DN > Opinion

Thursday, 20 June, 00:51

DN - 12 jun 19 kl. 15:19

KD:s feminism kräver en revolution - eller är helt meningslös
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KD:s, feminism, kräveren , revolutioneller är , helt, meningslös
Aftonbladet - 19 nov 13 kl. 11:35

Dagens feminism kräver nya tankesätt

Gudrun Schyman: Vänsterpartiet missar den grundläggande frågan.

BT - 07 sep 14 kl. 14:00

Vi behöver könsperspektivet

Är feminism ett fint ord med bra klang i våra öron eller inte? Förhoppningsvis upplevs ordet positivt hos de flesta. Inte hos statsministern, för han räds för den feministiska revolutionen och tycker att den drabbar människor.

Uppsalanyheter.se - 29 aug 17 kl. 21:54

Recension: Among Lynx- Revolution "kaxig feminism i allra bästa Rootrockförpackning"

Recension: Jag har aldrig hört Among Lynx förut, bara hört om dem. Deras rykte har gått före dem. Skvallret har sagt att det är ett grymt bra liveband, några rykten har sagt blues, andra har sagt rock, och inte minst har jag hört talas om munspel...

Nyheter 24 - 23 nov 13 kl. 22:18

Gudrun Schyman: "Fler förstår att kvinnohat och rasism hänger ihop"Feminism etc. Mer om Gudrun på nätet

FEMINISM ETC. Jag hämtar upp Gudrun Schyman i korsningen Hamngatan-Regeringsgatan och ursäktar mig med att jag är sen. Vi ska precis till att gå in i huset där Nyheter24:s har sitt kontor när en kvinna greppar mig om armen och frågar lite stressigt efter en gatuadress samtidigt som hon pekar mot kartan i sin mobil.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

8 bildbevis på att feminism är lika viktigt i dag som 1972

1. Vi kämpar fortfarande för att befria brösten Då: Behå:n.
Bildkälla Nu: Bröstvårtorna.

YLE - 06 mar 15 kl. 06:13

Behöver vi feminism i valdebatten?

Jämställdhet och feminism har inte varit någon stor valfråga hittills inför riksdagsvalet. Nu finns ändå tecken på att det kan komma att ändras. Bland kandidaterna finns mycket olika åsikter om huruvida feministiska värderingar behövs i valdebatten.

Posh24 - 25 sep 14 kl. 15:13

Hollywood hyllar Emma Watson efter tal om feminism!

Emma Watson hyllas av Hollywood efter sitt tal om feminism och jämställdhet. Den 24-åriga skådespelerskan, som även är ambassadör för FN:s jämställdhetsorgan UN Women, höll ett gripande tal på FN:s högkvarter i veckan, där hon gav sin syn på feminism, sexism och jämställdhet.

I talet, som redan spridits som en löpeld av medier världen över, berättar hon att hon blev utsatt för sexism redan I tidiga tonåren.

YA - 07 jul 14 kl. 03:50

Feminism utan politiskt tvång

Feminism sammankopplas ofta med olika former av förbud och regler.
Feminister på vänstersidan driver frågor som porrförbud, kvotering och detaljstyrning i välfärden, men all feminism handlar inte om saker man kan besluta om politiskt. Det är lätt att kräva lagändringar och fler regleringar, men de allra flesta riktiga förändringarna i ett samhälle åstadkoms genom att tillräckligt många människor ändrar sitt beteende, tar ansvar och gör förändringar i sin egen vardag.

Nyheter 24 - 07 nov 13 kl. 11:59

Kvinnohat: "Vi ställer krav på att följarna ska vara insatta i feminism"Feminism etc.Mer om Kvinnohat

FEMINISM ETC. Kontot @Kvinnohat har tagit Instagram med storm – och det med all rätt. Med bilder och tunga argument belyser de feminism, jämställdhet samt kvinnohatet som existerar i vårt samhälle.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 19:00

Liberalerna är demokratins nödvändiga daggmaskar

DN 19/6 2019. Nyamko Sabuni tycks ha vunnit striden om posten som partiledare. Men det verkligt viktiga är vilken politisk väg Liberalerna nu väljer..

DN - I förrgår: 20:00

Utanförskapsområden är de tomma torgens tragedi

DN 18/6 2019. Kriminaliteten i Sveriges utanförskapsområden utgör inte bara ett hot mot invånarnas liv och egendom. Den suger också livet ur gator och torg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.