Expressen > Nyheter

Tuesday, 25 June, 19:51

Expressen - 12 jun 19 kl. 17:19

Barn mördas och sexutnyttjas i SudanKrisen i Sudan förvärras för varje dag. Efter massakern då minst 118 demonstranter dödades och mer än 600 skadades kommer nya rapporter från Unicef.Barn och unga utnyttjas sexuellt av de paramilitära styrkorna – och minst 19 barn har dödats..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sudan, Unicef

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barn, mördasoch , sexutnyttjasi , Sudan
HBL - 02 okt 13 kl. 08:26

THL: Små barn vårdas oftast hemma

Drygt hälften, det vill säga 54 procent, av alla barn under skolåldern vårdas hemma, rapporterar Institutet för hälsa och välfärd (THL). Institutets preliminära dagvårdsstatistik visar att ju yngre barnet är desto vanligare är det att det vårdas hemma. Om familjens yngsta barn vårdas hemma av mamman eller pappan vårdas också största delen av syskonen under skolåldern hemma.

SVT Debatt - 25 feb 14 kl. 07:00

Barn vanvårdas fortfarande i Sverige

VANVÅRD Det finns många barn som växer upp under samma omständigheter som jag gjorde, i familjehem där de kränks på ohyggliga sätt. Det är för barnens skull jag driver en process mot staten. Jag driver en process mot staten för att framtidens omhändertagna barn och dagens fosterungar ska kunna växa upp under trygga förhållanden.

SN - 20 aug 15 kl. 06:31

Barn vårdas med vuxna på psykiatriska kliniken

Psykiskt sjuka barn och unga vårdas med vuxna patienter och skickas runt i Sverige till olika sjukhus. Nu slår skyddsombudet Urban Larsson på Nyköpings psykiatriska klinik larm. – Det är direkt olämpligt att vårda barn och unga tillsammans med vuxna och vi har inte heller den kompetensen, säger han..

Dalarnas tidningar - 03 apr 17 kl. 09:30

Sex barn vårdas i Dalarna efter svåra bussolyckan – alla omkomna var barn

Efter söndagens svåra bussolycka i Härjedalen vårdas sex stycken barn på lasaretten i Dalarna. Tre av dem ska vara svårt skadade..

DalaDemokraten - 03 apr 17 kl. 09:30

Sex barn vårdas i Dalarna efter svåra bussolyckan – alla omkomna var barn

Efter söndagens svåra bussolycka i Härjedalen vårdas sex stycken barn på lasaretten i Dalarna. Tre av dem ska vara svårt skadade..

Expressen - 29 dec 12 kl. 13:36

Ännu ett barn vårdas för svininfluensa

Ännu ett barn i Norge vårdas på intensivavdelning efter att ha drabbats av svininfluensa, rapporterar norska medier. Så sent som i torsdags dog en 11-årig pojke i sjukdomen..

Expressen - 17 jun 13 kl. 18:23

"Mycket ovanligt att barn mördas"

Kvinnan i 30-årsåldern misstänks ha mördat den lilla flickan. Att barn under 15 år mördas är extremt ovanligt i Sverige..

DalaDemokraten - 03 apr 17 kl. 08:30

Sex barn vårdas i Dalarna efter svåra bussolyckan

Efter söndagens svåra bussolycka i Härjedalen vårdas sex stycken barn på lasaretten i Dalarna. Tre av dem ska vara svårt skadade..

Dalarnas tidningar - 03 apr 17 kl. 08:30

Sex barn vårdas i Dalarna efter svåra bussolyckan

Efter söndagens svåra bussolycka i Härjedalen vårdas sex stycken barn på lasaretten i Dalarna. Tre av dem ska vara svårt skadade..

Sydsvenskan - 22 nov 18 kl. 14:34

Allt fler barn vårdas med tvång

Antalet barn som tvångsvårdas inom psykiatrin ökar. Samtidigt riktar den nationella samordnaren Kerstin Evelius skarp kritik mot de åtgärder som används inom denna vård. – Att bälteslägga en åttaåring kan aldrig vara för barnets bästa.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

SVT fälls av för inslag om anti-Trump demonstranter

Ett SVT-inslag om Donald Trump har fällts av Granskningsnämnden.I inslaget, som sändes i Morgonstudion, hävdade en reporter att demonstranter gripits för att de ”inte tycker som Trump”.Granskningsnämnden fann att inslaget strider mot kravet på saklighet..

Expressen - 30 minuter sedan

Beskedet: Lägger ner populära gymnasielinjer

Fem populära gymnasieprogram läggs ned i Vänersborg.Anledningen är den besvärliga ekonomiska situationen, skriver Ttela. Utan en sparåtgärd hade Kunskapsförbundet Väst riskerat ett underskott på 30 miljoner kronor..

Expressen - 45 minuter sedan

Politikpodden: ”Svårt för Sabuni att ena partiet”

Först hälsade han ”Vi ses på Landsmötet”, sen kastade han in handduken.I Politikpodden lyfter panelen vad de vill höra Nyamko Sabuni trycka på i sitt partiledartal från Almedalen - och hur det kunde gå så fel för Erik Ullenhag. – Partiledningen missbedömde hur utbrett missnöjet var med inte bara Jan Björklund, utan hela det partigalleri som har styrt de senaste 15 åren, säger Expressens ledarskribent Linda Nordlund.

Expressen - 1 timme sedan

Melania Trump säger under tisdagen att Stephanie Grisham blir ny pressekreterare för Vita huset

Melania Trump säger under tisdagen att Stephanie Grisham blir ny pressekreterare för Vita huset..

Expressen - 1 timme sedan

Två skadade vid skottdrama i Danmark

En skottlossning ska ha ägt rum i den danska orten Herlev norr om Köpenhamn.Polisen bekräftar för flera danska tidningar att två personer träffats av skott. Det finns i nuläget inga uppgifter om skadeläget..

Expressen - 3 timmar sedan

Våldtäktsmän får extra låga straff efter okänd HD-dom

Straffet för våldtäkt är minst två års fängelse. Men det är inte ovanligt att unga – myndiga – våldtäktsmän i stället döms till endast tre månaders fängelse och skyddstillsyn när de våldtagit en berusad kvinna i en miljö där hon känt sig trygg, visar Expressens granskning.– Det här är ett väldigt stort rättssäkerhetsproblem för kvinnor.

Expressen - 1 timme sedan

Ny siffra: 18 procent vill skrota public service

En av fem tillfrågade vill att public service läggs ner, enligt en ny opinionsundersökning från Dagens Nyheter/Ipsos. Mest positiva till en avveckling av public service avvecklas är Sverigedemokraternas sympatisörer. Men förtroendet för public service är fortfarande på höga nivåer.

Expressen - 1 timme sedan

Tyskt par gömde tre kilo kokain i lönnfack

I baksätet på det tyska parets bil fanns ett specialkonstruerat fack, som öppnades genom att trycka på en knapp.I det låg tre kilo kokain, vilket tullen upptäckte när de hittade den hemliga knappen.Nu döms de till över fem års fängelse, rapporterar Sydsvenskan.

Expressen - 1 timme sedan

Man rånade mack med kolsyrepistol

Mannen i 20-årsåldern var beväpnad med kolsyrepistol när han slog till mot bensinmacken i Lödöse.Nu har domen fallit. Straffet blir två års fängelse, rapporterar P4 Väst..

Expressen - 1 timme sedan

Kampen är över – hjärtsjuke Altin utvisas mot en trolig död

I ett litet rum på Ronald McDonaldhuset i Lund ligger Altin Vitia, 18, och räknar ner dagarna av sitt liv.Inom kort ska han utvisas till en, enligt läkarna, trolig död.– Jag fick ett nytt hjärta här, en andra chans till ett riktigt liv.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.