Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 18 June, 21:56

Nyan - 12 jun 19 kl. 16:03

Mats Löfström vill säkra höjd grundfinansiering för Åland– Mitt budskap var Ålands grundfinansiering måste säkerställas oavsett vilken finansieringsmodell man väljer för en landskaps- eller vårdreform, säger Mats Löfström efter sitt första anförande i den nya riksdagen. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Löfström, Åland, Ålands, Mats Löfström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mats, Löfströmvill , säkra, höjd, grundfinansieringför , Åland
Nyan - 09 nov 16 kl. 07:02

Löfström på plats i USA: ” Nu krävs ett mirakel”

Som det ser ut just nu kommer USA:s nya president att heta Donald Trump. Ålands riksdagsledamot Mats Löfström följer valet på plats i National Press Club i Washington och där är stämningen just nu rätt dyster.

- Clinton gick just framåt något i New Hampshire, men det är så otroligt jämnt.

Skånskan - 23 nov 18 kl. 15:00

Han brinner för Eslövs föreningar

ESLÖV Kire Gelevski är enda nya namnet i Socialdemokraternas förslag till ordföranden och vice ordföranden i de kommunala nämnderna de närmaste fyra åren.
Han är utsedd till partiets gruppledare inom kultur och fritid – i övrigt föreslås samma personer som suttit på posterna den gångna mandatperioden.Socialdemokraternas ordförande i Eslöv Mats Löfström säger att nomineringsmötet på torsdagskvällen följde valberedningens förslag.

Nyan - 05 mar 19 kl. 10:09

Jessy Eckerman S-kandidat i riksdagsvalet

Jessy Eckerman är Socialdemokraternas kandidat i riksdagsvalet, men bakom beslutet finns stora konflikter mellan socialdemokraterna och deras borgerliga regeringskollegor. Det här berättade ordförande Camilla Gunell på en presskonferens på tisdagsförmiddagen. Enligt Gunell fanns det sedan december en överenskommelse med Mats Löfström om att Socialdemokraterna skulle delta i valet på hans lista.

Nyan - 07 jun 18 kl. 10:00

ÅF vill se ultimatum för EU-plats

Det var en kavalkad av hyllningar till en hägrande EU-plats som fyllde lagtinget under gårdagen, men Ålands framtid vill se hårdare tag för att säkra representationen i Bryssel. Frågan gällde huruvida lagtinget ska väcka initiativ med syfte att ändra vallagen så att Åland utgör en valkrets i valet till Europaparlamentet, därmed får en egen plats. Någon som väckte enade röster i salen.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 3 timmar sedan

Degersands turistväg får uppfräschning

Väglaget för Degersands turistväg har inkommit med en begäran till Eckerö kommun om en grundförbättring och beläggning av Degersands turistväg. Kommunstyrelsen ställer sig positivt till intiativet och anser att Fastighetsverket ska säkerställa borgen för eventuell upptagande av lån. Önskemålet är att vägbredden blir 5,5 meter med 5 meter beläggning.

Nyan - 4 timmar sedan

Landslagslycka för Nora Karlsson

GYMNASTIK. Nora Karlsson kan komma att bli Ålands nästa stora idrottare, och nu har hon tagit ännu ett steg uppåt. .

Nyan - 4 timmar sedan

Fyra brott på en natt

Under natten till måndag delade polisen ut böter för fyra olika brott. Brotten som utförts handlar om straffbart bruk av narkotika, utlänningsförseelse, olovlig körning och trafikförseelse eftersom förare till moped saknade hjälm. Detta meddelar polisen i övervakningsresultatet från natten mellan 16 och 17 juni.

Nyan - 8 timmar sedan

De är HI:s ansikten utåt

På måndags kvällen samlades den politiska rörelsen Hållbart initiativ till stormöte och bildade partiförening, valde styrelse och talespersoner. .

Nyan - 11 timmar sedan

Dags för årets orgelfestival

Nästa vecka går Ålands orgelfestival av stapeln för 45:e året i följd. Den internationella festivalen utgör därmed Ålands äldsta och en av hela Finlands äldsta fortfarande aktiva musikfestivaler. .

Nyan - 11 timmar sedan

Bomarsundsutställning i Telegrafen

Sunds kommun arrangerar en utställning om Bomarsund i den före detta telegrafbyggnaden Stants’n på Prästö i Sund. Här finns, informerar kommunen, ”möjlighet att få en uppfattning om hur livet under den ryska tiden i Bomarsund såg ut”. Bland annat kan man beskåda en miniatyrmodell av ”det första stadsliknande samhället på Åland”, där man får se hur många hus samhället bestod av och hur de var placerade runt huvudfästningen.

Nyan - 11 timmar sedan

Förstudien i gång inför ny systemupphandling

Just nu jobbar Åda med förstudien inför upphandlingen av nytt ekonomisystem till kommunerna. .

Nyan - 13 timmar sedan

Böter för blockerad väg

Trettio dagsböter på totalt 840 euro blev tingsrättens straff för en kvinna som lagt ut lastpallar för att hindra trafik över gården. .

Nyan - 15 timmar sedan

Grisjakt på Färjsundsbron

Bilister och poliser ryckte in när en gris störde trafiken på Färjsundsbron söndag kväll. .

Nyan - Igår: 19:04

Nu planteras första skogen på Alfrida-mark

Ett halvår efter Alfrida ligger minst en halv miljon kubikmeter stormfällen kvar i de åländska skogarna, trots att man lyckats röja upp långt mer än det ursprungliga målet. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.