Skånskan > Opinion

Thursday, 20 June, 00:52

Skånskan - 12 jun 19 kl. 15:17

Polis sköt hund på ÖsterlenÖstra Vemmerlöv I samband med att polisen skulle kontrollera en man gick hans hund till attack. Poliserna tvingades till slut skjuta mannens hund som dock överlevde.Det var strax före klockan halv tolv på onsdagen som en polispatrull skulle kontrollera mannen i Östra Vemmerlöv i Simrishamns kommun.
– Men det var inte helt lätt och mannens beteende gjorde att han greps, säger Evelina Olsson, pressinformatör vid polisens ledningscentral. Det var inte bara mannens beteende som gjorde insatsen svår för poliserna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Österlen, Vemmerlöv, Östra Vemmerlöv, Simrishamns, Evelina Olsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polis, sköt, hund, Österlen
YA - 20 nov 13 kl. 19:08

Polis anmäler hundägare

En hund som hade lämnats kvar vid en lyktstolpe på Hamngatan sent en kväll i slutet av oktober hämtades av polisen.
Det var en person som hade kontaktat polisen och berättat att hunden var lämnad.När patrullerna kom till platsen kände de igen den kvarlämnade hunden och förstod ganska snabbt vem som hade lämnat den.

UNT - 03 maj 13 kl. 05:36

Polis biten av hund

En man i 40-årsåldern är misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd sedan han och hans hund gått till attack mot polis..

Kristianstadsbladet - 29 apr 14 kl. 11:54

Polis larmades till hund instängd i varm bil

På måndagsförmiddagen hörde Jessica Lövquist hur en hund skällde dovt från en bil på sjukhusets parkering. 55 minuter senare var hunden fortsatt instängd i den varma bilen och Jessica larmade polisen.
Jessica Lövquist var på parkeringen utanför Centralsjukhuset när hon upptäckte att en hund skällde från en parkerad bil.

Västerbottens Folkblad - 27 sep 16 kl. 07:21

Polis hittade övergiven hund

Polisen i Umeå har tagit hand om en hund som tros ha varit utan mat och vatten i flera dygn. Hunden påträffades på måndagskvällen i en bil som stod parkerad på Sandbacka. Bilen ska ha stått där flera dygn.

Västerbottens Folkblad - 02 apr 11 kl. 01:41

Vellinge: Polis sköt ihjäl hund

På fredagskvällen sköt polisen ihjäl en hund i samband med ett gripande i Vellinge. Enligt uppgift anföll hunden, som är av kamphundsras en polisman som skadades lätt i benet. Hundens ägare greps och är misstänkt för vapenbrott..

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 11 kl. 14:48

Polis dödade ilsken hund

Lundapolisen tvingades i natt skjuta ihjäl en aggressiv hund under ett ingripande. Polisen fick larm om ett pågående inbrott i en fastighet vid Dalbyvägen. Två poliser som kom till platsen såg ljus inne i huset och hörde röster.

UNT - 14 apr 14 kl. 18:13

Polis sköt hund i Gottsunda

En "stor och aggressiv" hund avlivades under ett polisingripande i Gottsunda på måndagen sedan den gått till attack mot polisen..

Sydsvenskan - 04 apr 15 kl. 09:16

Polis sköt hund efter svärdattack

En 29-årig man blev i natt misshandlad med ett svärd i en lägenhet i ett samhälle utanför Karlstad, rapporterar P4 Värmland. Den misstänkte gärningsmannen, en 27-årig man, ville inte låta sig gripas.— Målsägande blev slagen med någon form av samurajsvärd.

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 15 kl. 09:16

Polis sköt hund efter svärdattack

En 29-årig man blev i natt misshandlad med ett svärd i en lägenhet i ett samhälle utanför Karlstad, rapporterar P4 Värmland. Den misstänkte gärningsmannen, en 27-årig man, ville inte låta sig gripas.— Målsägande blev slagen med någon form av samurajsvärd.

Expressen - 09 maj 15 kl. 14:05

Polis sköt hund efter hot mot asylboende

Mannen hotade de boende på ett asylboende med en stor hund och polisen tillkallades. Men mannen ville inte ge sig och bussade då hunden på patrullen – som sköt verkanseld. – Hunden har dött och mannen är nu gripen, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Budget beskrevs både som nattsvart och bra

höör Den beskrevs både som den bästa på länge – och nattsvart. Efter onsdagskvällens debatt gick den borgerliga alliansens budget till slut igenom med hjälp av stöd från Sverigedemokraterna.Det är en borgerlig allians som styr i Höör men på onsdagskvällen påmindes åhörarna återigen om att man gör det i minoritet.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kan spara genom att låta personal sova

sjöbo. Vård- och omsorgsnämnden beräknas gå back med 1,2 miljoner 2019.
Bland åtgärderna som utreds för att tackla underskottet finns minskad nattbemanning på särskilda boenden.

Skånskan - 3 timmar sedan

Eslövshandlare sätter punkt efter 43 år

eslöv Det är med en smula vemod men också glädje som Bengt Hansson i sommar sätter punkt efter 43 år med sina lågprisbutiker i Eslöv.Allt började 1976 med att han och hustrun Karin Hansson, som varit med hela vägen, tog över en liten livsmedelsbutik där Sekurit ligger idag. Försäljningen gick bra och butiken fick rykte om sig att hålla låga priser.

Skånskan - 3 timmar sedan

Orkanens glasfasad ersätts med nytt glas

Malmö Orkanen vann Stadsbyggnadspriset som Malmös främsta nybygge 2006. Kort därefter började glasskivor från det prisade bygget att falla till marken.
Tolv år senare byts fasaden ut helt och hållet – för omkring 40 miljoner kronor.

Skånskan - 5 timmar sedan

Kvällsljuset spreds över marknad

TROLLENÄS När kvällssolen föll över Trollenäs slottspark vimlade det av folk i ett hörn av parken. Många hade strömmat till för att besöka den återkommande kvällsmarknaden.Mysnivån var hög på gräsmattan intill Café Borgstugan på onsdagskvällen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Ett steg närmare två nya förskolor

Svedala Kommunstyrelsen beslutade att gå på utbildningsnämndens linje.
Nya förskolor i Klågerup och Bara rycker därmed ett steg närmare.Kommunstyrelsen går på utbildningsnämndens linje och vill avbryta den planerade ombyggnaden av Mumindalens förskola i Klågerup.

Skånskan - 7 timmar sedan

Politiker vill rädda äldre hus

LUND Framtiden för Vänskapens hus på Bredgatan i Lund ser inte alltför ljus ut.
Tre kommunpolitiker vill nu försöka rädda det gamla huset, för verksamheternas skull.Politikerna Tove Klette (L), Lennart Prytz (S) och Karin Svensson Smith (MP) skriver till Skånskan att Serviceförvaltningen i Lund har sagt upp nyttjanderättsavtalet för den, enligt dem, kulturminnesvärda fastigheten.

Skånskan - 7 timmar sedan

Från harpspel till gitarrlarm

Arrow De Wilde i amerikanska Starcrawler, som på tisdagen spelade på Plan B, är en självklar fokuspunkt på scen med ett utspel som gränsar till performancekonst..

Skånskan - 7 timmar sedan

Undervisningen på Sandåkra läggs ned

Skurup Ridskolan på Sandåkra ridanläggning kommer inte att starta till hösten. Det beskedet meddelades på ett informationsmöte i tisdagskväll.Ett knappt fyrtiotal barn och vuxna närvarande vid mötet på Sandåkra gård.

Skånskan - 8 timmar sedan

Fastigheten på Klövervägen 20 i Stehag såld till nya ägare

Stehag Försäljningen av fastigheten på Klövervägen 20 i Stehag är nu klar. Nya ägare är Chris Westerdahl, 34, och Amanda Nilsson, 28, från Malmö, och säljare är Stehags Fastighets AB. Ägarskiftet blev klart i maj 2019 och priset blev 674 000 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.