Skånskan > Nyheter

Wednesday, 19 June, 23:06

Skånskan - 12 jun 19 kl. 17:37

Konstnärer har förgyllt miljönSkurup Skurup har blivit lite färggladare. Kommunen har köpt in offentlig utsmyckning av centrum.”Det bästa sättet att göra barn snälla är att göra dem lyckliga. ”
Ordspråket är hämtat från en indisk filosof berättar Klas Sundkvist som har gjort ett printverk i aluminium på skåpet rakt framför kommunentrén.
– Det är en långt ifrån uppfordrande text mer en självklarhet, säger Sundkvist och tillägger att det över tid går att byta ut den nedre delen av konstverket så att munnen får sprida fler kloka ord.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skurup, Klas Sundkvist, Sundkvist, Järnvägsgatan, Nathalie Zimmermann, Svanholms, Svaneholm, Kyrkogatan, Thomas Holm, Svaneholms, Tomas Holm, Lotta Oredsson, Made

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konstnärerhar , förgyllt, miljön
ÖstersundsPosten - 19 feb 15 kl. 14:34

Lokala konstnärer: Tack Tomas Larsson och ÖP

Under de sex år som Tomas varit kulturredaktör på ÖP har han genom sina möten med konstnärer och sina artiklar om utställningar gjort konsten synlig på ett lysande sätt. Genom sina kunskaper och intresse har han förgyllt vårt arbete..

Skånskan - 03 jun 16 kl. 21:15

Trots unga konstnärer – få besökare

MALMÖ Det var lite tunnsått med besökare när årets konstmässa började på Luftkastellet på fredagen. Den stora nyheten var avdelningen med unga konstnärer.– Vi har bjudit in sex talangfulla konststuderande från Östra Grevie folkhögskola som visar upp en blandning av sensuella foton av Oscar Collin, tusch på foto av Anna Åhrén och Martin Olssons uttrycksfulla illustrationer, berättar Malin Rydell.

YLE - 27 jun 16 kl. 15:17

Fem konstnärer ställer ut på Stundars

Akvareller, landskap, och keramik - nu öppnar Stunders dörrarna till sommarens konstutställningar. Varje höst samlas Stundars konstkommitté för att välja och vraka bland de konstnärer som vill ställa ut på Stundars under sommaren. - I år anmälde sjuttio personer att de var intresserade av att ställa ut.

Dalarnas tidningar - 28 maj 17 kl. 17:17

Konstnärer runt Siljan öppnade sina ateljéer

Många passade på att besöka någon av de 27 konstnärer som öppnade sina ateljéer under årets upplaga av Konst runt Siljan.
– Det är väldigt kul att se alla miljöer, säger Juliane Elvén från Västerås..

Kristianstadsbladet - 24 feb 14 kl. 18:28

Gävle blir fristad för konstnärer


Efter ett beslut i kommunfullmäktige i Gävle står det klart att staden blir Sveriges första fristad för förföljda bildkonstnärer, uppger Kulturnytt. Fristäder har tidigare funnits för författare och musiker i Sverige, men enligt Kultur- och Fritidsnämnden i Gävle är staden särskilt lämplig för just bildkonstnärer, och hänvisar till Gävles konstcentrum.Förslaget att göra Gävle till Sverige första fristad för bildkonstnärer lades av Miljöpartiet.

Trelleborgs Allehanda - 24 feb 14 kl. 18:28

Gävle blir fristad för konstnärer


Efter ett beslut i kommunfullmäktige i Gävle står det klart att staden blir Sveriges första fristad för förföljda bildkonstnärer, uppger Kulturnytt. Fristäder har tidigare funnits för författare och musiker i Sverige, men enligt Kultur- och Fritidsnämnden i Gävle är staden särskilt lämplig för just bildkonstnärer, och hänvisar till Gävles konstcentrum.Förslaget att göra Gävle till Sverige första fristad för bildkonstnärer lades av Miljöpartiet.

Länstidningen i Jämtland - 23 feb 17 kl. 07:30

Kulturarbetare om galleridöden: "Låt konstnärer flytta in i Östersunds tomma lokaler"

Större event, konst i offentliga miljöer och ateljéer med skyltfönster? Hur ser framtidens konstscen ut i Östersund när gallerierna försvinner?
I den tredje delen av vår serie om galleridöden tror fotografen Lennart Jonasson och konstnären Christoffer på att tänka nytt i nya tider..

SR - 26 maj 17 kl. 06:36

Kulturministern förhandlar om bättre villkor för konstnärer

Trots att det går motigt för Miljöpartiet, har kulturministern Alice Bah Kuhnke gott självförtroende i de pågående förhandlingarna om nästa års kulturbudget. Ett mål är att förhandla fram mer pengar för att förbättra konstnärernas villkor..

Blekinge Läns tidning - 26 aug 17 kl. 13:52

Konsthallen stänger – konstnärer i krismöte

Karlskrona kommun har sagt upp kontraktet av konsthallen, som stänger våren 2019. Det gör att konstnärerna står på bar backe och får ställa ut i andra offentliga miljöer, som kaféer och köpcentrum..

Skånskan - 02 apr 18 kl. 17:49

500 kom när konstnärer ställde ut

LUND Mötesplats Klostergården har varit en populär social samlingspunkt under påsken när gruppen Ögonfröjd har visat upp sina alster.– Det är femte året som vi ställer ut på mötesplatsen och vi har säkert haft 500 besökare under påskdagarna, berättar initiativtagaren Ninni Dahlbäck. I 30 år har hon kombinerat städerskejobb med att vara fyrabarnsmamma och skapa med akvarell, oljepastell och textilt material.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

M+SD röstade mot flaggpolicy

STAFFANSTORP Sen april 2017 har Torbjörn Lövendahls (S) motion om en flaggpolicy i Staffanstorp väntat på svar.
Vid senaste fullmäktigemötet avslogs motionen med 24 röster mot 17.Eric Tabich (M) konstaterade kort att majoritetens bedömning är att frågan tar fokus från kärnverksamheten i kommunen och att upprättandet av en flaggpolicy skulle innebära överadministration på förvaltningen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Nämnd får 40 miljoner extra

MALMÖ När kommunfullmäktige diskuterade den ekonomiska prognosen stod arbetsmarknads- och socialnämnden i centrum. Kritiken var hård från M och SD gällande att nämnden inte behövde ta ansvar för sitt underskott på 40 miljoner kronor.Kommunfullmäktige beslutade efter en timme lång debatt att nämnden ska befrias från ett underskott på 40 miljoner kronor.

Skånskan - 4 timmar sedan

Tuff uppgift för Eslövs BK

FOTBOLL Eslövs BK har en svår nöt att knäcka på torsdagen. Tabelltvåan Ängelholms FF kommer nämligen till Ekevalla IP för att hämta tre poäng.I lördags lyckades Eslövs BK bryta sin fyra matcher långa förlustsvit genom att vinna med 1–0 på Vinåvallen mot Vinbergs IF.

Skånskan - 5 timmar sedan

Hus på 140 kvadratmeter i Löberöd har fått nya ägare

Löberöd Fastigheten på Högseröd 536 i Löberöd har fått nya ägare. Köpare är Robert och Anette Rosenqvist, 48 och 49 år, från Staffanstorp, och säljare är Leif Holmgren och Carina Ivarsson. Köpet blev klart i maj 2019 och priset blev 1 800 000 kronor.

Skånskan - 6 timmar sedan

Tomt i Svalöv såld till nya ägare

Svalöv Försäljningen av tomten på adressen Trombongatan 4 i Svalöv är nu klar. Nya ägare blir Zerina och Elmer Zuzo, 27 och 30 år, som köpte fastigheten av Scandinavian Stenvillan AB. Ägarbytet gjordes i juni 2019 och priset blev 2 245 000 kronor.

Skånskan - 6 timmar sedan

Aktivister fördes bort från möte

malmö Totalt sex klimataktivister från Extincti Dessförinnan hade fem personer ”limmat fast sig” på rådhustrappan.– Det är förbjudet för personer på plats att tala i salen, informerade kommunfullmäktiges ordförande Carina Nilsson (S) när den första personen började läsa dikten Vi sörjer inne i rådhuset.
När ordningsvakten ledde bort aktivisten började nästa att tala.

Skånskan - 6 timmar sedan

Höjeådalen kan bli nytt re­ser­vat

Lund Lund kan komma att få sitt 34:e och tro­ligt­vis största na­tur­re­ser­vat, i Höjeådalen.
Po­li­ti­kerna ställer sig po­si­tiva men det åter­står att ut­reda hur stor are­al re­ser­vatet ska om­fatta.Un­der tis­dagens sam­man­trä­den i tek­niska nämnden och bygg­nads­nämnden gavs grönt ljus till Mil­jö­par­ti­ets mo­tion om att upp­rätta ett nytt na­tur­re­ser­vat.

Skånskan - 6 timmar sedan

Prisbelönta gäster på Författarscenen

Man Bookervinnarna Han Kang från Korea och László Krazsnahorkai från Ungern kommer. Amerikanske Pulitzervinnaren Colson Whitehead likaså.
Författarscenen på Malmö stadsbibliotek bjuder i höst också på ett spännande möte mellan Marianne Ahrne och Suzanne Brøgger och dessutom delas priset Årets översättning ut.

Skånskan - 7 timmar sedan

993 miljoner mer till Skånevården i paket

Skåne Regeringen satsar 9,4 miljarder på ökad tillgänglighet och kortare köer i vården.
För Skånes del innebär det 993 miljoner mer till sjukvården.Nästan häften är tänkta att gå till vårdens medarbetare, en stor del för att göra vården mer jämlik och mer tillgänglig.

Skånskan - 8 timmar sedan

Mindre hus på 57 kvadratmeter från 1947 sålt i Höör

Höör Försäljningen av fastigheten på Bror Flygares Väg 6 i Höör är nu klar. Nya ägare är Maria och Anders Lennart Kristian Finn, 45 och 51 år, och säljare är Gun Ann-Margret Fagerlund. Det 57 kvadratmeter stora huset är byggt 1947.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.