DN > Utrikes

Wednesday, 26 June, 09:47

DN - 12 jun 19 kl. 15:42

Mat från McDonalds kan snart levereras via drönareUbers leveranstjänst för restaurangmat, Uber Eats, kommer inom kort att inleda försök att leverera McDonalds-mat via drönare efter att ha fått flygtillstånd av amerikanska luftfartsverket FAA, rapporterar Techcrunch..
Läs mer på DN
Läs mer om:
McDonalds, Eats, FAA, Techcrunch

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Matfrån , McDonaldskan snart , levereras, via, drönare
SVT - 13 jan 14 kl. 03:48

Dålig kontroll av hemtjänstens mat

Trots stora problem med undernäring och näringsbrist har över hundra svenska kommuner inget system för att kontrollera om äldre äter upp den mat som levereras via hemtjänsten. Det visar SVT:s granskning av maten till Sveriges äldre. Experter är mycket kritiska mot hur kommuner och landsting hanterar maten till de gamla och sjuka..

ÖstersundsPosten - 04 nov 14 kl. 05:30

Kall mat ska levereras till vårdavdelningarna

I dag hålls maten varm efter tillagning och transporteras från centralköket till vårdavdelningarna på bestämda tider. Den förändring som förordas av landstingets kostenhet är att övergå till så kallad cook chill (kallmatssystem), vilket innebär att maten kyls efter tillagning, därefter levereras den i kantin eller portionsförpackningar och värms sedan i mikrovågsugn på respektive avdelning. Enligt utredningen skulle metoden innebära en rad fördelar.

SmålandsPosten - 10 maj 19 kl. 10:30

Mat: McDonalds stänger – och öppnar igen

McDonalds på Norremark i Växjö kommer att ha stängt mellan den 19–23 maj. Anledningen är att restaurangen ska totalrenoveras..

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 12 kl. 15:13

Varm mat kan levereras hem till gamla

Fröjdenborgsköket kan visst leverera varm, nylagad mat hem till de gamla ? istället för vakuumförpackad eller fryst färdigmat. Frågan är bara vad man tycker att det är värt..

Nya Wermlands Tidningen - 29 mar 11 kl. 08:10

Högre krav på mat till unga och äldre

Säffle och de fem Dalslandskommunerna har nyligen avslutat en livsmedelsupphandling som rör all mat som levereras till skolor och äldreomsorgen de närmaste åren..

UNT - 07 maj 13 kl. 10:13

Hundratusentals ton mat slängs

125 000 ton mat som levereras till landets livsmedelsbutiker slängs varje år, uppskattar forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet. Frukt och grönt slängs mest. Men det mesta matavfallet står hushållen för.

DN - 07 maj 13 kl. 11:19

Tonvis med mat slängs ? innan du ens har chans att köpa den

125 000 ton mat som levereras till landets livsmedelsbutiker slängs varje år, uppskattar forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet. Frukt och grönt slängs mest. Men det mesta matavfallet står hushållen för..

Nyteknik - 04 okt 13 kl. 14:10

Mobilen hittar farlig mat

En liten spektrometer analyserar mat och visar via mobilen vilka ingredienser den är lagad av..

DN - 22 dec 13 kl. 14:03

Ny teknik - app visar när din mat ska slängas

Glöm bäst-före märkningen på förpackningen. Snart kan du få svar om din mat är ätbar via en app. Med den nya teknologin ska matsvinnet minskas..

Skånskan - 07 feb 19 kl. 05:00

Kan börja servera kall mat via hemtjänsten

Staffanstorp Kall mat två dagar i veckan till äldre med ordinärt boende. I mars kan kommunen besluta om flera förändringar av hur hemtjänsten levererar mat till äldre.På tisdagen drog den styrande M och SD-majoriteten tillbaka ett förslag om förändringar kring maten för äldre med hemtjänst i kommunen.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Influeraren Nattid: Hatet gör mig bara större

Hon har tre miljoner följare. Men länge hade hon knappt en enda vän. Influeraren Nathalie Danielsson har gått från mobbad ung tjej till en gigant på sociala medier på bara tre år.

DN - 1 timme sedan

Två rån i Hallonbergen – man knivskadad

Ett par rånades sent på tisdagskvällen i Hallonbergen. När mannen försökte hejda rånarna blev han knivskuren. Några timmar senare rånades en taxichaufför av tre personer..

DN - 1 timme sedan

Yankees slog nytt homerun-rekord

Vill du se en homerun ska du gå till Yankee stadium i Bronx..

DN - 2 timmar sedan

Drunknad tvååring väcker ny debatt om migranter i USA

USA håller flyktingbarn från Centralamerika inlåsta under omänskliga villkor. De är smutsiga, hungriga och frusna. Samtidigt innebär hettan i regionen att människor dör när de försöker ta sig in i landet.

DN - 4 timmar sedan

San Francisco förbjuder försäljning av e-cigaretter

San Francisco gör som Singapore och förbjuder all försäljning och tillverkning av e-cigaretter och blir första stora stad i USA att förbjuda produkten..

DN - 4 timmar sedan

Brand efter explosion i Örebro

En lokal i Örebro började brinna under natten. En explosion ska ha föregått branden, skriver Expressen..

DN - 9 timmar sedan

Klart med ny dansk regering

De danska socialdemokraterna har kommit överens med stödpartierna Radikale Venstre, Enhedslisten och Socialistisk Folkeparti i regeringsförhandlingarna..

DN - 9 timmar sedan

Facebook lämnar ut namn på dem som sprider hat

Facebook har gått med på att lämna ut namnen på de personer som ägnar sig åt att sprida hat via det sociala nätverket till franska domstolar.  Beslutet är det första i sitt slag, skriver BBC..

DN - 12 timmar sedan

Föräldrar läser mindre för sina barn under semestern

Tidsbrist är det vanligaste skälet till att föräldrar inte läser mer för sina barn – och under helg och semester sjunker lästiden..

DN - 13 timmar sedan

Imamernas advokater: Inte rättssäker process

De är inlåsta på häkten med utvisningsbeslut hängande över sig. Sex män med starka kopplingar till svenska muslimska samfund pekas av Säkerhetspolisen ut som hot mot rikets säkerhet. Männens advokater hävdar att processen uppvisar stora brister vad gäller rättssäkerhet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.