UNT > Lokalt

Wednesday, 19 June, 13:06

UNT - 12 jun 19 kl. 17:15

Unga ska få stöd att återvändaModeraterna i Uppsala vill satsa två miljoner kronor på ett så kallat återvändarstöd för att hjälpa unga, utsatta flyktingar i Uppsala som fått avslag på sin asylansökan..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Uppsala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungaska , , stödatt , återvända
Nyan - 08 jul 13 kl. 09:26

Så ska bortaålänningar lockas att återvända

Åland vill behålla sina unga. Därför ska de unga få vara med och tycka till om hur Åland ska se ut för att de ska vilja återvända.
På landskapsregeringens sommarträff hoppas man få bortaålänningarnas åsikter om vad som fungerar och inte fungerar i det åländska samhället..

Kristianstadsbladet - 28 jun 13 kl. 13:45

"Snowdens villkor för att återvända"

Edward Snowdens pappa skriver i ett brev till USA:s justitiedepartement att han är ganska säker på att IT-teknikern kommer att återvända om vissa villkor uppfylls: att han inte fängslas före rättegången, att han kan välja plats för rättegången och att han inte beläggs med yppandeförbud.
Pappan säger att han för sin del är orolig för att sonen blir manipulerad av andra, såsom Wikileaks, uppger tv-kanalen NCB enligt Reuters.Venezuelas president Nicolás Maduro återupprepade i dag sitt erbjudande om asyl till Edward Snowden, som han prisar som en modig ung man.

SR - 23 apr 16 kl. 20:11

Svårt för ensamkommande att återvända

Allt fler ensamkommande barn och unga drar tillbaka sin asylsansökan enligt Migrationsverket. Men det kan innebära problem att återvända hem. 15-årige Reza kan få hjälp till Afghanistan - men föräldrarna finns i Iran.

DalaDemokraten - 26 nov 15 kl. 11:33

Han hoppas kunna återvända hem

Han är 21 och följaktligen i den åldern då unga män i Syrien blir inkallade i armén. Han kommer dessutom från ett område vars befolkning ogillas av de styrande..

Dalarnas tidningar - 26 nov 15 kl. 11:33

Han hoppas kunna återvända hem

Han är 21 och följaktligen i den åldern då unga män i Syrien blir inkallade i armén. Han kommer dessutom från ett område vars befolkning ogillas av de styrande..

YLE - 13 sep 14 kl. 11:02

Haavisto: Unga invandrare värvas som jihadistkrigare

Unga invandrare måste integreras bättre i det finländska samhället så att de inte värvas som jihadistkrigare till bland annat Syrien, anser utvecklingsminister Pekka Haavisto (Gröna). Haavisto sade i morse i en intervju för Yles tv-program Morgonettan att oroade familjer har tagit kontakt då deras söner har rekryterats för att kriga för jihadister i Syrien. Enligt Haavisto har ett 40-tal unga rest iväg från Finland för att delta i striderna.

BT - 20 aug 14 kl. 11:18

Plan ska locka unga till Mark

Med en ny attraktivitetsplan vill Marks kommun locka hit unga och välutbildade människor. – På sistone har vi bland annat rekryterat folk som jobbar i andra kommuner, men vi vill gärna locka tillbaka högutbildade markbor också, säger kommunchef Haleh Lindqvist. I dag träffas kommunstyrelsens arbetsutskott.

Trelleborgs Allehanda - 01 sep 14 kl. 10:22

Skriver om brutal verklighet för unga

Världen har förändrats sedan Christina Wahldén skrev "Kort kjol" för 16 år sedan. Inte nödvändigtvis till det bättre; våldtäktsoffer är minst lika utsatta nu som då. Därför har hon skrivit en ny bok på samma tema - en "Kort kjol 2.

Kristianstadsbladet - 01 sep 14 kl. 10:22

Skriver om brutal verklighet för unga

Världen har förändrats sedan Christina Wahldén skrev "Kort kjol" för 16 år sedan. Inte nödvändigtvis till det bättre; våldtäktsoffer är minst lika utsatta nu som då. Därför har hon skrivit en ny bok på samma tema - en "Kort kjol 2.

YLE - 05 jul 13 kl. 08:50

Allt fler unga kan inte arbeta

Tio unga blir arbetsoförmögna varje vardag och det här tas inte på allvar, enligt Finlands studentkårers förbund FSF. FSF hänvisar till Folkpensionsanstalten FPA:s undersökning av unga, som visar att tio under 30-åringar i genomsnitt går i förtidspension varje vardag. Tre av fyra unga gör det på grund av mentala problem.

Fler nyheter från UNT

UNT - 3 timmar sedan

Här invigdes Sivia torg

Framtiden för Sivia torg är osäker..

UNT - 3 timmar sedan

Nedsläckt släp med stöldgods

Efter bilen som stoppades natten till onsdagen fanns ett nedsläckt släp med stöldgods..

UNT - 5 timmar sedan

Elfel orsakar tågförseningar

Ett elfel orsakar förseningar i tågtrafiken..

UNT - 9 timmar sedan

Krossad ruta och inbrott på krog

Två killar greps och en medtogs för förhör..

UNT - 13 timmar sedan

Moped brann vid skola

Räddningstjänsten ryckte ut till Gränbyskolan under kvällen..

UNT - 15 timmar sedan

Håbo går mot plus – men oro för 2020

Håbo kommun ser ut att göra ett överskott på drygt 30 miljoner kronor, men nästan bara tack vare tomtförsäljningen i Draget..

UNT - 15 timmar sedan

Guide: Här kan du fira midsommar

UppsalaMidsommarfirande vid Fyrishov, Sommarbadet14..

UNT - 17 timmar sedan

Bildextra: På diabeteslägret är ingen annorlunda

Solen strålar och vid bryggan håller en grupp med barn på att fånga fiskar..

UNT - 20 timmar sedan

Tågtrafiken rullar efter två timmars stopp

På tisdagseftermiddagen blev en person påkörd av ett pendeltåg vid Helenelunds pendeltågsstation..

UNT - 19 timmar sedan

Hon slogs mot jättebranden

När brandstyrkorna behövde bytas av i branden vid Arlanda ryckte Camilla Åbergh i Brandkåren Attunda räddningsvärn in..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.