DI > Ekonomi

Thursday, 20 June, 02:15

DI - 12 jun 19 kl. 15:58

Makrorådet: Högt spel på marknadenMarknaden hoppas på för mycket, även om det går att hitta skäl för Federal Reserve att sänka räntan.  Det säger Kristin Magnusson Bernard, global chef för makroanalys på Nordea, i Di:s podd Makrorådet. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Federal Reserve, Kristin Magnusson Bernard, Nordea, Di, Makrorådet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Makrorådet, Högt, spel, marknaden
DI - 23 nov 17 kl. 12:33

Makrorådet: Marknaden har tänkt fel

Den amerikanska räntekurvan skvallrar om lågkonjunktur. Det säger Pär Magnusson i Di-podden Makrorådet. Annika Winsth håller inte med och slår fast att marknaden har fel..

DI - 28 sep 17 kl. 18:19

Makrorådet: Vi befinner oss i ett minfält

Den historiskt låga volatiliteten behöver inte betyda att risknivån är låg. I stället kan det handla om att marknaden agerar som om den befann sig i ett minfält och står still. Det säger Swedbanks Pär Magnusson i Makrorådet..

DI - 27 okt 17 kl. 18:29

Makrorådet: Vi befinner oss i ett minfält

Den historiskt låga volatiliteten behöver inte betyda att risknivån är låg. I stället kan det handla om att marknaden agerar som om den befann sig i ett minfält och står still. Det säger Swedbanks Pär Magnusson i Makrorådet..

DI - 10 okt 18 kl. 15:01

Makrorådet: Italien skrämmer igen

Italiens statsfinanser är ett växande orosmoln. Det blir marknaden snarare än EU-kommissionen som kommer att sätta en gräns för hur långt landets populistregering vågar gå. Det säger Annika Winsth i Makrorådet..

DI - 24 mar 17 kl. 16:11

Makrorådet: Marknaden pressas från alla håll

Bättre statsfinanser, Riksbankens obligationsköp och nu också regeringens nya direktiv kring valutareserven kommer att hålla nere de svenska långräntorna trots att Riksbanken närmar sig räntehöjningar. Det säger SEB:s chefsstrateg Johan Javeus i Dagens industris podd Makrorådet..

DI - 17 maj 17 kl. 12:59

Makrorådet: Slutet närmar sig för Trump

Riksrätt rycker närmare för Donald Trump och marknaden bör ställa in sig på att han tillväxtfrämjande åtgärder aldrig blir av. Det säger Pär Magnusson och Johanna Jeansson i Makrorådet..

DI - 16 maj 18 kl. 16:06

Makrorådet: Experten varnar för Italienskt stök

Politisk oro fick Milanobörsen att falla och italienska räntor att stiga på tisdagen. Ändå är risken stor att marknaden underskattar de politiska riskerna i euroregionens tredje största ekonomi. Det säger SEB:s chefsanalytiker Johan Javeus i Di:s podd Makrorådet.

DI - 17 nov 13 kl. 16:31

Makrorådet: "Viktigt att marknaden förbereder sig"

Det viktigaste är att marknaden förbereder sig mentalt för de neddragna stimulanserna, säger Olof Manner. Tidpunkten för när Federal Reserve börjar med "tapering" tycker han inte är lika viktig..

DI - 25 jan 18 kl. 13:23

Makrorådet: Tunn räntehandel väcker oro

Nya regelverk och Riksbankens köp har troligen försämrat likviditeten på räntemarknaden. Men det har ännu inte testats i ett läge där många vill sälja samtidigt. Olof Manner är "nervöst nyfiken" på hur marknaden hanterar en sådan miljö..

DI - 15 apr 15 kl. 15:32

"Marknaden underskattar risken för grexit"

Marknaden underskattar både risken för och effekterna av en grexit. Varningen utfärdas i Di-podden Makrorådet..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Federala myndigheter undersöker Deutsche Banks hantering av penningtvätt

Federala myndigheter undersöker om Deutsche Bank har uppfyllt regler som syftar till att stoppa penningtvätt och andra typer av brott..

DI - 3 timmar sedan

Lars Adaktusson lämnar KD:s partistyrelse

Lars Adaktusson lämnar KD:s partistyrelse och rollen som vice partiledare, uppger han för Expressen..

DI - 4 timmar sedan

Styrelseledamot i Bravida dumpar aktier för 25,5 miljoner

Staffan Påhlsson, som är styrelseledamot i installationsbolaget Bravida sedan våren 2016 och som tidigare har varit Bravidas vd, sålde den 18 juni 300.000 aktier i bolaget. .

DI - 4 timmar sedan

Per Bolund välkomnar Göran Perssons löfte: ”Låter lovande”

Regeringen vill se hårdare tag mot penningtvätt och går nu fram med en rad nya åtgärder för att skärpa regelverket. Samtidigt förväntar sig finansmarknadsminister Per Bolund ett mer aktivt arbete även från bankernas sida..

DI - 4 timmar sedan

Fed-besked lyfte Wall Street över nollstrecket

Beskedet att den amerikanska centralbanken, Fed, lämnar styrräntan oförändrad fick New York-börserna att klättra över nollstrecket och stänga på plus. Breda S&P 500 avslutar upp 0,3 procent, medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex avancerade 0,5 procent under onsdagens handelssession..

DI - 4 timmar sedan

Vårt konfliktintresse sprider falska nyheter snabbare

Man kan lätt tro att Facebooks och Twitters produkter är plattformar som låter oss dela bilder och artiklar. Men deras produkt är din och min uppmärksamhet som de fångar in med bilder och artiklar och sedan säljer till annonsörer.  .

DI - 4 timmar sedan

Ryktet om Silicon Valleys död överdriven – här är ödesfrågorna

Sommaren 2017 landade Di:s utsände i Palo Alto. Två år senare har Silicon Valley genomgått sin kanske mest dramatiska period någonsin. Här listar Andreas Cervenka tio personliga spaningar från tiden i världsekonomins nya maktcentrum..

DI - 4 timmar sedan

Di:s Silicon Valley-korrespondent: ”Stubintråd som väntar på en gnista”

7 frågor till Andreas Cervenka, Di:s utsända i Silicon Valley som nu återvänder till Stockholm..

DI - 5 timmar sedan

Italiens styrande koalition föreslår reform för centralbanken

Den regerande italienska koalitionen har arbetat fram ett utkast till ett lagförslag som ska ge regeringen och parlamentet rätten att utse centralbankens fem ledamöter..

DI - 5 timmar sedan

Signal om att Fed är beredd att möta marknaden

Efter Federal Reserves beslut att lämna styrräntan oförändrad på onsdagen ökar sannolikheten för en räntesänkning i juli ytterligare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.