SVT > Kultur

Wednesday, 26 June, 10:04

SVT - 12 jun 19 kl. 17:21

SVT lägger ner Plus och tillsätter klimatkorreI en debattartikel skriver SVT:s programdirektörer Lena Glaser och Jan Helin att ”SVT tar ett tydligt steg i en ny riktning”. Det innebär bland annat mer dokumentärt material och att man skrotar konsumentlångköraren Plus..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT, Plus, Lena Glaser, Jan Helin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SVTlägger , ner, Plusoch , tillsätter, klimatkorre
SVT - 22 jun 14 kl. 01:36

USA tillsätter arbetsgrupp mot bidöd

USA tillsätter en särskild arbetsgrupp för att få bukt på dom senaste årens massdöd bland honungsbin..

SVT - 07 mar 15 kl. 09:14

Regeringen tillsätter framtidsråd

Regeringen vill att politiken blir mer långsiktig och tillsätter nu ett framtidsråd med statsminister Stefan Löfven som ordförande. Till sin hjälp har de ett nyinrättat framtidskansli med en årlig budget på tio miljoner..

SVT - 27 apr 15 kl. 19:10

Regeringen tillsätter utredning om kulturskolan

I höstas utlovade regeringen 100 miljoner till kulturskolan. Men satsningen kom av sig. Kulturnyheterna kan nu avslöja att regeringen istället tillsätter en utredning om hur kulturskolan ska bli mer tillgänglig för alla..

SVT - 06 jul 17 kl. 15:32

EU-parlamentet tillsätter utskott för att granska terrorism

EU-parlamentet tillsätter ett särskilt utskott för att granska kampen mot terrorismen..

SVT - 05 feb 18 kl. 18:39

Dramaten tillsätter tjänst för att stötta jämställdhetsarbetet

I sviterna av metoo-rörelsen och det efterföljande skådespelaruppropet #tystnadtagning tillsätter nu Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm en ny tjänst med uppdrag att driva jämställdhetsarbetet på teatern..

Expressen - 26 jun 18 kl. 09:33

Tillsätter särskild utredningsgrupp

JEKATERINBURG. Det var efter matchen mot Tyskland som Jimmy Durmaz utsattes för hat och hot som ledde till att Svenska fotbollförbundet gjorde en polisanmälan. Och nu tillsätter polisen en särskild utredningsgrupp, det uppger SVT.

Expressen - 09 jan 19 kl. 10:08

SVT tillsätter krisgrupp – efter teknikhaveriet

SVT tillsätter en krisgrupp som ska förebygga framtida tekniska problem, det skriver Medievärlden. Detta efter tisdagens stora tekniska haveri där flera sändningar tvingades brytas..

DN - 13 jan 15 kl. 17:50

Minister tillsätter kommission för att minska fallolyckor

Regeringen tillsätter en kommission för att få ner antalet halk– och fallolyckor. ”Tyvärr har man inte lyckats stävja de här olyckorna. Det är fortfarande ett stort problem”, säger Åsa Regnér, barn-, äldre- och jämställdhetsminister (S)..

DN - 13 jan 15 kl. 17:50

Minister tillsätter kommission för att minska fallolyckor

Regeringen tillsätter en kommission för att få ner antalet halk– och fallolyckor. ”Tyvärr har man inte lyckats stävja de här olyckorna. Det är fortfarande ett stort problem”, säger Åsa Regnér, barn-, äldre- och jämställdhetsminister (S)..

Expressen - 15 jun 13 kl. 13:58

Boxningsförbundet tillsätter en utredning

Frida Wallbergs boxningskarriär är sannolikt över. Nu tillsätter boxningsförbundet en utredning för att undersöka om det finns några bakomliggande orsaker till att svenskan skadades så illa. ?

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Docktrenden är tillbaka i skräckfilmerna: ”Alltid läskigt med något dött och som börjar leva”

Idag har filmen Annabelle comes home, som är en del av skräckfilmsfranchisen The conjuring, premiär. Första filmen om henne kom 2014. Men det är inte första gången en docka skräms på film utan det är snarast en återkommande förekomst inom skräckfilmsgenren..

SVT - 1 timme sedan

Amerikanska The office lämnar Netflix

Alla nio säsonger av den populära komediserien The office (2005–2013) har kunnat ses på Netflix, men från och med januari 2021 lämnar serien strömningsjätten..

SVT - 16 timmar sedan

Medieforskaren om Metros nya inriktning: ”Ingen långsiktig lösning”

Under tisdagen kom beskedet att Metros ägare, Christen Ager-Hanssen, vill att tidningen byter inriktning. Att journalister sägs upp och att innehållet köps in skulle, enligt Ager-Hanssen, kunna skulle göra att tidningen sparar pengar. Men medieforskaren Ingela Wadbring menar att det inte är ekonomiskt hållbart..

SVT - 17 timmar sedan

Ny studie: Musikstudenter bättre på matte och naturvetenskap

Gymnasieelever som pluggar musik presterar bättre i ämnen som matte och naturkunskap jämfört med klasskamrater som inte har musik på schemat. Det visar en ny kanadensisk studie som undersökt över hundra tusen elever i British Columbia..

SVT - 20 timmar sedan

Lasse Åbergs liv blir dokumentär: ”En unik personlighet inom kulturområdet”

I maj nästa år blir Lasse Åberg 80 år. I samband med detta gör SVT två entimmesprogram om denne folkkäre kulturpersonlighet. Dokumentären som fått namnet En ängslig gosses memoarer följer den folkkäre konstnären från födelseåret 1940 fram till idag..

SVT - 23 timmar sedan

Uppgifter: Metro gör sig av med alla reportrar

Tidningen Metro gör sig av med alla reportrar, skriver Expressen..

SVT - Igår: 09:42

Tio år sedan Michael Jacksons död

Den 25 juni 2009 är kändisskvaller-kanalen TMZ först med beskedet: Michael Jackson har dött vid 50 års ålder. Beskedet skickar en chockvåg genom hans hängivna fanskara. Tio år senare sörjer fans, men bilder av artisten har ändrats, inte minst på grund av HBO-dokumentären Leaving Neverland..

SVT - Igår: 06:00

Skådespelare vill bryta ny mark – startar produktionsbolag

Reese Witherspoon, Alicia Vikander och Alexandra Rapaport är några av de skådespelare som har startat produktionsbolag. Ett sätt att berätta historier om, av och med kvinnor, och att ta makten över filmproduktionen. – Historiskt sett har kvinnliga skådespelare suttit vackert på kammaren och väntat på att bli uppbjuden och runt 40 varit kasserad.

SVT - Igår: 06:00

Två år efter Metoo: ”Fortfarande mest tjejer som driver frågorna”

Inom kultursektorn var engagemanget för metoo stort och engagerade allt från cirkusarbetare och dansare till filmarbetare och komiker. Men vad händer nu, drygt två år senare? Kulturnyheterna har intervjuat företrädare för nio upprop inom kultursektorn och ställt frågorna: hur är det att vara yrkesverksam efter metoo och vilka konkreta åtgärder har vidtagits?.

SVT - Igår: 20:02

Reportrar och fotografer måltavlor vid protesterna i Georgien

Journalisterna var måltavla när de folkliga protesterna mot regeringen i Georgien briserade i torsdags förra veckan. Av de hundratals skadade är 33 journalister. Under söndagen protesterade reportrar och fotografer utanför inrikesdepartementet och krävde att de ansvariga för polisbrutaliteten ställs till svars..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.