Skånskan > Opinion

Thursday, 20 June, 00:52

Skånskan - 12 jun 19 kl. 15:46

Svanen öppnar igen efter sommarenlund Apoteket AB, som driver det anrika apoteket Svanen, uppger att det stora engagemang Lundaborna visat för att rädda apoteket, gör att bolaget ser långsiktiga möjligheter att vända den dåliga lönsamheten.
Förhandlingar förs ”i positiv anda” mellan Apoteket AB och fastighetsägaren Paulsson.I ett pressmeddelande meddelar Apoteket AB att Svanen stänger på fredag, men att det öppnar igen efter sommaren.
Under den tid Svanen är stängt kommer Apoteket AB och Paulsson att fortsätta samtalen. Ambitionen är att hitta en bra lösning så att Svanen kan drivas vidare som apotek.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Apoteket AB, Svanen, Lundaborna, Paulsson, AB, Lundabornas, Svanens, Apoteket, Henrik Borg, Borg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svanenöppnar , igenefter , sommaren
YLE - 28 apr 14 kl. 18:12

Osäkert om Svanen håller öppet

Stadsstyrelsen i Jakobstad beviljar Jeppis Hockey sammanlagt 10 000 euro för att upprätthålla Svanen Camping sommaren 2014. Men det kanske inte räcker. På måndag kväll beviljades 7000 euro för byggnadsmaterial.

GT - 14 jul 14 kl. 09:37

Sommaren kommer tillbaka – på onsdag

Den tropiska hettan i Västsverige har ersatts av gråa skyar och regn. Men solen och badvädret är snart här igen. – Sommaren kommer tillbaka på onsdag-torsdag, säger Marianne Aabrekk, meteorolog på väderinstitutet Storm..

YLE - 12 okt 18 kl. 08:24

Dags att gräva fram shortsen igen - sommaren gör återbesök

Sommarvärmen kommer tillbaka under veckoslutet. Meteorologiska institutet twittrar på fredag morgon att temperaturerna kommer att vara galet höga på söndagen..

Skånskan - 27 maj 19 kl. 19:11

Politiker vill rädda Svanen

lund Kommunstyrelsens arbetsutskott fattade på måndagseftermiddagen beslut om att skriva till Apoteket AB:s styrelse. Budskapet ska vara en vädjan om att företaget inte lägger ner apoteket Svanen.
Anders Almgren (S), oppositionsråd, är beredd att gå ännu längre.

Kristianstadsbladet - 07 nov 11 kl. 21:00

Svanen lyfte efter branden

Foto: Johanna Wallin
Händelsen svetsade samman personalen och nu har Svanen blivit utsett till Årets arbetsplats 2011.
Det är Farmaciförbundet som utsett Svanen till Årets arbetsplats 2011. Det är en facklig organisation med 7 000 medlemmar och det är från någon eller några av de medlemmarna nomineringen kommit.

YLE - 18 jul 12 kl. 10:54

Svanen i Myrgrund kanske inte vingklippt

Svanen som var upphittad vid Myrgrund i Vasa kanske ändå inte var utsatt för något brott. Svanens vingpennor var av och det misstänktes att någon klippt av dem för att svanen inte skulle kunna flyga. Men biolog Hans Hästbacka är skeptisk till att den är utsatt för ett brott.

Nya Wermlands Tidningen - 29 okt 14 kl. 11:18

"Svanen skall vara kvar"

Det har stormat i Svanskog sedan det för en tid sedan blev offentligt att äldreboendet Svanen i Svaneholm hotades av nedläggning. På tisdagskvällen hölls ett möte för allmänheten i Svanskogs Folkets Hus. Frågan om Svanen fick ett mycket klart svar.

YLE - 22 nov 14 kl. 04:17

Vad händer nu med det anrika apoteket Svanen?

Det legendariska apoteket Svanen i Helsingfors är en ren museal institution. Apotekaren Bengt Mattila kämpar hårt för att hålla det förlustbringande apoteket på fötter. Men emot sig har han FIMEA, som ansvarar för läkemedelsbranschen.

YLE - 22 nov 14 kl. 04:17

Vad händer med det anrika apoteket Svanen?

Det legendariska apoteket Svanen i Helsingfors är en ren museal institution. Apotekaren Bengt Mattila kämpar hårt för att hålla det förlustbringande apoteket på fötter. Men emot sig har han FIMEA, som ansvarar för läkemedelsbranschen.

Skånskan - 28 maj 19 kl. 15:56

Apoteket avvaktar med nedläggning av Svanen

Lund Apoteket AB avvaktar med att avveckla anrika apoteket Svanen.
Orsaken är Lundabornas stora engagemang mot den planerade nedläggningen. – Vi har mött ett stort engagemang från Lundaborna och vill göra vad vi kan för att hitta en bra lösning, säger Magnus Frisk, ansvarig extern kommunikation på Apoteket AB.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Budget beskrevs både som nattsvart och bra

höör Den beskrevs både som den bästa på länge – och nattsvart. Efter onsdagskvällens debatt gick den borgerliga alliansens budget till slut igenom med hjälp av stöd från Sverigedemokraterna.Det är en borgerlig allians som styr i Höör men på onsdagskvällen påmindes åhörarna återigen om att man gör det i minoritet.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kan spara genom att låta personal sova

sjöbo. Vård- och omsorgsnämnden beräknas gå back med 1,2 miljoner 2019.
Bland åtgärderna som utreds för att tackla underskottet finns minskad nattbemanning på särskilda boenden.

Skånskan - 3 timmar sedan

Eslövshandlare sätter punkt efter 43 år

eslöv Det är med en smula vemod men också glädje som Bengt Hansson i sommar sätter punkt efter 43 år med sina lågprisbutiker i Eslöv.Allt började 1976 med att han och hustrun Karin Hansson, som varit med hela vägen, tog över en liten livsmedelsbutik där Sekurit ligger idag. Försäljningen gick bra och butiken fick rykte om sig att hålla låga priser.

Skånskan - 3 timmar sedan

Orkanens glasfasad ersätts med nytt glas

Malmö Orkanen vann Stadsbyggnadspriset som Malmös främsta nybygge 2006. Kort därefter började glasskivor från det prisade bygget att falla till marken.
Tolv år senare byts fasaden ut helt och hållet – för omkring 40 miljoner kronor.

Skånskan - 5 timmar sedan

Kvällsljuset spreds över marknad

TROLLENÄS När kvällssolen föll över Trollenäs slottspark vimlade det av folk i ett hörn av parken. Många hade strömmat till för att besöka den återkommande kvällsmarknaden.Mysnivån var hög på gräsmattan intill Café Borgstugan på onsdagskvällen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Ett steg närmare två nya förskolor

Svedala Kommunstyrelsen beslutade att gå på utbildningsnämndens linje.
Nya förskolor i Klågerup och Bara rycker därmed ett steg närmare.Kommunstyrelsen går på utbildningsnämndens linje och vill avbryta den planerade ombyggnaden av Mumindalens förskola i Klågerup.

Skånskan - 7 timmar sedan

Politiker vill rädda äldre hus

LUND Framtiden för Vänskapens hus på Bredgatan i Lund ser inte alltför ljus ut.
Tre kommunpolitiker vill nu försöka rädda det gamla huset, för verksamheternas skull.Politikerna Tove Klette (L), Lennart Prytz (S) och Karin Svensson Smith (MP) skriver till Skånskan att Serviceförvaltningen i Lund har sagt upp nyttjanderättsavtalet för den, enligt dem, kulturminnesvärda fastigheten.

Skånskan - 7 timmar sedan

Från harpspel till gitarrlarm

Arrow De Wilde i amerikanska Starcrawler, som på tisdagen spelade på Plan B, är en självklar fokuspunkt på scen med ett utspel som gränsar till performancekonst..

Skånskan - 7 timmar sedan

Undervisningen på Sandåkra läggs ned

Skurup Ridskolan på Sandåkra ridanläggning kommer inte att starta till hösten. Det beskedet meddelades på ett informationsmöte i tisdagskväll.Ett knappt fyrtiotal barn och vuxna närvarande vid mötet på Sandåkra gård.

Skånskan - 8 timmar sedan

Fastigheten på Klövervägen 20 i Stehag såld till nya ägare

Stehag Försäljningen av fastigheten på Klövervägen 20 i Stehag är nu klar. Nya ägare är Chris Westerdahl, 34, och Amanda Nilsson, 28, från Malmö, och säljare är Stehags Fastighets AB. Ägarskiftet blev klart i maj 2019 och priset blev 674 000 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.