Realtid > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 12:48

Realtid - 12 jun 19 kl. 16:09

Pimco ser möjlig Fed-sänkning med 50 punkter i sommarPimco, en av världens största ränteförvaltare, ser en viss möjlighet att den amerikanska centralbanken kommer sänka styrräntan med 50 punkter i juli om nedåtrisker för den amerikanska ekonomin tilltar, enligt ett marknadsbrev. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Fed

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pimco, ser, möjlig, Fed-sänkningmed 50 , punkteri , sommar
DN - 13 jan 15 kl. 01:00

”Man blir alldeles kall när man läser DN:s artikel”

DN:s nya bilder av en möjlig ubåtskränkning väcker kraftiga reaktioner i riksdag och regering. ”Fräckhet och provokation” säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) medan borgerliga politiker kräver att riksdagen informeras och att Sverige omedelbart köper in helikoptrar som kan jaga ubåtar..

PrivataAffärer - Igår: 12:50

Danske: Fed sänker räntan tre gånger i år

Det framgår av ett marknadsbrev från banken, som pekar ut juli, september och december som troliga räntesänkningstillfällen. ”Att marknaden vädrat lägre räntor har gjort att börsen fortsatt stiga trots svag konjunkturstatistik och handelskrig. Om Fed inte går marknaden till mötes och flaggar för nya stimulanser på onsdag, finns därmed en risk för ny turbulens på börsen.

Affärsvärlden - 12 jun 19 kl. 14:32

Pimco: Fed kan sänka räntan rejält redan i juni

Marknaden prisar in en viss sannolikhet för en räntesänkning från Federal Reserve i juni och en hög chans att de sänker räntan vid mötet i juli. Det skriver fondförvaltarjätten Pimco i ett marknadsbrev..

Cornucopia - 08 jul 15 kl. 06:55

Skipper: Ingen kränkning i Öresund

Bloggrannen Skipper har analyserat de uppgifter jag hade om den möjliga ryska örlogskränkningen i Öresund runt 10:45. Han konstaterar att beteendet är normalt och följer regelverket, och utgör alltså antagligen inte en kränkning.

Främmande örlogsfartyg ska passera skyndsamt och raka vägen genom Öresund, utan att stoppa, gira, släppa båtar, lyfta eller landa med helikoptrar etc.

PrivataAffärer - 20 mar 19 kl. 10:00

Klockan 19: Prognos i fokus när Fed lämnar räntebesked

Styrränteintervallet lär lämnas oförändrat, på 2,25-2,50 procent, enligt en närmast enig analytikerkår. Mer spännande blir i vilken utsträckning Fedledamöternas upprepade budskap om ”tålmodighet” kommer att speglas i lägre ränteprognoser i ”dot plot”, och om det kommer något tydligare budskap om hur länge Fed kommer att fortsätta att ”normalisera” balansräkningen. I december var ledamöternas konsensusprognos att styrränteintervallet skulle höjas två gånger, med 25 punkter, i år.

Affärsvärlden - 13 sep 12 kl. 09:05

SEB: Ser inget trendskifte i kreditkvalitet

Riksbankens reporäntesänkning avspeglar både en omvärldsoro samt en möjlig inbromsning på hemmaplan och konkurserna tickar stadigt uppåt enligt UC. Ännu ser dock inte SEB, som ligger på exceptionellt låga 7-8 punkter av utlåningen i kreditförlustnivå, något trendskifte i kreditkvalitet på hemmaplan..

DI - 01 maj 19 kl. 10:51

Fed sitter still – men räntehandlarna ser höjning i korten

Trots den starka tillväxten under det första kvartalet prissätter marknaden en amerikansk räntesänkning senare i år. Från centralbanken själv lär det inte komma några nya signaler vid onsdagens räntebesked..

Skånskan - 21 mar 19 kl. 20:00

Ordförande: Vi har råd att sänka hyrorna

Sjöbo Att sänka Sjöbohems hyror för att underlätta för kommunens verksamheter ser ordförande Lars Lundberg (KD) inte som något problem.
Men han tror inte att det kommer att rädda skolornas ekonomi.Lokalkostnaderna för skolorna i Sjöbo kommun är högre än i de flesta andra skånska kommuner.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

YLE - 27 nov 15 kl. 10:39

Larsmo mönstereleven

Det går bra nu: Larsmo växer och sänker skatten. En fortsatt låg arbetslöshet är nyckeln, säger styrelseordförande Ulf Stenman och kommundirektör Gun Kapténs. Låg arbetslöshet, mer skatteintäkter än planerat och sektorer som håller sig till budget.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 45 minuter sedan

Politikerna förstår inte problemen med kapitalförsäkring för onoterade bolag

Det verkar som om både politikerna och myndigheterna struntar i risken för skatteundandragande i den onoterade miljön. Den slutsatsen drar Realtids krönikör Claes Folkmar..

Realtid - 1 timme sedan

First North-bolag bröt mot insiderreglerna

Hoylu, noterat på Nasdaq First North, får en saktionsavgift på 2,1 miljoner kronor av Finansinspektionen..

Realtid - 3 timmar sedan

KI:s barometerindikator sjunker

Nivån är den lägsta som uppmätts sedan september 2013. Den pekar på ett aningen svagare stämningsläge än normalt i ekonomin..

Realtid - 3 timmar sedan

Facebooks kryptovaluta kommer nästa år

Facebook kommer att lansera kryptovalutan libra i början av nästa år. Samtidigt startar Facebook dotterbolaget Calibra som ska syssla med digitala plånböcker..

Realtid - 4 timmar sedan

Regeringen skärper reglerna mot penningtvätt

Vid ett tidigarelagt regeringssammanträde i dag införs skärpta regler mot penningtvätt..

Realtid - 4 timmar sedan

Swedbank Robur accepterar budet på Oriflame

Swedbank Robur accepterar budet på Oriflame och Borg, Svanberg och Johnson bakom nytt fastighetsbolag samt JP Morgans hedgefond skiftar fokus. Detta är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep..

Realtid - 6 timmar sedan

Advokatbyråerna positiva till att icke-jurister inkluderas i styrelsen

Advokatbyråerna är positiva till att icke-jurister tar plats i deras ledning och styrelse. Det visar Regis partnerstudie. "Ett bra ledarskap behöver inte alltid komma från de egna delägarna, även om det finns många bra exempel på drivna och duktiga managing partners", säger Ylva Gnosse, expertkonsult på Regi..

Realtid - 6 timmar sedan

”Marknaden för kryptovalutor är en självklar del av framtiden”

Marknaden för kryptovalutor har fallit från 830 miljarder dollar till 100 miljarder dollar – ett fall på 87 procent. Entreprenören Dennis Sahlström tror att kryptovalutor och blockchaintekniken kommer fortsätta svänga – och förändra våra liv..

Realtid - 19 timmar sedan

Sveriges yngsta advokat är korad

Lina Andréasson på Moll Wendén Advokatbyrå fick sin advokattitel i förra veckan. Med sina 26 år innebär det att hon är Sveriges yngsta advokat. “Advokattiteln är en kvalitetsstämpel” säger hon..

Realtid - 20 timmar sedan

Göran Persson: ” Jag är oerhört handlingsriktad”

Swedbanks tillträdande styrelseordförande Göran Persson hoppas kunna presentera en ny vd i höst..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.