BT > Nyheter

Thursday, 27 June, 08:02

BT - 12 jun 19 kl. 15:14

Konkurrens och samarbete för ett levande centrumTrots sin blygsamma storlek har Bollebygd ett levande centrum med butiker, restauranger och verksamheter som skönhetssalong, frisörer och träning. Nyckeln till att locka fler än bara Bollebygdsborna är samarbete och åter samarbete..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Bollebygd, Bollebygdsborna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konkurrensoch , samarbeteför ett , levande, centrum
Kristianstadsbladet - 02 feb 12 kl. 06:30

En ständig jakt efter ett levande centrum

Foto: Lars Ottosson
Många försök har gjorts för att få det mer levande, men det har stannat vid punktinsatser.
I veckan tar kommunstyrelsens arbetsutskott upp Sverigedemokraten Gudrun Bengtssons motion om ett levande centrum. En fråga som varit föremål för diskussion och möten förr.

Skånskan - 05 jul 18 kl. 14:00

Vill även bygga en lekhörna för ett levande centrum

Eslöv Bilparkering och en lekhörna. Det vill Liberalerna i Eslöv satsa på när Stora torg ska byggas om.Huvudmålet med torgförslaget är att man vill hjälpa kaféer och butiker i centrum, och pekar på att många butikslokaler har stått tomma under de senaste åren.

SmålandsPosten - 30 nov 16 kl. 16:39

Jerker Nilsson: Levande centrum kräver levande butiksliv

Jag upplever att vad många invånare i Älmhult saknar är ett levande centrum. För att få det så krävs att människor vill vara där..

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 18 kl. 07:10

Landborgsgaraget blir en hörnsten i ett levande centrum

Vi Helsingborgare har ett antal önskemål som vi tror de flesta är eniga om. Vi vill ha ett levande centrum, med färre bilar, med renare luft och med bättre parkeringsmöjligheter. God tillgänglighet till centrum är en förutsättning för en fortsatt positiv utveckling av staden.

YA - 20 jun 19 kl. 02:02

Insändare: Visionen om ett levande centrum i Köpingebro

Med en dröm och en vision om ett levande centrum i Köpingebro så gick Ge-Ma Livs ägare Peter Nilsson till Ystads kommun i hop om att få hjälp med bygglovsansökan. Eftersom Köpingebro numera omfattas av en fördjupad översiktsplan så är det nämligen inte alldeles enkelt..

SmålandsPosten - 07 nov 13 kl. 07:05

Fler boende i city skapar levande centrum

Byggnadsnämnden bör på kommunstyrelsens uppdrag utreda om det finns möjlighet att omvandla fler byggnader till bostäder i eller i närheten av citykärnan. Omvandlingen av det gamla fängelset är ett lyckat exempel, skriver Ingvar Karlsson (C), Växjö. Debatten om Växjö city är livlig.

Sydsvenskan - 16 okt 14 kl. 16:39

Subventionera underjordiskt garage för att skapa ett levande centrum

Lucas Carlsson (MP) skriver (Åsikter 9/10) ”en myt som tyvärr är mycket utbredd – att bilister skulle vara bättre konsumenter än personer som färdas på annat sätt”. Det är ingen myt. En undersökning gjord i Nordstan i Göteborg av Svensk handel, Svensk besöksnäring västra Sverige och Fastighetsägarna visar att var sjätte besökare är bilist och de står för en tredjedel av handeln.

Dalarnas tidningar - 19 maj 17 kl. 09:30

Kvarnsvedens Intresseförening agerar – vill ha ett levande centrum i stadsdelen

Bättre skyltning till Kvarnsvedens centrum – och ett undantag från kommuns taxa för markhyra. Det är ett par insatser som Intresseföreningen vill genomföra för att stärka det lokala centrumet..

BT - 11 aug 17 kl. 11:30

Restauranger och butiker ger ett levande centrum

Ett bra utbud av restauranger drar kunder till butikerna och tvärtom. – Butiker och serveringar skapar ett flöde i centrum, säger Köpmannaföreningens ordförande Mia Antonsson. Det sista vi vill är att lokalerna står tomma eller blir kontor..

Kristianstadsbladet - 17 apr 19 kl. 05:00

Debatt: Riv ”östblocket” Galleria Boulevard och få ett levande centrum

Säkert finns det läsare som tycker idén att riva delar av Galleria Boulevard är extrem, men butiksdöden i centrum måste betraktas ur ett marknadsperspektiv. Vad som skett är att kunder väljer C4 Shopping framför Galleria Boulevard, vilket har fått många butiker att lämna innerstaden, skriver debattören Ian Fernheden..

Fler nyheter från BT

BT - 4 timmar sedan

Må regnbågsflaggan vaja högt i dag

Pridefestivalen är inte bara ett glädjetåg som hyllar kärleken. Det är också ett tillfälle att låta sig påminnas om att HBTQ-personers rättigheter aldrig får tas för givna..

BT - 4 timmar sedan

Varför stöttar ni inte kvinnorna i partiet?

Svar till Rose-Marie Liljenby Andersson (S), Anki Amneskog (S), Gun-Britt Persson (S), Jessica Eriksson (S), Helene Sandberg (S), Agneta Ahlgrand (S) och Sofia Bohlin (S), BT 19/6..

BT - 4 timmar sedan

Ny kärnkraft skulle få elpriset att skjuta i höjden

Svar till Mattias Bäckström Johansson (SD), BT 22/6..

BT - 4 timmar sedan

Arabisk musik hör inte hemma på midsommar

Aldrig någonsin tidigare har jag känt mig så berövad på min svenska kultur och tradition som den här midsommaraftonen, skriver Jenny Heiman..

BT - 4 timmar sedan

Låt alla få älska vem de vill

Präster vill inte viga homosexuella. Hbtq-personer måste vara på sin vakt för att inte bli trakasserade. Pride fyller en viktig funktion, menar Anne-Marie Ekström..

BT - 4 timmar sedan

Jag känner inte igen bilden av S

Jag har aldrig sett några kränkningar eller grabbigt beteende på de möten jag varit med på, skriver Trött och ledsen..

BT - 4 timmar sedan

Pridefestivaler bryter ner vårt samhälle

I Sverige möter vi en otrygghet och vilsenhet som absolut har sin grund i att vi successivt underminerat och brutit självklara normer, menar Peder Teglund..

BT - 4 timmar sedan

Murguz: Lär inte barn att böcker är tråkiga

När temperaturen stiger och sommarledigheten närmar sig passar många på att göra saker som det inte funnits tid till andra dagar om året. Men mitt bland allt badande, glassande, resande och trädgårdsrensande borde mer tid ägnas åt läsning, i synnerhet högläsning för barn..

BT - 3 timmar sedan

Rajacic: Grupperingar och interna konflikter är Sveriges största bekymmer

Sveriges bästa seniorlandslag genom tiderna har rutin, stjärnor och oändlig potential. Men destruktiva relationer inom laget kan sätta stopp för en onekligen talangfull spelartrupp..

BT - 3 timmar sedan

Ljunggren bekräftar grupperingar: ”Måste se bort från det”

Elin Ljunggren, 23, har tackat nej till landslagsspel – och ska nu följa EM på håll. – Det är mycket snack om att det här är det bästa landslaget vi haft, men det gäller att leverera också, säger den tidigare Markkaptenen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.