisk och vandra i tankarna. En vandring som kan ta en till gröna sommarängar, en soldränkt midsommar från när man var liten eller till Venedig. Tankarna och drömmarna finner dock sällan sin väg till Malmö.

DN - 19 mar 19 kl. 08:06

Köpenhamn lika dyrt att leva i som New York

Den som tycker att det har blivit fasligt dyrt att bo i Stockholm kan nu glädjas åt lite perspektiv. När The Economist rangordnar de dyraste städerna rasar nämligen den svenska huvudstaden på listan, medan Köpenhamn går upp jämsides med New York och Seoul..

GöteborgsPosten - 01 okt 14 kl. 05:00

Översvämning lika dyrt som Västlänken

Att skydda Göteborg från översvämning kan kosta lika mycket som Västlänken. Frågan är vem som ska betala..

SR - 21 nov 14 kl. 03:00

Fetma lika dyrt som världens krig

Samhällets kostnader för övervikt och fetma är lika höga som för rökningen eller för de väpnade konflikterna i världen. Nästan en tredjedel av världens befolkning är nu överviktig eller fet. Det konstaterar det brittiska konsultföretaget McKinsey Global Institute i en ny rapport..

UNT - 21 nov 14 kl. 07:45

Övervikt lika dyrt som krig

Samhällets kostnader för övervikt och fetma är lika stora som för rökning eller världens väpnade konflikter..

SvD - 21 nov 14 kl. 07:45

Övervikt lika dyrt som krig

Samhällets kostnader för övervikt och fetma är lika stora som för rökning eller världens väpnade konflikter. Nästan en tredjedel av världens befolkning är nu antingen överviktig eller fet, enligt en rapport av McKinsey Global Institute, rapporterar Ekot..

Metro - 21 nov 14 kl. 07:46

Övervikt lika dyrt som krig

Samhällets kostnader för övervikt och fetma är lika stora som för rökning eller världens väpnade....

Helsingborgs Dagblad - 21 nov 14 kl. 07:49

Övervikt lika dyrt som krig

Samhällets kostnader för övervikt och fetma är lika stora som för rökning eller världens väpnade konflikter. Nästan en tredjedel av världens befolkning är nu antingen överviktig eller fet, enligt en rapport av McKinsey Global Institute, rapporterar Ekot. Jämfört med flera andra europeiska länder har Sverige lägre kostnader, men vi ligger sämre till än exempelvis Frankrike som är Europas smalaste land..

SvD - 21 nov 14 kl. 07:45

Övervikt lika dyrt som krig

Samhällets kostnader för övervikt och fetma är lika stora som för rökning eller världens väpnade konflikter. Nästan en tredjedel av världens befolkning är nu antingen överviktig eller fet, enligt en rapport av McKinsey Global Institute, rapporterar Ekot..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Flera intagna inblandade i flyktförsök

Personalen på anstalten i Kalmar kunde i söndags avvärja ett flyktförsök.Flera fångar försökte då hjälpa en intagen med att rymma över en mur med hjälp av ett hemmagjort rep.En suspekt drönare siktades också över platsen.

Expressen - 30 minuter sedan

Barn attackerade – polis på plats

Två barn i tioårsåldern ska ha blivit attackerade av en okänd man i stadsdelen Eriksberg i Uppsala, skriver Aftonbladet.– Vi är på plats och pratar med de inblandade, säger Linda Wideberg, polisens presstalesperson, till tidningen..

Expressen - 1 timme sedan

Stopp i tågtrafiken – station strömlös

Det är stopp i tågtrafiken mellan Malmö C och Lund C sedan 14-tiden på torsdagen.Tidigast klockan 18 rullar trafiken som vanligt.Samtidigt är det strömlöst på Hässleholms station..

Expressen - 1 timme sedan

Bil i brand på E22

En bil har börjat brinna på E22 i höjd med Eslöv.Det råder enligt polisen begränsad framkomlighet på platsen..

Expressen - 1 timme sedan

Man misshandlade polis brutalt och våldtog kvinna

Den man i 30-årsåldern som dömdes för att grovt ha misshandlat en polis på resecentrum i Skövde och ett kort tag senare våldtagit en kvinna i en lägenhet överklagade sin dom till hovrätten.Som nu fastställer straffet – rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, skriver Skövde Nyheter.  .

Expressen - 1 timme sedan

Matsvinnet fortsatt stort: ”Vi har tappat respekten”

Matsvinnet har stor negativ påverkan på klimatet. Ändå slängs många ton helt ätbar mat varje år. Många människor har ingen känsla längre för hur maten framställs, anser experter.

Expressen - 1 timme sedan

Se Expressens specialsändningar om klimatet här

Här kan du se Expressens tidigare sändningar med fokus på klimat.Vi sänder flera specialprogram under alla dagarna som EU-toppmöte i Bryssel pågår – ett toppmöte där klimatet står högt på agendan..

Expressen - 1 timme sedan

Ny mätning: Två av fem positiva till bensinskatt

Två av fem svenskar är positiva till bensinskatt, visar en stor undersökning av Expressen/Demoskop. Men åsikterna går isär mellan boende i storstad och på landsbygd. Och generellt är man mer positiv till klimatåtgärder som inte påverkar det egna vardagslivet.

Expressen - 1 timme sedan

Man knivskuren – allvarligt skadad

En man i 65-årsåldern knivskars på torsdagen i armen i Örebro.– Han får betraktas som allvarligt skadad, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.Den misstänkte gärningsmannen, som ska känna offret, försvann på cykel..

Expressen - 3 timmar sedan

Cynthia, 19, mördades av sina fyra bästa kompisar

Denail Brehmer, 18, tros ha mördat sin bästa kompis, Cynthia Hoffman, 19.En man hon träffade online ska ha erbjudit henne nio miljoner dollar i utbyte mot att hon skulle skicka bilder och filmer på mordet.Nu sitter Brehmer och fyra andra ungdomar åtalade för mordet på 19-åringen, skriver Daily Mail..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.