YLE > Finland

Saturday, 15 June, 23:03

YLE - 12 jun 19 kl. 17:24

Kontaktlös betalning har snabbt blivit mycket populärtAllt fler använder sig av kontaktlös betalning med betalkort. En tredjedel av alla inköp med kort skedde i fjol via kontaktlös betalning..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kontaktlös, betalninghar , snabbtblivit mycket , populärt
HBL - 26 dec 14 kl. 07:30

Kontaktlös betalning ökar snabbt

Kontaktlös betalning har ökat snabbt i år. Kontaktlös betalning innebär att man bara för sitt betalkort nära terminalen istället för att sticka in det eller dra det igenom i terminalen. Man behöver inte slå in pinkoden.

HBL - 11 apr 14 kl. 16:34

Polisen ser inga säkerhetsproblem i kontaktlös betalning

Den som gör små inköp ska inte behöva slå in någon kod, utan det räcker med att visa upp sitt betalkort vid kassan. Avläsningen sker utan att kortet behöver sättas in i en läsare, så handeln hoppas på snabbare transaktioner och kortare köer. – Konsumenterna och handeln har gått framåt i ungefär jämn takt.

HBL - 04 apr 14 kl. 16:05

Kontaktlös betalning i R-kiosker

Kontaktlös betalning är nu möjlig även i R-kiosker, meddelade kedjan på fredagen. Det nya sättet att betala har redan införts i åtminstone Lidl, Siwa och Valintatalo. Kort som stöder kontaktlös betalning – kortet behöver bara visas upp i närheten av avläsaren – finns redan i hundratusental.

HBL - 03 jun 13 kl. 08:50

Kontaktlös betalning på kommande

Bankerna har redan börjat sända sina kunder kort som är avsedda för kontaktlös betalning. För köp under 25 euro krävs därmed i allmänhet ingen kod. Nordea och andelsbankerna erbjuder möjlighet till kontaktlös betalning via en del av debitkorten när de förnyas.

Nyteknik - 09 dec 14 kl. 08:57

Kontaktlös betalning på Ica nästa år

Från och med nästa år inför ICA kontaktlös betalning med kort. Tekniken bygger på NFC..

BT - 13 okt 18 kl. 06:22

BLUFFEN: Obefogad oro kring kontaktlös betalning – ”Vi känner oss trygga”

Nya bankkort för kontaktlös betalning skapar oro bland användare. Kortet kan läsas av obehöriga. Speciella skydd mot avläsning har blivit storsäljare.

YLE - 31 okt 18 kl. 20:07

Finland fördubblar högsta tillåtna summan för kontaktlös betalning

I april kommer du att kunna betala köp för 50 euro med kontaktlös betalning. Den nuvarande gränsen är 25 euro..

YLE - 12 apr 19 kl. 08:59

Gränsen för kontaktlös betalning höjs idag

Från och med idag kan man med de flesta bankkort använda kontaktlös betalning för inköp på max 50 euro. Tidigare låg gränsen på 25 euro..

YLE - 12 mar 18 kl. 04:54

Finland funderar på att höja gränsen för kontaktlös betalning

Den kontaktlösa betalningen har snabbt blivit ett populärt sätt bland finländare att betala för små uppköp. Nu diskuterar man att höja summorna som är möjliga att betala med metoden..

YLE - 01 apr 19 kl. 12:54

Gränsen för kontaktlös betalning höjs till 50 euro

Från och med den här månaden kan man göra köp på upp till 50 euro med kontaktlös bankkortsbetalning..

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Emil Lindhom blev sjunde i österbottninska FM-rallyt – sensorfel fällde Ingåbon från tätstriden

Den femte deltävlingen i rallyns FM-serie slutade i moll för Ingåbon Emil Lindholm. Före sista specialsträckan var Lindholm endast 3,1 sekunder efter täten, men ett tekniskt fel förstörde kampen om segern..

YLE - 4 timmar sedan

Piffens orienteringsdamer tillbaka i världstoppen, 15:e i Venlakavlen

Pargas IF:s bästa placering på 13 år. I Kangasala 2019 var Piffen bästa finlandssvenska förening och sjunde bästa finländska förening..

YLE - 6 timmar sedan

Matti Vanhanen opererades och är sjukledig hela juni

Riksdagens talman Matti Vanhanen opererade bort sin ena njure på grund av två tumörer, berättar han i ett inlägg på Facebook. Vidare säger han att tumörerna hittades för ungefär en månade sedan i och med förberedelser inför hjärtoperationen han ska genomgå i augusti..

YLE - 7 timmar sedan

Prideparaden i Vasa hade stor uppslutning - deltagare från Jakobstad och Mexico City

Lördagens Prideparad i Vasa lockade stora mängder deltagare. Paraden som är kulmen på den pågående Prideveckan gick från torget till Sandö..

YLE - 7 timmar sedan

Prognos: Midsommarvädret varmt men regnigt på sina håll

Det utlovas värmebölja i stora delar av landet i morgon söndag. Och vädret blir varmare ju närmare midsommar vi kommer - men samtidigt också regnigare..

YLE - 12 timmar sedan

Glada miner vid De grönas kongress - Maria Ohisalo vald till partiordförande

De grönas partikongress har valt inrikesminister Maria Ohisalo till ny partiordförande. Ohisalo hade inga motkandidater..

YLE - 9 timmar sedan

Fondpengar ska rulla fram och tillbaka när Karis får nytt kulturhus

Karis ska få ett nytt kulturhus. Före det får Svenskfinland ytterligare en fond. Den nya fonden ska be andra fonder om pengar för Nya Fokus..

YLE - 9 timmar sedan

Nya utrikesministern Pekka Haavisto ser allvarligt på fartygsattackerna i Hormuzsundet

Finlands nya utrikesminister Pekka Haavisto från De gröna säger att det är tragiskt att den internationella fartygstrafiken utsätts för fara. Han kommenterade på lördagen den senaste veckans incidenter i Omanbukten där ett norskt och ett japanskt tankfartyg utsatts för angrepp..

YLE - 11 timmar sedan

Vem bär ansvaret om dina bankkoder försvinner och används för en annan persons snabblån?

Bankkoder används i dag på många sätt och teknologin för att identifiera sig utvecklas hela tiden. Men det finns ändå alltid en risk för missbruk, och det kan i vissa fall stå dig dyrt, beroende på vilken lag som tillämpas..

YLE - 12 timmar sedan

Maria Ohisalo vald till De grönas partiordförande

De grönas partikongress har valt inrikesminister Maria Ohisalo till ny partiordförande. Ohisalo hade inga motkandidater..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.