PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 16:57

PrivataAffärer - 12 jun 19 kl. 15:25

Carl Douglas har sålt allt i LatourDet framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister. Efter affären äger Carl Douglas inte längre några aktier i Latour, enligt ägardatatjänsten Holdings. Hans far, Gustav Douglas, är alltjämt storägare med 40 miljoner A-aktier och 449 miljoner B-aktier. Även Elisabeth Douglas äger aktier, närmare 5 miljoner B-aktier. Nyhetsbyrån Direkt söker Carl Douglas för en kommentar.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Douglas, Latour, Finansinspektionens, Carl Douglas, Holdings, Elisabeth Douglas, Direkt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carl, Douglashar , såltallt i , Latour
Affärsvärlden - 12 jun 19 kl. 15:20

Carl Douglas säljer allt i Latour

Carl Douglas, som är styrelseledamot i Latour, har den 12 juni sålt 1.536.000 B-aktier i bolaget för totalt cirka 209 miljoner kronor..

DI - 12 jun 19 kl. 16:02

Carl Douglas har sålt hela sitt innehav i Latour för 209 miljoner

Carl Douglas, styrelseledamot i investmentbolaget Latour, har på onsdagen sålt 1.536.000 B-aktier i bolaget för totalt 209 miljoner kronor.

DI - 09 maj 18 kl. 18:30

Årsstämma i Latour

Vid årsstämma i Investment AB Latour (publ) den 9 maj 2018 beslutades att: utdelning ska ske med 2,25 kronor per aktie, till styrelseledamöter genom omval utse Anders Böös, Mariana Burenstam Linder, Anders G. Carlberg, Carl Douglas, Eric Douglas, Olle Nordström, Lena Olving och Jan Svensson. Till styrelsens ordförande valdes Olle Nordström, till revisor utse ÖhrlingsPricewaterhouseCoopers intill slutet av årsstämman 2019,  bemyndiga styrelsen att, för tiden intill nästa årsstämma, besluta om återköp av egna aktier om maximalt 10 procent av antalet utestående aktier samt att besluta om överlåtelse av egna aktier som betalning vid företagsförvärv och/eller i samband med bolagets köpoptionsprogram, bemyndiga styrelsen att erbjuda ledande befattningshavare att på mark

DI - 07 maj 19 kl. 19:00

Årsstämma i Latour

Vid årsstämma i Investment AB Latour (publ) den 7 maj 2019 beslutades att: utdelning ska ske med 2,50 kronor per aktie, till styrelseledamöter genom omval utse Anders Böös, Mariana Burenstam Linder, Carl Douglas, Eric Douglas, Olle Nordström och Lena Olving. Till styrelseledamöter genom nyval utse Johan Hjertonsson och Joakim Rosengren..

DI - 12 jun 19 kl. 21:43

Latour-försäljning en interntransaktion – familjens ägande oförändrat

Investmentbolaget Latour meddelade på onsdagskvällen att Carl Douglas försäljning av 1,5 B-aktier i Latour som framgick av Finansinspektionens insynsregister tidigare under onsdagen var en interntransaktion. Familjens ägande är oförändrat. .

VA - 12 jun 19 kl. 15:33

Carl Douglas säljer aktier i Latour värda drygt 200 miljoner kronor

Posten motsvarar hela innehavet, enligt Latours hemsida. .

DI - 03 mar 16 kl. 12:06

Ulf Petersson: Schörling och Douglas utlöser Loomisras

Dagens storaffär på börsen är nyheten att finansmännen Melker Schörling via ägarbolaget MSAB och Gustaf Douglas via investmentbolaget Latour i en samordnad försäljning tillsammans säljer nästan 10 miljoner aktier i kontanthanteringsföretaget Loomis till ett värde av nästan 2,5 miljarder kronor..

DI - 14 feb 19 kl. 10:31

Latour till all time high – miljardlyft för Gustaf Douglas

Investmentbolaget Latour nådde på torsdagen sin högsta börskurs någonsin efter att ha klättrat på bokslutsrapporten för 2018. På bara 45 minuter fick storägaren Gustaf Douglas se sitt innehav i bolaget svälla med miljardbelopp..

Helsingborgs Dagblad - 22 aug 11 kl. 08:51

Vinstlyft för Latour

Finansmannen Gustaf Douglas investmentbolag Latour redovisar en vinst före skatt på 477 miljoner kronor för andra kvartalet 2011. Det kan jämföras med vinsten på 402 miljoner kronor motsvarande period 2010. Omsättningen steg till 1,9 miljarder kronor, från 1,5 miljarder kronor ett år tidigare.

Helsingborgs Dagblad - 04 maj 12 kl. 08:39

Ökad vinst för Latour

Finansmannen Gustaf Douglas investmentbolag Latour redovisar en vinst före skatt på 266 miljoner kronor för första kvartalet 2012. Det kan jämföras med vinsten på 194 miljoner kronor motsvarande period 2011. Omsättningen i industrirörelsen uppgick till 1 804 miljoner kronor, jämfört med 1 736 miljoner kronor ett år tidigare.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Capital Economics utesluter svensk räntesänkning

  De noterar att investerare de senaste veckorna dragit ned sina förväntningar på räntehöjningar från Riksbanken, där det nu prissätts oförändrade räntor långt fram i tiden, vilket är i linje med den syn Capital Economics haft under lång tid. ”Riksbanken sticker ut allt mer och vi tror att de kommer att sänka prognosen för reporäntan i nästa penningpolitiska rapport… Tidigare erfarenheter talar för att det är osannolikt med några stora förändringar. Men givet det duvaktiga skiftet i bias, särskilt från ECB, skulle det vara svårt för dem att presentera sin nuvarande prognos utan att röra en min”, skriver de.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

HSBC varnar för fler vinstvarningar i flygsektorn

Enligt analysen är det en dämpad efterfråga, i spåren av en ökad miljömedvetenhet hos konsumenter och en förväntan på varmt väder, som ligger bakom det låga antalet flygresenärer, skriver tidningen. Flygbolagen lyckas fylla sina plan, men endast efter prissänkningar vilket drabbar intäkterna, framkommer vidare. Lufthansa vinstvarnade i måndags och tappade drygt 12 procent på börsen, något som också drog med sig den europeiska flygbranschen.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Swedbank: Göran Persson vald till ordförande vid extrastämma

”Jag får förhoppningsvis göra en insats i den bank som jag förknippar med Sparbanksrörelsen”, sade Göran Persson till aktieägarna på stämman inför omröstningen. Han påpekade att han förberett sig för ordförandeskapet i Swedbank genom avsägande av flera styrelseuppdrag. Lennart Haglund från Sparbankernas ägarförening, ordförande i valberedningen, sade att han som Sparbanksföreträdare såg Göran Perssons erfarenhet från styrelsen i Sparbanken i Sörmland som ett ”extra plus”.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Danske: Färre kunder tror att Riksbanken höjer räntan

Strategerna påpekar att ändringen inte är orimlig givet Riksbankens duvaktiga budskap i april. Kunderna har samtidigt svalnat lite på kronan, även om de fortfarande spår en förstärkning gentemot euron är det den minsta kronförstärkningen på tre år. Tre fjärdedelar av Danske Banks svenska kunder ger Riksbanken betyget ”dåligt” eller ”väldigt dåligt”.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Attendo: Chef sålde aktier för kvarts miljard innan vinstvarningen

Läs också: Vinstvarning från Attendo Bolaget hävdar att han vid tidpunkten för affärerna inte kände till utvecklingen för den finländska verksamheten under det andra kvartalet. ”Attendo släppte sin kvartalsrapport för det första kvartalet första veckan i maj. Försäljningarna skedde två veckor efter rapporten och vid det tillfället fanns ingen information om den aktuella situationen.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Regeringen vill avskaffa värnskatten

Läs också: Regeringen vill sänka pensionärsskatten nästa år Förslaget är en del av 73-punktsprogrammet mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna. ”När skatten på de högsta arbetsinkomsterna sänks kan det bli mer lönsamt för personer med rörlig lön som redan har höga inkomster att arbeta en extra timme. Det blir också mer lönsamt för dem med de högsta arbetsinkomsterna att på andr

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

I kväll måste Fed leverera – annars kan börserna falla

Läs också: Trump sätter press på Powell: Får se vad han gör Vita huset har undersökt möjligheten att avsätta Fed-chefen – Marknadens förväntningar på en mer duvaktig inställning från Fed är närmast universell. Men den stora frågan är graden av duvaktighet i beskedet, säger Blake Gwinn på NatWest Markets till Reuters. Enligt Reuters räknar marknaden med en räntesänkning på 0,25 proc

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Nordea ser stora tillväxtmöjligheter i Nolato

”Över en tredjedel av koncernen är exponerad mot icke-konjunkturella marknader och vi ser stora tillväxtmöjligheter framöver”, skriver Nordea i en analys. Nordea bedömer vidare att Nolato har ett förvärvsutrymme på ”minst 2 miljarder kronor”, med tanke på bolagets solida balansräkning. Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen tar Nordea upp bevakningen av Nolato med rekommendationen köp och riktkursen 583 kronor.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Pareto: Essity för högt värderad efter stark kursutveckling

”Aktien har naturligtvis stigit till följd av hygienprodukternas defensiva egenskaper, men fallande massapriser (som vi dock tror är tillfälliga) kan minst lika gärna försämra möjligheterna att höja försäljningspriserna på kort sikt”, skriver Paretos analytiker. Mäklarfirman har tidigare argumenterat för att marknaden bör titta på Essitys tillväxtmöjligheter på längre sikt. Nu är dock vinsttillväxten under 2019 och 2020 redan intecknad i dagens aktiekurs, enligt analytikern.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Analytiker ser uppåtrisker mot prognos om stabila bopriser

Läs också: Valueguard: Bopriserna steg i maj ”Bostadspriserna steg något i maj. Efter en period av stabilisering och mer nyligen överlag uppgångar på månadsbasis, är årstakten nu stadigt i positivt territorium och bostadspriserna stiger i takt med den svenska inflationen. Det innebär att det finns en viss uppåtgående risk för vårt antagande om stabila priser för helåret 2019”, skriver HandOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.