DN > Opinion

Thursday, 20 June, 02:03

DN - 12 jun 19 kl. 15:37

”Våra metoder är inga gissningslekar”SLUTREPLIK DN DEBATT 2/6. Vi har genomfört ett omfattande metodarbete där vi identifierat och utvecklat lämpliga empiriska metoder att använda. Tack vare våra gemensamma ansträngningar, inte minst på myndigheterna, har vi nu genomfört empiriska studier av sammanlagt nio ersättningssystem, skriver Sven-Erik Österberg, ordförande i Delegationen för korrekta utbetalningar..
Läs mer på DN
Läs mer om:
SLUTREPLIK DN DEBATT, Sven-Erik Österberg, Delegationen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Våra metoderär , inga, gissningslekar
Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

BT - 27 nov 14 kl. 13:53

Inga universalmetoder i skolan

Skoldebatten behöver nyanseras genom att diskussionen inte handlar om att vara för eller mot exempelvis läxor utan istället fokuserar på de problem som läxor kan medföra och hur dessa kan förebyggas. Återupprätta förtroendet för läraren, sluta ge pekpinnar, skriver Marita Cronqvist. Rapport hade nyligen (19/11) ett inslag där metoden att använda slumpen (lottdragning) för att bestämma vilket barn som får yttra sig när läraren ställer en fråga presenterades som möjligen mer demokratisk än det traditionella alternativet, att läraren bestämmer.

Entreprenör24 - 18 okt 13 kl. 13:52

Lek inte gissningslekar på kontoret

Följande text behöver egentligen ingen närmare presentation. Det behöver däremot dina anställda. Här är fyra saker de bara måste veta: Varför du anställde dem Och inte då för att tjänsten behövde fyllas och personen i fråga var mest kvalificerad utan på grund av värderingarna ni delar och potentialen personen kan nå.

Supermiljöbloggen - 09 feb 15 kl. 11:08

Miljömärkt fiskeri använder olagliga metoder

MSC-märkt hummerfiskeri använder olagliga metoder för att fiska utrotningshotad torsk. De olagliga metoderna har påtalats för MSC men inga åtgärder kommer göras. Fiskeriets hummer  fortsätter vara miljömärkt.

Nyheter 24 - 13 dec 11 kl. 15:21

Sveriges övervakning blir som Syriens: "Inga hämningar längre"


Beatrice Ask får hård kritik och den utökade övervakningen jämförs med metoder som används i flera diktaturer såsom Syrien, Iran och Burma. SVERIGE. Justitieminister Beatrice Ask vill se en bred politisk lösning för att bredda FRA-lagen, bland annat för att Säpo ska kunna få tillgång till signalspaning.

GöteborgsPosten - 26 sep 13 kl. 06:00

Inga ökade klyftor i Sverige ? mätt med normala metoder

Det finns inga ökade klyftor i Sverige mätt med normala metoder, skriver bl a Carl B Hamilton (FP)..

SVT Debatt - 20 aug 13 kl. 05:09

Ovetenskapliga metoder gynnar SD i opinionsmätningarna

OPINIONSMÄTNINGAR Frivilliga väljarundersökningar blir allt vanligare i medierna. Men de baseras inte på slumpmässiga urval ? och är därför meningslösa rent statistiskt.

SvD - 08 apr 14 kl. 14:01

IMF: Okonventionella metoder krävs av ECB

Den europeiska centralbanken bör agera med okonventionella metoder för att undvika deflation. Det är ord och inga visor när den Internationella valutafonden (IMF) ger råd. Ryktena är många och frågan är vad som förbereds bakom kulisserna i Frankfurt..

SvD - 08 apr 14 kl. 14:01

IMF: Okonventionella metoder krävs av ECB

Den europeiska centralbanken bör agera med okonventionella metoder för att undvika deflation. Det är ord och inga visor när den Internationella valutafonden (IMF) ger råd. Ryktena är många och frågan är vad som förbereds bakom kulisserna i Frankfurt..

Skånskan - 03 jul 16 kl. 14:00

Inga undantag för pseudovetenskap

Opinion Regeringen har beslutat att avskaffa möjligheten att få tillfälliga försäljningstillstånd för antroposofiska och homeopatiska läkemedel. Undantaget för dessa läkemedel, vars effekt inte kan bevisas med vetenskapliga metoder och inte har granskats av någon myndighet, har varit en märklig avart inom svensk medicin. Det är begripligt att EU har ropat på att det ska avskaffas.

Fler nyheter från DN

DN - 15 timmar sedan

”Varför utvärderas inte demokrati och mänskliga rättigheter?”

SLUTREPLIK DN DEBATT 30/5. Företrädare för Vetenskapsrådets kommitté för utvecklingsforskning avvisar kategoriskt all kritik som framförs i min artikel. Trots att svaret är så kortfattat så väcker det många nya frågor, skriver Sten Widmalm..

DN - Igår: 21:00

”Fortsatt befolkningsökning hot mot klimat och miljö”

DN DEBATT 19/6. Sju debattörer: Regeringen bör ta upp befolkningsfrågan vid nästa möte mellan EU och Afrikanska unionen..

DN - Igår: 10:01

”Fem skäl för att avfärda Kågesons sänkta ambitioner”

Mattias Goldmann, Fores samt Anna Lindén och Jakob Lagercrantz från 2030-sekretariatet: Politiken måste öka takten, inte sänka ambitionerna..

DN - I förrgår: 21:00

”Domstolarnas resursbrist kan sänka polissatsningen”

Cheferna för fyra av de största tingsrätterna: Satsningarna på polisen och åklagarna riskeras om inte domstolarnas resurser stärks..

DN - I förrgår: 13:33

”Förslaget skulle chockhöja boendekostnaderna för villaägarna”

REPLIK DN DEBATT 12/6. Finanspolitiska rådet föreslår en mer ”likformig bostadsbeskattning” mellan olika boendeformer. Likformig är i praktiken kodord för högre beskattning.

DN - I förrgår: 12:57

”Bostadsbyggandet i Stockholm riskerar att halveras”

REPLIK DN DEBATT 14/6. I dag stängs mycket stora delar av gruppen 25- till 35 åringar ute från möjligheten att köpa en liten bostadsrätt. Detta trots att de klarar löpande kostnaderna för ränta och amortering men inte en alltför snabb amorteringstakt, skriver Anna Broman, bostadspolitisk expert på Sveriges byggindustrier..

DN - I förrgår: 11:48

”Kritiken mot de nya stambanorna präglas av brist på visioner”

REPLIK DN DEBATT 16/6. Maria Börjessons kritik av den svenska infrastrukturpolitiken och investeringen i nya stambanor präglas av brist på visioner, skriver Björn Westerberg och Gustaf Engstrand, Tågoperatörerna..

DN - I förrgår: 11:39

”Unga som fått nej till bolån finns inte med i FI:s statistik”

REPLIK DN DEBATT 14/6. Finansinspektionen skriver att amorteringskraven inte har hindrat unga från att köpa bostad. Utifrån Riksbyggens breda bostadsbyggande över hela Sverige och med kontakten med tusentals intressenter, är bilden av ungas situation på bostadsmarknaden en helt annan, skriver Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen..

DN - I förrgår: 10:36

”FI drar fel slutsatser av konsumtionsfallet efter finanskrisen”

REPLIK DN DEBATT 14/6. Riskerna med hushållens skulder har överdrivits. Utländska erfarenheter beskrivs på ett missvisande sätt.

DN - 16 jun 19 kl. 21:00

”Dubblat bensinpris krävs för att nå riksdagens klimatmål”

Per Kågeson i ESO-rapport: Riksdagens mål att minska utsläppen av koldioxid från transportsektorn med 70 procent till 2030 är knappast realistiskt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.