YLE > Finland

Wednesday, 19 June, 20:09

YLE - 12 jun 19 kl. 17:53

Ägarkommunerna ryter till: "Raseborgs sjukhus är det enda i Nyland som garanterar avdelningsvård på svenska och finska"Raseborg, Hangö och Ingå uttalar i ett ställningstagande sitt entydiga stöd för att ha kvar ett fungerande sjukhus i Raseborg. Man vill utveckla istället för avveckla och kommunerna ser samjouren som en livsviktig del av sjukhuset..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nyland, Ingå, Raseborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ägarkommunerna, rytertill , Raseborgs, sjukhusär det enda i , Nyland som garanterar avdelningsvård på svenska och finska
YLE - 07 mar 16 kl. 15:08

Raseborgs sjukhus ska bli mindre men starkare

Stora förändringar är att vänta på Raseborgs sjukhus då sparkraven är hårda från alla håll. Samtidigt är staden Raseborg och sjukhuset tvungna att hitta nya och billigare lösningar tillsammans. Raseborgs stads sparkrav på Raseborgs sjukhus är tre miljoner euro per år och det anser Gabriela Erroll som är Västra Nylands sjukvårdsområdes t.

YLE - 15 apr 16 kl. 16:34

Raseborgs sjukhus listar sparåtgärder

Raseborgs stads sparkrav på det lokala sjukhuset leder nu till konkreta förslag på hur sjukhuset kunde sänka sina kostnader. Ingå och Hangö berörs också av sparåtgärderna och i kommunerna känner man nu en oro för vården. Under åren 2016-2019 ska Raseborgs sjukhus banta ner sin verksamhet så att Raseborgs årliga kostnader sjunker med tre miljoner euro.

YLE - 18 maj 17 kl. 20:21

Raseborgs sjukhus förbereder sig för vårdreformen

Det finns olika modeller för hur Raseborgs sjukhus borde organiseras för att sjukhuset ska vara anpassat till reformen av social- och hälsovården som träder i kraft den 1 januari 2019. En sammanslagning med Lojo sjukhus har diskuterats, men ser inte sannolik ut. Arbetet med att anpassa olika vårdenheter för övergången till den nya organisationsmodellen den 1 januari 2019 är i full gång.

YLE - 08 nov 16 kl. 20:25

Framtidsplan ska trygga Raseborgs sjukhus

För att HNS Raseborgs sjukhus ska ha en framtid måste det ha tillräckligt med patienter och ingrepp. Att bli en del av Helsingfors universitets centralsjukhus HUCS kunde garantera sjukhusets framtid, slås fast i en färsk framtidsvision. Hangö, Ingå och Raseborg bildar Västra Nylands sjukvårdsområde, VNS.

YLE - 03 maj 16 kl. 13:52

Raseborgs sjukhus trött på gnabb - nu ska det blickas framåt

Staden och Raseborgs sjukhus har tidvis haft svårt att komma överens när det gäller sparåtgärder. Nu efterlyser Raseborgs sjukhus nya tag och friska vindar. I Raseborg jobbar man som bäst med åtgärdsprogrammet Raseborg 2020 där det finns en hel del planer på ändringar inom sjukvården.

YLE - 23 apr 16 kl. 18:20

Grundtrygghetsdirektören: Det finns överkapacitet på Raseborgs sjukhus

Raseborgs sjukhus ska inte ta en överbeskyddande roll gentemot staden. Det anser grundtrygghetsdirektör Jeanette Pajunen i Raseborg. Hon konstaterar att patienter kanske vårdas i onödan på sjukhuset eftersom man tror att staden inte klarar av att ta hand om patienterna.

YLE - 29 apr 16 kl. 15:43

HNS vd: Raseborgs sjukhus ska utföra mindre krävande operationer än i dag

Raseborgs sjukhus ska finnas kvar, men dess verksamhet förändras. Det säger Aki Lindén, verkställande direktör för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS). Aki Lindén fick frågan om framtiden för Borgå och Raseborgs sjukhus på en presskonferens på fredagen (29.

YLE - 18 aug 17 kl. 15:11

Förslag: Fler operationer men på färre områden vid Raseborgs sjukhus

Enligt HNS rapport borde bland annat bröst- och tarmcanceroperationerna avslutas vid Raseborgs sjukhus. Samtidigt ökar bland annat vrist- och fotoperationer. En färsk rapport av HNS visar att kirurgin kan komma att förändras i Raseborg.

YLE - 13 nov 15 kl. 15:51

Västra Nylands sjukhus kan bli Raseborgs sjukhus

Namnet Västra Nylands sjukhus anses vara förvirrande. Sjukvårdsområdets nämnd vill därför byta namnet till Raseborgs sjukhus. Den finska benämningen Länsi-Uusimaa täcker vanligen såväl Lojo sjukhus som VNS.

YLE - 20 nov 15 kl. 09:22

Västra Nylands sjukhus blir Raseborgs sjukhus

Västra Nylands sjukhus byter namn vid årsskiftet. Då kommer sjukhuset att heta Raseborgs sjukhus. Namnet Ekåsens sjukhus för den psykiatriska enheten faller samtidigt bort.

YLE - 30 okt 16 kl. 13:46

Sjukhusprästen behövs inte längre i Raseborgs sjukhus

Sjukhusprästen vid Raseborgs sjukhus försvinner från och med 1.1.2017.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Rapport: Passagerarna riskerade att sugas in i flygplansmotorn under evakuering på Helsingfors-Vanda flygplats

Olycksutredningen om evakueringen av ett trafikplan vid Helsingfors-Vanda flygplats på grund av rök i kabinen är nu färdig..

YLE - 2 timmar sedan

Tidigare polisöverdirektör Mikko Paatero är nöjd med att tingsrätten förkastade alla åtal - riksåklagaren överklagar sannolikt till hovrätten

Reaktionerna på att tingsrätten förkastade alla åtal mot landets högsta polisledning har inte låtit vänta på sig. Rättslärda är något överraskade över att alla åtal förkastades..

YLE - 3 timmar sedan

Inte våldtäkt då 26-årig man hade sex med 13-årig flicka, som bad honom sluta utan resultat - mannen dömdes däremot för grovt sexuellt utnyttjande av barn

En 27-årig man från Esbo har dömts för bland annat grovt sexuellt utnyttjande av barn, två fall av sexuellt utnyttjande av barn och köp av sexuella tjänster av ung person. Han åtalades även för våldtäkt, men åtalet förkastades eftersom Västra Nylands tingsrätt menade att det 13 år gamla offret inte var i hjälplöst tillstånd..

YLE - 3 timmar sedan

Direkt passagerartrafik mellan Hangö och Helsingfors kunde vara möjlig i och med elektrifieringen av Hangö-Hyvingebanan

När det gäller elektrifieringen av järnvägen mellan Hangö och Hyvinge via Karis så har fokus varit på vad det innebär för godstrafiken. Nu när beslutet om elektrifieringen fattats kan även möjligheterna för passagerartrafik diskuteras..

YLE - 4 timmar sedan

Päivi Räsänen kritiserar kyrkans medverkan i Helsinki Pride - får svar av ärkebiskop Luoma

Riksdagsledamot Päivi Räsänen (KD) har i ett öppet brev till ärkebiskop Tapio Luoma ifrågasatt kyrkans medverkan i Helsinki Pride, och sagt att hon övervägt att lämna kyrkan. Luoma medger att kyrkan aldrig kan vara fullkomlig, "då den består av oss ofullkomliga människor"..

YLE - 5 timmar sedan

Generallöjtnant Timo Kivinen är försvarsmaktens nya kommendör

Generallöjtnant Timo Kivinen utnämndes till försvarsmaktens kommendör i dag av president Sauli Niinistö..

YLE - 5 timmar sedan

Hamnen i Koverhar kan växa med det dubbla - Hangö hamn har väntat på elektrifiering i flera decennier

Den dagen dieselloken på Hangö-Hyvingebanan ersätts med eltåg kan hamnen i Koverhar hantera 1,5-2 miljoner ton mer gods. Också Västra hamnen kan gynnas av elektrifieringen, men där sköts största delen av transporterna längs landsvägen..

YLE - 6 timmar sedan

Understödet till Sannfinländarnas ungdomsförbund dras in - verksamheten strider mot ungdomslagen

Undervisnings- och kulturministeriet har beslutat att dra in understödet för 2019 till Sannfinländarnas ungdomsförbund Finsk ungdom. Orsaken är ett Twitterinlägg som förbundet publicerade i våras, och som ansågs kränka mörkhyades människovärde..

YLE - 7 timmar sedan

"Skilj IS-mödrarna från deras barn" - Kurdisk läkare förespråkar hårda tag mot kalifatets kvinnor

Nemam Ghafouri, läkare av kurdisk börd, har de senaste åren hjälpt Islamiska statens offer i Irak och Syrien. Hon vill att de utländska kvinnor som rest till "kalifatet" ska ställas inför rätta, och att deras barn ska tas ifrån dem..

YLE - 9 timmar sedan

I dag kom domen i Finlands största polisrättegång - det här handlar den stora härvan om

Vem kände till narkotikapolisens förehavanden, vem hade ansvar för övervakningen och ska någon eller några bära straffrättsligt ansvar för vad som skett? I dag kom domen i den stora polisrättegången där fler höga polischefer stod åtalade..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.