P3 > Nyheter

Wednesday, 26 June, 03:42

P3 - 12 jun 19 kl. 16:38

Oväntat många fortsätter plugga komvux trots avslag från CSNDrygt sju av tio komvuxstudenter fortsätter plugga trots att de blivit nekade studiemedel av CSN..
Läs mer på P3
Läs mer om:
CSN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oväntatmånga fortsätter , plugga, komvuxtrots , avslagfrån , CSN
SN - 30 aug 14 kl. 11:39

Högt söktryck på Komvux– sökande kan tvingas vänta

De som vill plugga på Komvux och bor i Trosa kan nu tvingas vänta till nästa år. Ett högt söktryck tvingar kommunen att skjuta till pengar..

Sydsvenskan - 26 nov 14 kl. 04:00

Vägen till drömjobbet gick via komvux

Monna Persson stannade upp mitt i arbetslivet och började plugga på komvux. 20 kurser senare och med boostat självförtroende hittade hon sitt drömjobb på Färgglatt i Kävlinge.
– Här har jag service, kreativitet och människor.

Västerbottens Folkblad - 08 nov 16 kl. 20:00

Vi vill plugga svenska – inte dö

Vi är elever på Komvux, som nu har flyttat till ett industriområde vid Ikea, på Teg. Vi tycker att Komvux bör flytta närmare centrum. För det första går det inte så många bussar hit och skolan ligger långt bort från allt, så alla har långt till skolan och vi måste vakna tidigt på morgonen för […].

Sydsvenskan - 01 aug 11 kl. 06:30

Pressen att plugga vidare kan ge psykiska problem

Andelen studenter som påbörjar sin universitetsutbildning innan de har fyllt 22 år har ökat markant i Danmark. Men nu varnar studentorganisationer för att pressen att börja plugga snabbt går ut över studenternas psykiska hälsa.
LUND?

DN - 04 jun 12 kl. 06:29

Jobbet med eleverna väckte lusten att plugga till rörmokare

Efter flera år som arbetslös fick Blaise Kalonji ett års anställning som elevassistent i Uppsala kommun. Stärkt av den erfarenheten planerar han nu att gå på komvux i höst för att förbättra sin svenska och utbilda sig till sitt drömjobb: rörmokare..

Sydsvenskan - 26 maj 15 kl. 04:00

Mina framtidsdrömmar kan grusas av kommunens besparing på Komvux

När jag var 15 år hände något stort. Jag skulle göra mitt första stora livsval. Rösterna ekade i mitt huvud: ”Om du inte väljer rätt nu, då…”.

Nya Wermlands Tidningen - 03 jul 17 kl. 15:40

Två nya utbildningar på Komvux

Intresset visade sig inte vara lika stort som väntat till gymnasiets fordonsutbildning och restaurangutbildning. Det blev platser över och nu har Komvux haft diskussioner med gymnasiet om att erbjuda fria platser till hösten..

YA - 05 feb 18 kl. 16:53

Oväntat avslag kan ställa till det för kommunen

Skurups har ansökt om pengar till flera planerade gång- och cykelvägar. Att kommunen får oväntat avslag på två av tre ansökningar kan ställa till det i planeringen..

BT - 12 aug 14 kl. 11:33

Regeringen: Komvux ska ta över SFI

Regeringen vill skrota SFI och överföra svenskundervisningen för invandrare till komvux. Tanken är att undervisningen ska bli mer anpassade efter den enskilde invandraren. – Om du vill läsa på högskola i dag behöver du först läsa SFI och därefter läsa svenska som andraspråk på komvux, med den här ändringen kan man gå in på rätt spår dag ett, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Barometern - 23 nov 13 kl. 09:48

Studenter ska väl plugga?

Kommunens projektledare Eva-Lena Larsdotter har yrkat avslag på medborgarförslaget att bygga Linnéuniversitetet vid Snurrom.
Synd eftersom området skulle bli en utmärkt plats för ett universitet med plats för en framtida utveckling. Syniskt konstaterar Larsdotter att en placering vid Snurrom inte skulle gynna staden med mer handel och fler krogbesök.

Fler nyheter från P3

P3 - 19 timmar sedan

Sjuksköterskornas övertid motsvarar mer än 300 heltidstjänster

Mängder av övertidsarbete får sjuksköterskor att lämna yrket. Sonya Ibrahim tog jobb i Norge istället. – Jag har sett många kollegor gråta..

P3 - Igår: 16:00

Verksamheter för unga hbtq-personer i Göteborg tvingas lägga ned

Trots att Göteborgs stad ska verka för fler mötesplatser för unga hbtq-personer läggs nu två offentligt finansierade verksamheter ned..

P3 - Igår: 15:01

Cynthia gömde sig två dygn i en garderob under terrorattack

I förra veckan dömdes tre personer för inblandning i terrorattacken mot ett kenyanskt universitet 2015 där 148 personer dödades..

P3 - Igår: 06:00

Trots utmärkelser och certifieringar - tufft för unga hbtq-personer i Göteborg

Göteborgs stad har utsetts till Sveriges hbtq-vänligaste stad, och förra helgen gick nästan 15 000 i West Pride-paraden. Men mycket arbete återstår..

P3 - 21 jun 19 kl. 06:00

Godtyckliga bedömningar av depression

Försäkringskassans bedömningar av vem som kan arbeta eller inte av personer med psykisk ohälsa är helt godtyckliga och fungerar inte, visar ny forskning..

P3 - 20 jun 19 kl. 16:41

Barnmorskeutbildning läggs ner - bara en kvar i hela Norrland

Barnmorskeprogrammet på Mittuniversitetet läggs ner. Samtidigt råder akut brist på just barnmorskor. Orsaken är lärarbrist..

P3 - 20 jun 19 kl. 16:00

Unga lantbrukare positiva trots torkan

Unga lantbrukare har framtidstro trots det varmare klimatet. Det visar en medlemsundersökning gjord av LRF tidigare i år..

P3 - 20 jun 19 kl. 16:00

Han tar emot unga afghaner som utvisas från Europa

Ofta har de aldrig varit i Afghanistan utan har växt upp i länder i närheten, berättar Abdul Ghafoor vars organisation hjälper återvändande..

P3 - 20 jun 19 kl. 12:00

Klimatförändringarna påverkar matproduktionen

Längre växtsäsonger, mildare vintrar och extremväder kommer påverka vår matproduktion..

P3 - 20 jun 19 kl. 07:00

Afghanistan dödligare än Syrien

Antalet döda i konflikter runt om i världen minskade förra året och är det lägsta på sju år enligt siffror från konfliktdatabasen UCDP vid Uppsala universitet. Men i Afghanistan har läget enligt forskarna förvärrats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.