SR > Nyheter

Tuesday, 18 June, 13:42

SR - 12 jun 19 kl. 15:50

Snabbare att göra större betalningar framöverRiksbanken planerar att införa ett nytt betalningssystem i Sverige som enligt vice riksbankschef Martin Flodén kommer att leda till att svenskarna kan betala snabbare..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Martin Flodén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snabbareatt , görastörre , betalningar, framöver
DI - 11 apr 18 kl. 20:33

Fed ser fler räntehöjningar framöver

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve går mot snabbare räntehöjningar. Det visar protokollet från det penningpolitiska mötet i mars..

Sydsvenskan - 11 nov 15 kl. 19:00

Skåne växer nu snabbare. Det kräver jobb, bostäder och infrastruktur.

Fler får jobb i Skåne – också fler unga. Men för en grupp ökar istället arbetslösheten och det är för dem som är födda utanför landet. I sin skånska oktoberprognos skriver Arbetsförmedlingen att fler arbetsgivare tar tillvara ungas kompetens – under förutsättning att de har en gymnasieutbildning.

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 15 kl. 19:00

Skåne växer nu snabbare. Det kräver jobb, bostäder och infrastruktur.

Fler får jobb i Skåne – också fler unga. Men för en grupp ökar istället arbetslösheten och det är för dem som är födda utanför landet. I sin skånska oktoberprognos skriver Arbetsförmedlingen att fler arbetsgivare tar tillvara ungas kompetens – under förutsättning att de har en gymnasieutbildning.

YLE - 05 jan 16 kl. 08:37

Snabbare än vinden på Gloskärsfjärden i Larsmo

Det blev en lång väntan för isjaktsseglarna Timo Sivula och Mikael Petterson. Men efter nyårshelgens köldknäpp blev det seglingspremiär på den glasblanka Gloskärsfjärden i Larsmo. Det är vinterns allra första riktigt kalla morgon och solen är sakta på väg upp som ett tvekande orange klot.

YLE - 15 maj 16 kl. 10:58

Företagen får gissa vem de behöver

Över hälften av dagens skolbarn beräknas jobba med yrken som ännu inte finns. Men varken utbildningar eller arbetsplatser vet ännu med säkerhet vilka kompetenser som behövs i framtiden. Oberoende av hur arbetslivet ser ut framöver, kommer vissa egenskaper att behövas även framöver.

DI - 14 feb 16 kl. 16:53

Virtuella assistenter kommer ta över

Det som fascinerar mig mest med digitaliseringen är den intelligensexplosion vi kommer att se framöver. Med hjälp av sensorer, big data och artificiell intelligens kan vi bli smartare, mer snabbtänkta och upplysta. Långt innan vi har science fiction-liknande intelligenta robotar på plats finns det smart teknik att använda för att digitalisera mänskliga egenskaper och kompetenser.

Skånskan - 14 maj 18 kl. 14:00

Förstudie för minskad fart tas fram

SJÖBO Planerna på att bygga om Södergatan till gångfartsområde kan ta ett litet kliv framåt i sommar.Då ska en förstudie för hur ombyggnaden ska kunna se ut tas fram.Kommunen kommer inte att göra studien på egen hand.

SVT - 17 maj 13 kl. 19:31

Ny träning har gjort Isabellah snabbare

Isabellah Andersson är det stora svenska hoppet i Göteborgsvarvet på lördagen. Ett nytt träningsupplägg har gjort maratonstjärnan snabbare, ? Jag hoppas det kommer märkas här och framöver, säger Isabellah Andersson till SVT Sport..

Skånskan - 29 nov 16 kl. 09:27

Ny brandbil ska ge snabbare insatser

Kävlinge I stället för att ta sig via brandstationen ska deltidsbrandkårens styrkeledare framöver åka direkt till olycksplatsen vid larm.
Detta möjliggörs genom ett nyinköpt utryckningsfordon som styrkeledarna har tillgång till dygnet runt under sin jour. ERWP.

Cornucopia - 06 sep 17 kl. 13:16

Nya Nissan Leaf räcker inte hela vägen fram - endast 24 mil räckvidd

I natt lanserades nya Nissan Leaf. Denna nya version av världens mest säljande elbil håller knappast hela vägen fram. Räckvidden blir endast 24 mil enligt NEDC-standarden mot exempelvis Hyundai Ionics 28 mil.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

HD prövar utvisning till Kina

Vid Högsta domstolen inleddes i dag förhandlingarna om en kinesisk man som sitter i svenskt häkte sedan nästan ett år tillbaka. Frågan är om mannen ska kunna utlämnas till hemlandet..

SR - 1 timme sedan

30 000 jobb borta inom handeln om tio år

När handeln förändras försvinner både butiker och arbetstillfällen. Svensk Handel spår att 11 000 butiker och 50 000 jobb försvinner under den kommande tioårsperioden..

SR - 1 timme sedan

Carrie Lam ber om ursäkt igen

Hongkongs högsta politiska ledare Carrie Lam ber återigen om ursäkt till demonstranterna och lovar bättring – men hon tänker inte avgå..

SR - 3 timmar sedan

V backar från hot att fälla regeringen

Vänsterpartiet backar nu från hotet om att fälla regeringen om den rör arbetsrätten..

SR - 3 timmar sedan

Löneskillnaderna blir mindre

Löneskillnaden mellan män och kvinnor blir allt mindre. Gapet har minskat sedan 2007, det uppger Medlingsinstitutet i en ny rapport..

SR - 3 timmar sedan

HD slår fast: Cannabisolja med THC är narkotika

CBD-olja som innehåller THC bedöms vara narkotika, detta enligt en dom från Högsta domstolen som kom i dag. Därmed är en lång rättslig tvist kring oljan avgjord..

SR - 4 timmar sedan

Telefoniproblem för Ring P1 – programmet ställs in

Det är just nu problem med telefonin för Ring P1. Programmet är därför försenat..

SR - 6 timmar sedan

HD prövar utlämning av misstänkta till Kina

I dag ska högsta domstolen pröva om en tidigare kinesisk tjänsteman som anklagas för att ha flytt Kina med över 280 miljoner kronor kan utlämnas. Mannen sitter i svenskt häkte och har begärts utlämnad av kinesiska myndigheter, som också utövat påtryckningar mot honom, i strid med svenska rättsprinciper..

SR - 7 timmar sedan

Fackens skyddsombud ska motverka dödsolyckor

Regeringen vill att fackliga skyddsombud ska få göra besök också på arbetsplatser där facket inte har några medlemmar. Ett lagförslag kommer i höst..

SR - 7 timmar sedan

Demonstranter kräver Lams avgång

I Hongkong väntar man fortfarande på någon tydlig reaktion från chefsminister Carrie Lam. Under de stora protestmarscherna i helgen krävde Hongkongborna att den impopulära ministern ska avgå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.