YLE > Svenskfinland

Sunday, 16 June, 19:42

YLE - 12 jun 19 kl. 15:16

Kryssningsfartyg gjorde strandhugg i VasaPå onsdagen gästades Vasa av 1 100 kryssningspassagerare. M/S Birka Stockholm gjorde då det första av sommarens två planerade strandhugg i staden..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Birka Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kryssningsfartyggjorde , strandhuggi , Vasa
Sydöstran - 4 timmar sedan

Malin seglar till Vasa i egenbyggd båt

Hon åker från Karlskrona till Vasa i sin egenbyggda båt. – Tanken är att jag ska vara framme någon gång i slutet av juli, säger Malin Mäkinen. .

YLE - 04 jun 13 kl. 15:32

Brittiskt kryssningsfartyg besökte Vasa

Det första utländska kryssningsfartyget för sommaren har i dag anlöpt Vasa hamn. Det är fartyget M/S Black Watch som är ute på en 17 dagar lång kryssning i Östersjön. Under strandhugget bekantade de omkring 600 brittiska passagerarna bland annat med Vasa centrum, Stundars och skärgården.

YLE - 08 aug 16 kl. 07:25

Vasaföretag levererar elektronik till kryssningsfartyg

Vasaföretaget Veo har fått en stororder från det tyska varvsbolaget Meyer Werft. Ordern omfattar elektrifieringen av fyra kryssningsfartyg med möjlighet på ytterligare fartyg i framtiden. Hälften av fartygen byggs på företagets varv i Papenburg i Tyskland och hälften i Åbo.

Kristianstadsbladet - 31 maj 11 kl. 06:30

Akterna klara till Strandhugg

Mannen bakom smäkt-ande 90-talsplågan "Burnin"". Björn Kjellman och Tivolikryss med Janne Bark. Årets Musikaliska Strandhugg i Tivoliparken är spikade.

Kristianstadsbladet - 26 maj 14 kl. 10:44

Artisterna till årets Strandhugg klara

Artisterna till årets strandhugg är nu klara. Premiären går av stapeln den 5 juni med Busbandet och Svensktoppen Nästa på scen. Avslutar i augusti gör Marit Bergman.

Kristianstadsbladet - 26 maj 14 kl. 10:44

Artisterna till årets Strandhugg klara

Foto: Scanpix
Artisterna till årets strandhugg är nu klara. Premiären går av stapeln den 5 juni med Busbandet och Svensktoppen Nästa på scen. Avslutar i augusti gör Marit Bergman.

Kristianstadsbladet - 05 jun 14 kl. 20:12

Premiär för sommarens Strandhugg

Foto: Lasse Ottosson

Vid 18-tiden i på torsdagskvällen smygstartade årets Strandhugg med barnunderhållning i form av Busbandet. En timme senare drog det igång på allvar i Tivoliparken med finalen i tävlingen Svensktoppen Nästa, där sex lokala bidrag: Magnus Löfström, Elena Persson, Isabella Winroth, Andreas Sjöberg, Paula Wright och Linus Borg, tävlade om förstaplatsen. Juryn bestod av Jenny Silver, Anna Hertzman, Manuel Fervenza - 2011 års Svensktoppen nästa-vinnare, Micke Fredholm från Siestafestivalen samt Anna Stenberg, kanalchef för Radio Kristianstad P 4.

YLE - 25 jun 18 kl. 13:26

Kryssningsfartyg anlöper Vasa på torsdag

Kryssningsfartyget M/S Birka Stockholm anländer till hamnen i Vasa på torsdagsmorgonen. Vasaborna kan följa fartygets ankomst från Sundombron mellan klockan 8.30 och 9.

YLE - 28 jun 18 kl. 10:47

1500 svenska kryssningspassagerare anlände till Vasa

På onsdagsmorgonen anlände M/S Birka Stockholm till Vasklot i Vasa. Visit Vaasas vd, Max Jansson, säger att det betyder mycket för regionen att ett så här stort kryssningsfartyg kommer på besök..

Kristianstadsbladet - 23 jun 11 kl. 20:03

Trogna besökare på Strandhugg

Foto: Malin Palm
Hemvärnet bjöd traditionsenligt på pompös musik under Strandhugg i Tivoliparken dagen före midsommarafton. En trogen skara människor hade anslutit sig till publiken, trots de hotande regnmolnen.
Svarta moln prydde himlen i söder, men i Tivoliparken bjöds det på värme och ljus när hemvärnet tog ton.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Stugparlamentet i Kaskö designade ny husbondsvimpel

Kaskö är en lugn kuststad vars invånarantal sommartid utökas med en mängd sommargäster. Hannu Rantanen är medlem i det nygrundade stugparlamentet och har tagit fram en ny husbodsvimpel..

YLE - Igår: 15:53

Prideparaden i Vasa lockade många - deltagare från Jakobstad och Mexico City

Lördagens Prideparad i Vasa lockade stora mängder deltagare. Paraden som är kulmen på den pågående Prideveckan gick från torget till Sandö..

YLE - Igår: 11:03

Försvunnen Vöråbo återfunnen död

Den 70-åriga Vöråbo som tidigare anmäldes försvunnen har nu återfunnits död. Polisen meddelar att kroppen av Bengt Göran Pada hittades i Vaala på fredagen..

YLE - Igår: 08:42

Musik, mat och miljöpåverkan ‒ på FestiVilla kommer klimatmedvetenheten naturligt

Att ordna festival är ingen miljögärning, men man kan minimera verkningarna. Finländska festivalarrangörer har blivit allt mer klimatmedvetna under de senaste åren..

YLE - Igår: 08:03

Lotta Green: Den 27 september 2001 brann jag av kärlek

Hör jag till den sista generationen som lämnar efter mig foton, brev, fragment av het passion och dagböcker, frågar sig Lotta Green i sin kolumn om sådant som dyker upp när man flyttar..

YLE - I förrgår: 13:19

Villkorligt fängelsestraff för skepparen av M/S Mässkär

På fredag kom domen mot skepparen och en av ägarna av kryssningsbåten M/S Mässkär som sjönk utanför Ådöns fiskehamn i Jakobstad i augusti förra året. Skepparen döms till villkorligt fängelse och ägaren till bötesstraff..

YLE - I förrgår: 12:08

Norska pälsbeslutet påverkar inte de finländska farmarna, tror Steven Frostdahl

Att Norge avvecklar pälsnäringen kommer inte att påverka de finländska pälsdjursodlarna i någon större utsträckning. Den bedömningen gör Steven Frostdahl, informationschef för Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening..

YLE - I förrgår: 08:01

Tre av fem plastskräp framme i Riihimäki - så här gick det för våra sändare

Vårt experiment visar att de system som landet byggt upp för återvinning av plast ger oss goda förutsättningar för att bli ännu bättre på att lyckas..

YLE - I förrgår: 07:01

Norska Stortinget gav grönt ljus för att avveckla pälsnäringen

Sent på torsdag kväll godkände det norska Stortinget, motsvarande vår riksdag, att landet ska gå in för att lägga ner pälsnäringen fram till år 2025..

YLE - I förrgår: 08:47

Äldre man i Kronoby räddades efter fall ner i lergrop

Under morgonen kunde räddningspersonal i Kronoby rädda en äldre man ur en lergrop. Räddningsverket larmades till platsen vid fyratiden på fredag morgon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.