Realtid > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 17:54

Realtid - 12 jun 19 kl. 15:00

Sverige – ett skatteparadis för onoterade bolagSverige är ett skatteparadis för de som arbetar med onoterade bolag och förstår möjligheterna med en kapitalförsäkring, skriver Realtids krönikör Claes Folkmar..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Realtids, Claes Folkmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigeett , skatteparadisför , onoterade, bolag
Realtid - 11 jan 18 kl. 13:59

Svårt investera i onoterade bolag: "Demokratiskt problem"

Många svenskar skulle investera i onoterade bolag om det var lättare, men 30 procent upplever att trösklarna är för höga, enligt ny undersökning som Demoskop genomfört på uppdrag av crowdfundingbolaget Pepins. "Det är ett demokratiskt problem att folk inte fått nyttja sin ekonomiska rösträtt och bli delägare i bolag de tror på", säger Pepins vd Julia Reuszner..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Minus 72 procent för statens onoterade bolag

Kvartalsrapporterna för statens onoterade bolag är ingen trevlig läsning..

DI - 04 jun 13 kl. 16:07

All fakta om onoterade bolag

Nu blir det lättare att som läsare av di.se att snabbt hitta bolaginformation för Sveriges hundratusentals onoterade bolag. Via en ny tjänst nås 400.

PrivataAffärer - 28 sep 15 kl. 13:27

Hernhag: Därför ska du vara försiktig med onoterade bolag

Det finns pengar att tjäna för småsparare, men bristen på regler kring informationsgivning gör placeringarna väldigt riskabla. Privata Affärers Marcus Hernhag avråder från att ha mer än ett fåtal procent av portföljen i onoterade bolag....

DI - 19 okt 17 kl. 11:39

Ökat sug efter onoterade bolag

Uppluckrade regelverk och en het marknad för börsnoteringar har ökat intresset från fond- och pensionsbolag att investera i onoterade bolag. ”Nu öppnas dörren för mer institutionellt kapital”, säger Carl Rosenius, nordisk ECM-chef på investmentbanken ABG Sundal Collier..

Realtid - 5 timmar sedan

Politikerna förstår inte problemen med kapitalförsäkring för onoterade bolag

Det verkar som om både politikerna och myndigheterna struntar i risken för skatteundandragande i den onoterade miljön. Den slutsatsen drar Realtids krönikör Claes Folkmar..

GöteborgsPosten - 17 okt 17 kl. 15:19

Investor jagar onoterade bolag

Starkt kassaflöde har tryckt ned belåningsgraden för Wallenbergsfärens maktbolag Investor. Så medan kärninnehavet Ericsson blöder jagar Investors vd Johan Forssell nya onoterade investeringar..

Affärsvärlden - 17 okt 17 kl. 15:26

Investor jagar onoterade bolag

Starkt kassaflöde har tryckt ned belåningsgraden för Wallenbergsfärens maktbolag Investor. Så medan kärninnehavet Ericsson blöder jagar Investors vd Johan Forssell nya onoterade investeringar..

DI - 05 nov 17 kl. 16:28

Mellby Gård: Det är hopplöst att hitta onoterade bolag just nu

Johan och Rune Andersson har tvingats lägga om förvärvsstrategin och köpa upp sig i delägda bolag. Det senaste året har Mellby Gård investerat 1,2 miljarder i Academedia, Kappahl och Student Consulting.  Duon har svårt att räkna hem helt nya förvärv..

PrivataAffärer - 23 maj 19 kl. 00:45

Småbolag rekordhögt värderade

Indexet återspeglar den faktiska värderingen (EV/EBITDA) och sammanställs kvartalsvis. Under första kvartalet steg värderingen till 8,6, upp 8 procent från fjärde kvartalets 8,0. En granskning av delsegmenten visar att de litet större bolagen (marknadsvärde 150-500 miljoner euro) utvecklades starkare, upp 11 procent, vilket gör att dessa nu tog igen värderingsgapet mot de minsta bolagen så att båda segmenten värderas till 8,6 EV/EBITDA.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

”Jag tveksam till att ha lagar som fokuserar på tekniska företeelser”

Både inom offentlig sektor och privata företag vill man ofta utnyttja den senaste tekniken. Men inom områden som GDPR och Big Analytics, krockar ofta IT och juridik, berättar Karl Fredrik Björklund, GDPR-expert och ny delägare i Wikström & Partners Advokatbyrå. .

Realtid - 3 timmar sedan

Lena Österberg och Carnegie bäst – igen

Carnegie behåller toppositionen som Sveriges högst rankade analyshus. Lena Österberg toppar listan över årets bästa analytiker. Och Realtid rankas som Sveriges tredje bästa finanssajt.

Realtid - 4 timmar sedan

Nu ska Persson styra upp Swedbank

Swedbanks nya styrelseordförande Göran Persson har mycket att ta tag i. "Det ska städas rent", sade han idag i samband med bankens extrastämma..

Realtid - 5 timmar sedan

Politikerna förstår inte problemen med kapitalförsäkring för onoterade bolag

Det verkar som om både politikerna och myndigheterna struntar i risken för skatteundandragande i den onoterade miljön. Den slutsatsen drar Realtids krönikör Claes Folkmar..

Realtid - 6 timmar sedan

First North-bolag bröt mot insiderreglerna

Hoylu, noterat på Nasdaq First North, får en saktionsavgift på 2,1 miljoner kronor av Finansinspektionen..

Realtid - 8 timmar sedan

KI:s barometerindikator sjunker

Nivån är den lägsta som uppmätts sedan september 2013. Den pekar på ett aningen svagare stämningsläge än normalt i ekonomin..

Realtid - 8 timmar sedan

Facebooks kryptovaluta kommer nästa år

Facebook kommer att lansera kryptovalutan libra i början av nästa år. Samtidigt startar Facebook dotterbolaget Calibra som ska syssla med digitala plånböcker..

Realtid - 9 timmar sedan

Regeringen skärper reglerna mot penningtvätt

Vid ett tidigarelagt regeringssammanträde i dag införs skärpta regler mot penningtvätt..

Realtid - 10 timmar sedan

Swedbank Robur accepterar budet på Oriflame

Swedbank Robur accepterar budet på Oriflame och Borg, Svanberg och Johnson bakom nytt fastighetsbolag samt JP Morgans hedgefond skiftar fokus. Detta är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep..

Realtid - 11 timmar sedan

Advokatbyråerna positiva till att icke-jurister inkluderas i styrelsen

Advokatbyråerna är positiva till att icke-jurister tar plats i deras ledning och styrelse. Det visar Regis partnerstudie. "Ett bra ledarskap behöver inte alltid komma från de egna delägarna, även om det finns många bra exempel på drivna och duktiga managing partners", säger Ylva Gnosse, expertkonsult på Regi..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.