Sydsvenskan > Inrikes

Wednesday, 26 June, 10:53

Sydsvenskan - 12 jun 19 kl. 16:08

Tre av Sveriges bästa stränder finns i Vellinge – igenSkanör, Kämpinge och Falsterbo får hissa Blå flagg i sommar..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sveriges, Vellinge, Falsterbo, Blå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Treav Sveriges bästa , stränderfinns i , Vellinge, igen
YLE - 29 apr 17 kl. 11:18

Plast, fimpar och förpackningar - stränder städas igen på talko

Det hundraåriga Finland är värt hundra rena stränder. Det är mottot för vårens städtalko på våra stränder. Jippot ordnas i vår i Helsingfors, Åbo, Tallinn och S:t Petersburg.

Skånskan - 02 aug 18 kl. 14:00

Skräpiga skånska stränder

Sex av tio skåningar tycker att det blivit skräpigare på skånska stränder, enligt en undersökning med 2000 deltagande skåningar som Miljöpartiet i Region Skåne gjort. 42 procent tycker att det är mer skräp på de skånska stränderna jämfört med för tio år sedan. Nästan var femte, eller 17 procent, anser att det har blivit mycket mer skräp – och bara 5 procent att det blivit mindre.

HBL - 09 feb 13 kl. 06:00

Finlands stränder skräpigast

Finland har de i särklass mest nedskräpade stränderna i jämförelse med Sverige, Estland och Lettland, visar en färsk studie. Plast i alla dess former hotar Östersjöns ekosystem.Det ligger dubbelt så mycket skräp på stränderna i den finländska skärgården som i den svenska.

Kristianstadsbladet - 10 maj 13 kl. 01:06

Vänerns stränder växer igen


Stränderna kring Vänern håller på att växa igen, vilket får konsekvenser för både biologisk mångfald och friluftsliv. - Om vi inte gör någonting kommer vi förlora de öppna stränderna, säger Camilla Finsberg vid Vänerns vattenvårdsförbund, till nwt.se.

YLE - 09 jul 13 kl. 04:17

Stränder delar åsikter i Hangö

I Hangö är åsikerna delade om varför en del stränder växer igen. Politikern säger att parkförmannens sjukledighet är orsaken till vanskötta stränder. Parkförmannen förnekar detta och ifrågasätter om kritiken alls är befogad.

Nya Wermlands Tidningen - 23 jul 12 kl. 07:30

Vänerns stränder växer igen allt snabbare

Vänerns stränder växer igen. Och igenväxningen har accelererat på senare år. Där det förr fanns breda öppna strandzoner, breder nu albuskar, björksly och täta mattor av tallplantor ut sig..

Nyhetsverket - 15 jul 14 kl. 23:08

Sex stränder stängs efter hajalarm

Tre hajar, som upptäcktes i vattnet utanför Barcelona, ledde till att badsugna turister måste hålla sig på land. Myndighetene i Barcelona beslutade att förbjuda bad vid sex stränder i tisdags eftermiddag efter att tre hajar upptäckts i badvattnet, skriver ABC (http://www.abc.

YLE - 27 feb 14 kl. 10:52

Finlands stränder skräpigast kring Östersjön

Finland har Östersjöns skräpigaste stränder. Störst är skillnaden mellan Finland och de andra Östersjöländerna då det gäller stadsstränder. Det är föreningen Håll skärgården ren som har jämfört skräpmängderna kring Östersjön under två års tid.

YLE - 07 maj 17 kl. 16:11

Varje roddbåt på Hangös stränder ska registeras - Hangöbor missnöjda

En del Hangöbor är upprörda över att staden inte längre låter alla småbåtsägare använda stadens stränder gratis. Det är onödig byråkrati, säger kritikerna. Enligt staden behövs klarare regler.

YLE - 23 jul 12 kl. 14:54

Hangöstränderna rena igen

Nu går det bra att simma på alla stränder i Hangö igen. Det visar prover tagna i förra veckan. Resultaten från torsdagens (19.

Nya Wermlands Tidningen - 08 maj 13 kl. 15:55

Stränder riskerar försvinna

Vänerns stränder fortsätter att växa igen. Och det går fort. ?

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Dixie Chicks på gång med nytt album

Efter en 13 år lång paus är countrydrottningarna Dixie Chicks tillbaka med ett nytt album. Snart åtminstone, menar de. Trion som består av Natalie Maines, Emily Robinson och Martie Maguire, avslöjade nyheten på Instagram, skriver den amerikanska musiksa.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Bred nedgång på börsen

Stockholmsbörsen följer tidigare nedgångar bland annat på New York-börsen efter dystra signaler från den amerikanska centralbanken Federal Reserve. Vid klockan 9.15 har OMXS-index fallit 0,5 procent till nivån 608,3.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Drunknad tvååring väcker migrationsdebatt

En bild på en man och hans dotter som drunknat när de försökt ta sig in i USA har väckt debatt och reaktioner. Dödsfallen är långt ifrån de första i gränsområdet och Mexikos president skyller situationen på USA:s migrationspolitik. En man ligger med huv.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Noma utsedd till världens näst bästa restaurang

Den danska restaurangen Noma snuvades återigen på mästartiteln..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Släktforskarvecka i Skåne med fokus på rötter och hembygd

Släktforskarbasen Hans-Göran Nilsson bjuder in till en vecka med en rad aktiviteter den 1–6 juli..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

”When they see us” mest sedda serien

Den amerikanska Netflix-serien "When they see us" slår tittarrekord på Netflix med 23 miljoner tittare världen över, rapporterar Deadline. Tidigare har Netflix meddelat att serien har varit deras mest sedda i USA sedan premiären den 31 maj. Serien, som.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Vart tolfte barn lever i en skuldsatt familj

Enligt nya siffror från Kronofogden växer ungefär 183 000 barn i Sverige upp i familjer där minst en av föräldrarna har skulder eller en pågående skuldsanering hos Kronofogden. Det är nästan vart tolfte barn. Dessutom lever ett okänt antal barn i hushål.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Minnesord om Bengt Kjellberg

Bengt Kjellberg, Staffanstorp, har som tidigare meddelats avlidit vid en ålder av 88 år..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Minnesord om Kjell Mårtensson

Kjell Mårtensson, Södra Sandby, har avlidit i en ålder av 77 år..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Effektbrist kan stoppa Ecoleans byggplaner i Landskrona

Listan blir allt längre över expansiva företag som drabbas av elbristen i Skåne..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.