Skånskan > Nyheter

Thursday, 20 June, 18:01

Skånskan - 12 jun 19 kl. 14:57

Nederlag för S och L om skoldokumentMALMÖ Den samlade oppositionen där även Vänsterpartiet och Miljöpartiet ingår har stoppat förväntansdokumentet som var på väg att införas i Malmö stads skolor.Förslaget från S och L blev nerröstat när grundskolenämnden hade uppe frågan på sitt sammanträde under onsdagen.
När både Miljöpartiet och Vänsterpartiet ställde sig på samma sida som M, C och SD blev det omöjligt för Socialdemokratena och Liberalerna att få igenom förslaget. Det är Liberalerna och skolkommunalrådet Sara Wettergren som tryckt på för att genomföra ett förväntansdokument i Malmö stads skolor.
Tidigare har både M och C stöttat Liberalernas förslag när de alla tre ingick i Malmöalliansen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Den, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Malmö, SD, Socialdemokratena, Liberalerna, Sara Wettergren, Liberalernas, Malmöalliansen, Torbjörn Tegnhammar, Facebook, Ahlqvist, Vänsterpartisten Lisa Stolpe

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nederlagför S och L om , skoldokument
Politikerbloggen - 16 mar 11 kl. 16:49

NEDERLAG 1 Lagen om datalagring vilar i ett år

NEDERLAG FÖR REGERINGEN. Riksdagen beslutade idag att lagen om datalagring ska vila i ett år inann den införs. Detta är ett nederlag för regeringen och drevs igenom av Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna.

Dagen - 01 jul 11 kl. 18:40

Kompromiss räddade KD-ledningen från nederlag om familjepolitiken

Kristdemokraternas partiledning undvek ett svidande nederlag om familjepolitiken på rikstinget i Umeå. Partistyrelsen backade något och la ett tilläggsyrkande, vilket räddade den från ett svidande nederlag.

Tilläggsyrkandet handlar om att partiet ska begrunda barnomsorgspengen särskilt, när man går vidare i att utreda familjepolitiken.

SVT - 21 maj 17 kl. 19:54

Lista: Fem stora MP-nederlag

Miljöpartiet har under en längre tid tampats med politiska nederlag och dalande opinionssiffror. Här listar SVT Nyheter fem av partiets största nederlag..

VA - 01 mar 11 kl. 15:20

Nederlag för Norman

1 mars Hittills har alliansregeringen dragit in 123 miljarder kronor till statskassan på att sälja av innehav i statliga bolag. Pengar som använts till att betala av på statsskulden. Men nu är det stopp.

Politikerbloggen - 16 mar 11 kl. 18:22

NEDERLAG 2 Oppositionen rev ned ?till salu-skylt? för Norman

NEDERLAG NR 2. Regeringen förlorade omröstningen i riksdagen om möjligheten att kunna sälja statligt innehav i  bolagen Telia Sonera, Posten Norden och SBAB. Alliansen förlorade med siffrorna  172 mot 170.

SvD - 16 mar 11 kl. 17:51

Regeringen åkte på tungt och kostsamt nederlag

Har åkt på sitt hittills tyngsta och mest kostsamma nederlag..

DN - 10 apr 11 kl. 17:40

Nederlag för Stoltenberg

Norska S-ledaren Jens Stoltenberg led ett stort nederlag i helgen när Arbeiderpartiets partikongress beslutade att Norge ska säga nej till EU:s postdirektiv..

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 11 kl. 17:38

Nederlag för Stoltenberg

Norska S-ledaren Jens Stoltenberg led ett stort nederlag i helgen när Arbeiderpartiets partikongress beslöt att Norge ska säga nej till EU:s postdirektiv. Direktivet riktar sig till länder som fortfarande har statligt postmonopol och gäller även EES-landet Norge. Norge har möjlighet att reservera sig mot direktivet men som statsminister hade Stoltenberg hoppats kunna genomföra direktivet..

Politikerbloggen - 26 apr 11 kl. 21:52

STORBRÅK Regeringen mot nederlag om a-kassan

BRÅK OM A-KASSAN. Regeringen är på väg mot nederlag om förändringarna i a-kassan. Oppositionen anklagas för att vilja mörka de beräkningar som visar att förändringarna kommer att kosta många miljarder.

DI - 15 maj 11 kl. 22:52

"Ett nederlag för svensk valdemokrati"

"Detta är ett stort nederlag för svensk valdemokrati." Statsvetaren Sören Holmberg är klart bekymrad över det extremt svaga valdeltagandet i omvalet i Västra Götaland..

SvD - 09 jun 11 kl. 05:00

Regeringen kan åka på nytt nederlag

Regeringen riskerar ett nytt nederlag när socialförsäkringsutskottet i dag ska behandla sjukregler..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Lastbil och personbil i trafikolycka

Malmö En lastbil och en personbil har krockat på Yttre Ringvägen i riktning mot Köpenhamn. Skadeläget är oklart..

Skånskan - 45 minuter sedan

Fri­sko­lor ska med – då ändras bo­nusen

Lund Även fri­sko­lornas lä­ra­re ska ha rätt till hand­le­dar­bo­nus. Men det räcker inte bud­geten till.
Där­för har kom­mun­sty­rel­sen an­tagit en an­nan för­del­ning – nå­got Socialdemokraterna menar är en ur­holk­ning av det ur­sprung­liga be­slu­tet.

Skånskan - 45 minuter sedan

Gulf-macken förbjuds att sälja drivmedel

HÖRBY
Gulf-macken i Hörby, förbjuds att sälja drivmedel. Det beskedet ger kommunen i ett pressmeddelande.
Orsaken till förbudet, som gäller från den 22 juli, är allvarliga brister på drivmedelsanläggningen och i hur verksamheten hanteras.

Skånskan - 1 timme sedan

Trafikolycka i Burlöv

Det har skett en trafikolycka på riksväg 11. Ambulans, räddningstjänst och polis har larmats. Enligt polisens hemsida rör det sig om två personbilar som har kolliderat på avfarten i riktning mot Toftanäs.

Skånskan - 1 timme sedan

Bilbrand i Eslöv

ESLÖV På E22:an, trafikplats Gårdstånga är det just nu en bilbrand. Trafiken på E22:an kan påverkas. Enligt polisens hemsida är det en som bil brinner på avfarten till trafikplats Gårdstånga i norrgående körbana.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hittade stöldgods hos bilister

Skurup Någon gång sent under onsdagsskvällen skedde ett inbrott på Ingengörsgatan i Skurup. Några timmar senare träffar en polispatrull på tre medelålders män som är ute och kör bil mitt i natten, med mycket verktyg i fordonet. Ganska omgående lyckas polispatrullen slå fast att åtminstone en del av verktygen kan härledas till inbrottet på Ingengörsgatan några timmar tidigigare.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tvingas sänka överskottsmålet

HÖRBY Hörby kommun sänker överskottsmålet till en procent nästa år. Det beslutade kommunfullmäktige på måndagskvällen. Orsaken är det kärva ekonomiska läget.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lödde får möta Malmö FF i DM

FOTBOLL Division 3-klubben IF Lödde ville ha ett ungdomligt Malmö FF i kvartsfinalen av distriktsmästerskapet och fick det.
Nu är publikfest att vänta på Tolvans IP tisdag 6 augusti.Torn ställs mot Ängelholm
Skånes Fotbollförbund genomförde under onsdagsförmiddagen lottningen av kvartsfinalerna i distriktsmästerskapet för herrar och utfallet blev enligt följande.

Skånskan - 2 timmar sedan

Filip Bergevi triumferade i Åhus

tENNIS Filip Bergevi satte stopp för Christian Samuelssons segerrad på Sommartouren.
Fair Play-spelaren besegrade sin tidigare klubbkamrat i finalen i Kristianstads Automobile Open, 6-4, 6-3.Så här gick det i Åhus
Herrar
Semifinaler: Filip Bergevi, Fair Play TK-Daniel Svensson, Växjö TS, 6-1, 6-0, Christian Samuelsson, GLTK-Jeppe Johansson-Holm, Västerås-Fridnäs TK, 6-3, 2-6, 6-3.

Skånskan - 2 timmar sedan

Populära sommarlägret kombinerar dans och musik

Lomma För tionde året i rad anordnar ABF ett dans- och musikläger för barn och ungdomar i Lomma.
En av de flera återkommande deltagarna är 15-åringen Kajsa Ericsson.– Det är femte året i rad jag är med, men jag har gått på dans i minst tio år, förklarar hon.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.