SVT > Utrikes

Tuesday, 25 June, 14:43

SVT - 12 jun 19 kl. 15:15

Över 30 barn döda av litchifrukt i IndienMinst 31 barn har avlidit av hjärnhinneinflammation i norra Indien de senaste tio dagarna. Dödsfallen tros bero på att barnen ätit stenfrukten litchi, som innehåller ett gift som påverkar kroppens förmåga att producera glukos..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Indien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över 30 barn, dödaav , litchifrukti , Indien
SvD - 19 nov 12 kl. 16:06

Barn ihjältrampade i Indien

Vid en religiös högtid i Patna i nordöstra Indien utbröt panik när en bro gav vika..

Nyhetsverket - 24 jul 14 kl. 20:32

Indien: Minst 12 barn omkom i trafikolycka

Minst 12 barn dödades i Indien efter att skolbussen de satt i träffades av ett tåg vid en obemannad tågövergang idag. Chauffören av skolbussen ska enligt BBC också ha omkommit i olyckan precis vid Masaipet i Medakregionen, i södra Indien. Det ska ha varit mer än 30 skolelever på bussen, men tillståndet till alla passagerare är hittils okänt.

Expressen - 20 jul 13 kl. 19:03

Gift i matoljan dödade 23 skolbarn i Indien

Den olja som användes för att tillaga skollunchen som dödade 23 barn i Bihar i Indien i veckan innehöll bekämpningsmedel, konstaterar en kriminalteknisk rapport. Barnen ? mellan fyra och tolv år ?

DN - 04 jul 18 kl. 12:20

Indien ber WhatsApps ledning om hjälp att stoppa kidnappningsrykten

De rykten om kidnappningar av barn som spridits i Indien över chattappen WhatsApp har lett till att flera människor lynchats under våren. Nu vill Indiens it-myndighet att WhatsApp, som ägs av Facebook, tar till tekniska åtgärder för att stoppa ryktena. .

Aftonbladet - 26 sep 11 kl. 19:43

Andreas och Johns barn ska födas i Indien

av en surrogatmamma..

SvD - 17 okt 15 kl. 09:53

Två barn våldtogs i Indien

Två indiska flickor, 2,5 och 5 år gamla, har våldtagits i Indiens huvudstad Delhi. I åtminstone det ena fallet rör det sig om en gruppvåldtäkt, enligt polisen..

UNT - 17 okt 15 kl. 09:53

Två barn våldtogs i Indien

Två indiska flickor, 2,5 och 5 år gamla, har våldtagits i Indiens huvudstad Delhi..

YA - 17 okt 15 kl. 09:53

Två barn våldtogs i Indien

Två indiska flickor, 2,5 och 5 år gamla, har våldtagits i Indiens huvudstad Delhi. I åtminstone det ena fallet rör det sig om en gruppvåldtäkt, enligt polisen. - Vi jagar de misstänkta.

Barometern - 17 okt 15 kl. 09:53

Två barn våldtogs i Indien

Två indiska flickor, 2,5 och 5 år gamla, har våldtagits i Indiens huvudstad Delhi. I åtminstone det ena fallet rör det sig om en gruppvåldtäkt, enligt polisen. - Vi jagar de misstänkta.

Corren - 17 okt 15 kl. 09:53

Två barn våldtogs i Indien

Två indiska flickor, 2,5 och 5 år gamla, har våldtagits i Indiens huvudstad Delhi..

Sydsvenskan - 17 okt 15 kl. 09:54

Två barn våldtogs i Indien

Två indiska flickor, 2,5 och 5 år gamla, har våldtagits i Indiens huvudstad Delhi. I åtminstone det ena fallet rör det sig om en gruppvåldtäkt, enligt polisen.— Vi jagar de misstänkta.

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Iran motsätter sig samtal med USA

FN:s säkerhetsråd uppmanar till dialog för att minska spänningarna i Persiska viken. I ett uttalande, som inte pekar ut Iran, fördömer rådet attackerna mot oljefartyg nyligen och kallar dem ett hot mot världens energitillgångar och fred. Men Iran motsätter sig samtal med USA, efter att Donald Trump infört nya sanktioner mot landet..

SVT - 11 timmar sedan

Delstaten Missouris sista abortklinik får fem dagar till

I fredags stod det klart att myndigheterna i den amerikanska delstaten Missouri inte förnyar tillståndet för statens sista abortklinik. Men nu har en lokal domstol lyckats skjuta på beslutet, vilket ger kliniken rätt till att hålla öppet i fem dagar till..

SVT - 13 timmar sedan

Kongo-Kinshasa: 1 500 döda av ebola

Sedan ebolautbrottet i Kongo-Kinhasa startade för tio månader sedan har 2 239 fall registrerats och 1 506 personer har avlidit, enligt landets myndigheter..

SVT - 19 timmar sedan

Peter Eriksson: Ekonomiska garantier kan ha avgjort

Sveriges tillförordnade kulturminister Peter Eriksson tror att ekonomiska garantier från den Italienska regeringen kan ha fällt OS-avgörandet till deras fördel. – Vi har från svenskt håll hela tiden sagt att garantier från regeringen får kostnaderna att dra iväg, säger han..

SVT - 20 timmar sedan

Peter Eriksson: Vi slog er i fotboll

Sveriges tillförordnande kulturminister Peter Eriksson gratulerade Milano och Cortina till de olympiska vinterspelen och passade samtidigt på att skicka en fräck passning till italienarna. ”Ni vet att vi klådde upp er inför fotbolls VM, nu slog ni oss. Jag säger att det är 1-1 nu”, sa Peter Eriksson inför en skrattande publikskara..

SVT - 20 timmar sedan

Trump säger ja till nya sanktioner mot Iran

USA:s president Donald Trump meddelar att man kommer införa nya finansiella sanktioner mot Iran, uppger nyhetsbyrån Reuters. Sanktionerna kommer mot bakgrund av ökade spänningar mellan de två länderna..

SVT - 22 timmar sedan

Stridsplan i krock i Tyskland – pilot saknas

Två tyska stridsplan har krockat i luften. Olyckan inträffade i norra Fleesensee, nära Malchow, i norra Tyskland, vid 14-tiden. Enligt vittnen ska båda piloterna ha skjutit ut sig men bara en har påträffats..

SVT - 22 timmar sedan

Trump öppnar för samtal med Iran

Nu kommer nya uppgifter i konflikten mellan USA och Iran – från båda håll. Trump är villig att prata med Iran, säger en högt uppsatt chef på USA:s utrikesdepartement. Samtidigt går Iran ut med uppgifter om att USA misslyckats med att genomföra cyberattacker mot landet – och öppnar för samtal.

SVT - 23 timmar sedan

Kvinna lämnades kvar i flygplan: ”Trodde jag drömde en mardröm”

En kvinna somnade på planet under en flygning mellan Québec och Toronto. När hon sedan vaknade var det helt tomt, mörkt och kallt. ”Jag trodde att jag drömde en mardröm då jag vaknade i planet, för hur kan något sådant hända?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.