Sydöstran > Nyheter

Monday, 17 June, 02:40

Sydöstran - 12 jun 19 kl. 15:00

Medborgarlön kan ge ett friskare SverigeÄr det inte dags att Sverige i första hand tar hand om de som lever här? Att man ser till att ingen står helt utan pengar? Att man ser till att de som byggt upp landet har det bra på ålderns höst? Att man ser till att minska på arbetstider så att ingen någonsin mer går in i väggen och sliter ut sig? .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Medborgarlönkan ge ett , friskare, Sverige
VA - 29 jun 18 kl. 15:48

Professorn: Vi måste börja prata om medborgarlön i Sverige

Fixeringen vid arbetslinjen har gjort det svårt att ens diskutera medborgarlön i Sverige. Nu måste det bli ändring innan den stora robotiseringen, hävdar professor emerita Bodil Jönsson. .

Ekonomistas - 13 feb 14 kl. 05:55

Höger-stöd för medborgarlön

Medborgarlön, eller basinkomst, är en inkomst som staten betalar ut till alla medborgare i ett land utan krav på motprestation. Tanken är att medborgarlönen ska vara tillräckligt hög för att en person ska kunna leva på den utan att behöva andra inkomster. Konceptet är omdebatterat men enbart teoretiskt eftersom det inte finns något land som tillämpar basinkomst fullt ut.

Cornucopia - 05 okt 13 kl. 11:28

Schweiz folkomröstar om medborgarlön på 17 500:- SEK i månaden

Schweiz kommer folkomrösta om att införa en grundtrygghet med en medborgarlön till alla om ca 17 500:- SEK i månaden, eller 2500:- CHF. (Reuters)
Det handlar alltså om medborgarlön och ska alltså utgå till alla, hela tiden, oavsett om man har jobb eller inte. 
I grunden är detta ett folkinitiativ och 100 000 har skrivit under för folkomröstning, vilket förstås inte är det samma som att de miljontals röstberättigade schweizarna kommer rösta för förslaget.

Aftonbladet - 26 aug 18 kl. 04:00

Det är dags att testa medborgarlön i Sverige

Cornucopia - 07 dec 15 kl. 05:56

Finland överväger införa medborgarlön istället för övriga socialförsäkringar

Enligt brittiska The Telegraph (det betyder alltså att det är den tidningen som hävdar detta, inte jag) överväger nu Finland att stryka sina socialförsäkringar och ersätta dem med en låg medborgarlön. Detta är i princip i linje med det förslag jag presenterat här på bloggen för några år sedan.

The Telegraph skriver:"Authorities in Finland are considering giving every citizen a tax-free payout of €800 (£576) each month.

Cornucopia - 19 aug 14 kl. 09:26

Piratpartiet vill införa medborgarlön

Piratpartiet går idag ut med ett pressmeddelande att man vill samla alla socialförsäkringar i en enda konstruktion, nämligen medborgarlön.

Björn Flintberg, partiets talesman för arbetsmarknad och social trygghet:"Det är skamligt att jaga ut människor på en fruktlös jakt efter traditionella arbetstillfällen som inte finns och sedan straffa dem när de misslyckas. Många människor som i dag anses vara en ekonomisk belastning tillför i realiteten oändliga värden till samhället.

Dagensanalys.se - 04 jan 17 kl. 16:00

Nu börjar Finlands experiment med medborgarlön

Finland må våra lite kallare (?) än Sverige och ha själviskt paxat jultomtens hem, men nu testar de något som andra länder knappt diskuterar – medborgarlön. Är det ett tecken på vad som komma ska?

Barometern - 11 sep 14 kl. 08:04

Medborgarlön måste ha en finansieringslösning

på debattinlägg av Piratpartiet
Att Piratpartiet äntligen kommit ut som medborgarlönsförespråkare är välkommet. Vi i Enhet applåderar Piratpartiet för deras nya linje. Vad Piratpartiet dock saknar är en finansieringslösning som inte slår mot samhällsekonomin.

Skånskan - 08 maj 18 kl. 14:00

Är den finska medborgarlönen lön?

Finland kommer inte att förlänga sitt experiment med medborgarlön. Det har gett en del rubriker om att det varit ett misslyckande. Men det har aldrig varit meningen att testgruppen skulle få pengar på obestämd framtid: regeringen ska efter försöksperioden utvärdera, vilket bör ses som en rimlig åtgärd när det handlar om allmänna medel.

Cornucopia - 04 maj 15 kl. 11:12

Gästinlägg: Ett rikt och hållbart liv i ett rikt och hållbart Sverige i en rik och hållbar värld?

Nedanstående är ett gästinlägg av bloggläsaren Kuckeliku. Text och åsikter är alltså Kuckelikus och inget annat.

Ett rikt och hållbart liv i ett rikt och hållbart Sverige i en rik och hållbar värld?

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Misstänkt drograttfull krockade med bil och smet

En man i 30-årsåldern misstänks för flera brott efter en serie händelser som slutade med avåkning i Olofström på natten till måndagen. .

Sydöstran - 1 timme sedan

Lufthansa bromsar in

Sydöstran - 1 timme sedan

Galiciska separatistledare gripna

Sydöstran - 2 timmar sedan

Qatar tog historisk poäng i Copa América

Sydöstran - 2 timmar sedan

Ingen kameraövervakning på Skateboardparken

I nuläget blir det ingen kameraövervakning av Skateboardparken. Anledningen till Datainspektionen kan säga nej är att många minderåriga vistas i området, men också att det är få polisanmälningar i området..

Sydöstran - 3 timmar sedan

Italien fick pangstart på hemma-EM

Sydöstran - 3 timmar sedan

Boris och brexit huvudämnen i Torydebatt

Brexit var den stora frågan när fem hoppfulla kandidater till posten som ledare för Konservativa partiet möttes i en tv-debatt. Favoriten Boris Johnson var inte på plats men stal ändå mycket av utrymmet..

Sydöstran - 3 timmar sedan

Förteget om Hongkong på fastlandet

Protesterna i Hongkong omnämns knappt i Fastlandskinas statliga och regeringstrogna medier. I kinesiska sociala medier har bilder och omnämnanden av händelserna tagits bort..

Sydöstran - 4 timmar sedan

"Trollkarl" försvann i trick i Ganges

Sydöstran - 4 timmar sedan

Ståhl gjorde det igen – tredje raka vinsten

Daniel Ståhl hade tagit hem de två inledande Diamond League-tävlingarna. Och det blev en tredje rak seger. Den svenske diskuskastaren vann i Rabat med ett kast på 69,94 meter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.