Vagabond > Utrikes

Thursday, 20 June, 01:33

Vagabond - 12 jun 19 kl. 15:52

Guide till tyska östersjökustenVagabonds guide till tyska östersjökusten. Här får du de bästa boendetipsen samt förslag på 5 stopp att göra längs vägen..
Läs mer på Vagabond

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guidetill , tyska, östersjökusten
Nyhetskanalen - 06 jul 12 kl. 18:00

Livsfarlig bakterie längs Östersjökusten

På flera platser längs Östersjökusten har forskare uppmätt höga halter av bakterien vibrio cholerae, som orsakar badsårsfeber. Det menar forskare vid högskolan i Kristianstad som förvånats över de höga halterna av bakterien, som i vissa fall kan vara dödlig.Det är först och främst personer med nedsatt immunförsvar som bör bada med försiktighet.

DN - 01 aug 18 kl. 10:28

Varning för höga temperaturer i Stockholm och Östersjökusten

SMHI utfärdade på onsdagen en klass 1-varning för mycket höga temperaturer i Stockholm, Södermanland och längs den södra Östersjökusten. Räkna med över 30 grader flera dagar i rad..

Vagabond - 12 jun 19 kl. 09:56

Cykelweekend längs tyska rivieran

Vidsträckta sandstränder, historiska hansastäder och slingrande cykelleder. Vi tog färjan till tyska Östersjökusten för en weekend på två hjul..

Barometern - 17 dec 13 kl. 07:37

Östersjön behöver hjälp

Miljö. Östersjön har unika förutsättningar men i stället har miljöskandalerna avlöst varandra. EU-parlamena­tarikern Åsa Westerlund (S) kräver nu besked om vilka åtgärder som planeras för att rädda havsmiljön.

SVT - 13 aug 15 kl. 20:47

Nu slår algblomningen till i Östersjön

Inte förrän nu kommer årets algblomning. På grund av det regniga och blåsiga sommarvädret kommer den senare än vanligt. Och de giftiga algerna ställer till det - inte bara på badstränderna längs östersjökusten - utan även för Östersjöns ekosystem..

Vimmerby Tidning - 28 dec 17 kl. 14:30

Vik för vik - projekt mot en friskare Östersjökust

De flesta vattenförekomster längs med Östersjökusten har idag måttlig eller sämre status. Fokus ligger på att minska ut läckaget av näringsämnen på land ner i vattnet och vidare ut i havet. Västerviks kommun är aktiv för att minska övergödningen av Östersjön och är en av deltagarna i projektet..

UNT - 24 jul 13 kl. 10:36

Drastiska förändringar i Östersjön

Livet på havsbotten längs Östersjökusten har förändrats dramatiskt på bara några årtionden. Klimatförändringar tros vara en viktig orsak till förändringarna..

Barometern - 08 jul 14 kl. 16:06

Nytt virus bakom massdöd i Östersjön

Forskare vid Linnéuniversitet har nu undersökt några av de hundratusentals döda tånglakar som spolades upp på Ölands östra kust och södra östersjökusten i maj. Förklaringen till massdöden tros vara ett virus, men vad för virus det rör sig om vet forskarna ännu inte. Tånglakarna har undersökts på Statens veterinärmedicinska anstalt sedan i slutet av maj och Jonas Nilsson, forskare på Linnéuniversitet och Havsmiljöinstitutet, har varit med i arbetet med att undersöka fiskarna.

SR - 03 sep 14 kl. 06:00

Stor variation i Östersjöns siktdjup

Årets mätningar av hur det står till med miljön längs Östersjökusten har precis avslutats. De visar bland annat att det har varit ovanligt stor variation i hur grumligt vattnet har varit under sommaren..

SR - 29 aug 17 kl. 11:11

EU-kommissionen: Förbjud allt ålfiske i Östersjön

Syftet är att rädda den Europeiska ålen som är klassad som akut hotad. Ett förbud under 2018 skulle drabba närmare 150 svenska ålfiskare längs östersjökusten..

Fler nyheter från Vagabond

Vagabond - 8 timmar sedan

10 populära resmål – som också är världens värsta länder att jobba i

Flera av de länder vi svenskar helst åker på semester till är de värsta i världen att jobba i. Det framgår i en genomgång gjord av nätverket Schyst resande..

Vagabond - Igår: 17:22

Världens bästa flygbolag 2019 har korats

Qatar Airways är världens bästa flygbolag. Det framkommer av Skytrax årliga rankning som baseras på svar från miljontals passagerare världen över..

Vagabond - Igår: 14:32

8 svenska fjällklassiker – vandra i storslagna landskap

För att vandra i storslagna landskap eller mysiga avkrokar behöver man inte alltid resa utanför landets gränser. Här tipsar vi om åtta svenska flerdagarsturer som ger dig praktfulla fjällvyer och monumental tystnad..

Vagabond - Igår: 10:32

Tågluffa i Sverige i sommar med nya tågluffarkorten

Allt fler väljer att tillbringa semestern i Sverige och resandet med SJ har ökat de senaste åren. Nu gör SJ Sverige mer tillgängligt för unga genom att erbjuda två olika tågluffarkort i sommar..

Vagabond - I förrgår: 14:28

Fyndläge på sista minuten just nu

Juni är en populär månad för sista minuten-resor bland oss svenskar. Enligt Resias bokningsstatistik framgår det att Kreta är sommarens hetaste resmål. Och den bästa tiden att fynda en prisvärd resa är nu – vid midsommar vänder priserna..

Vagabond - I förrgår: 12:59

Historiska & kulturrika barer världen över – 10 heta tips

Historikern och etnologen Hannes Kongstad startade bloggen A man who walked into a bar med uppfattningen om att barer är en intressant plats för att förstå vår omvärld. Ambitionen är att besöka 1 000 barer. Vi tog del av hans tio favoriter..

Vagabond - 14 jun 19 kl. 14:15

Guide till ett kvinnligare Rom

De mäktiga, geniala, grymma och destruktiva männen står ofta i centrum för både historiker och turister. Med bloggen Romarinnor vill Inger Ehn Knobblocken och hennes man Billy ge besökare en annan, något kvinnligare upplevelse av Rom..

Vagabond - 14 jun 19 kl. 11:52

Då kan du åter ta nattåget från Sverige till kontinenten

I höst eller senast nästa vår hoppas regeringen att det ska vara klart vilka som kan börja köra nattåg från Sverige till kontinenten, en resform som inte funnits sedan Stockholm/Göteborg–Hamburg-tåget lades ner för ett kvartssekel sedan..

Vagabond - 14 jun 19 kl. 12:54

Airbnb lanserar nytt koncept med äventyr i fokus

Sugen på att dra iväg på en resa utöver det vanliga? Nu lanseras "Airbnb Adventures" – ett koncept som ger resenärerna chansen att få uppleva naturliga underverk, kulturer och samhällen som är svåra att nå på egen hand. I dagsläget finns över 200 olika äventyr att välja mellan.

Vagabond - 13 jun 19 kl. 10:27

Hit åker vi helst på weekend i sommar

Under de senaste åren har intresset för att uppleva så mycket som möjligt under en utlandsresa ökat mycket. Enligt färsk bokningsstatistik från Ticket visar det sig att Paris är sommarens mest bokade weekendresmål. Men den stad som ökat mest i popularitet jämfört med i fjol är Warszawa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.