YLE > Finland

Monday, 17 June, 11:15

YLE - 12 jun 19 kl. 14:57

Barn stod i rad för att ge bort sina nallar - räddningsverket samlade in mjukisdjur till barnpatienterMed anledning av Helsingforsdagen håller stadens räddningsverk öppet hus och visar upp räddningsbilarna och persenterar verksamheten. De som besöker stadens många räddningsstationer får nämligen ta med sig gamla avlagda nallar och andra mjukisdjur. Många vill vara med och göra en god gärning..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingforsdagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barn, stodi , radför att ge , bortsina , nallar räddningsverket samlade in mjukisdjur till barnpatienter
YLE - 02 nov 16 kl. 05:00

Vem hjälper om ett barn förs bort?

Varje år förs barn utomlands av den ena föräldern utan den andras medgivande. Hittills i år handlar det om mer än 30 barn. Vad kan en förälder göra om barnet till exempel inte förs hem från utlandssemestern?

Sydsvenskan - 11 nov 12 kl. 06:30

Ovanligt att barn förs bort av okända

Den misstänkte mannen förklarar kidnappningen av den nioåriga flickan i Göteborg som en impulshandling utan avsikt att skada.Nioåringen fördes bort på väg till skolan i Örgryte vid åttatiden på torsdagsmorgonen. 24-åringen är själv uppvuxen i området och bor i närheten.

GT - 17 okt 16 kl. 11:31

Barn glömdes bort av förskola – grät förtvivlat

Två barn grät förtvivlat utanför en förskola i Arvika. De hade glömts bort av lärarna och stod utanför de låsta grindarna. Miranda Jakobsson reagerade direkt och uppmärksammade det hela i ett upprört inlägg på Facebook, som Arvika Nyheter tidigare berättat om.

SmålandsPosten - 19 feb 14 kl. 08:25

Två barn fördes bort

Mamman förde bort sina två barn som omhändertagits av socialtjänsten och vistades i Alvesta. I över åtta månader var mamman försvunnen med barnen och en stor del av tiden fanns de i Egypten.
Nu åtalas den 45-åriga kvinnan för grov egenmäktighet med barn.

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 12:49

Bristande hjälp när barn förs bort


Det blir allt vanligare att en förälder olovligen för bort sitt barn till andra länder. När det händer är hjälpen från svenska myndigheter för dålig, varnar många drabbade. Utrikesdepartementet (UD) som är centralmyndighet för barnbortföranden får kritik.

BT - 14 feb 14 kl. 12:51

Bristande hjälp när barn förs bort

Det blir allt vanligare att en förälder olovligen för bort sitt barn till andra länder. När det händer är hjälpen från svenska myndigheter för dålig, varnar många drabbade. Utrikesdepartementet (UD) som är centralmyndighet för barnbortföranden får kritik.

VBL - 13 okt 12 kl. 15:43

Tre romska barn fördes bort i bil

Tre romska barn som befann sig på en gårdsplan fördes bort i en personbil i Lempäälä i Birkaland på lördagseftermiddagen, meddelar polisen..

SR - 03 sep 13 kl. 13:43

Fler barn förs bort av sin förälder

Antalet barn som först bort och tas utomlands av den ena föräldern ökar. Bortföranden sker vanligen under den här tiden på året ? och redan nu kan Utrikesdepartementet och organisationen Saknade barns nätverk ana att det har skett en ökning..

Helsingborgs Dagblad - 14 feb 14 kl. 12:52

Bristande hjälp när barn förs bort

Det blir allt vanligare att en förälder olovligen för bort sitt barn till andra länder. När det händer är hjälpen från svenska myndigheter för dålig, varnar många drabbade. Utrikesdepartementet (UD) som är centralmyndighet för barnbortföranden får kritik..

NT - 14 feb 14 kl. 12:49

Bristande hjälp när barn förs bort

Det blir allt vanligare att en förälder olovligen för bort sitt barn till andra länder. När det händer är hjälpen från svenska myndigheter för dålig, varnar många drabbade. Utrikesdepartementet (UD) som är centralmyndighet för barnbortföranden får kritik..

UNT - 14 feb 14 kl. 12:49

Bristande hjälp när barn förs bort

Det blir allt vanligare att en förälder olovligen för bort sitt barn till andra länder. Och när det händer är hjälpen från svenska myndigheter för dålig, varnar många drabbade anhöriga. Bland annat får UD kritik.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Finansministeriet spår långsammare tillväxt - under en procent årligen på medellång sikt

Finansministeriet tror att den ekonomiska tillväxten i Finland ytterligare avtar. Under de närmaste åren blir tillväxten bara drygt en procent årligen..

YLE - 1 timme sedan

Jurybeslut gav Niclas Grönholm första deltävlingssegern i rallycross-VM - "Vi hade bra fart hela weekenden"

Ingåbon Niclas Grönholm körde i mål som trea i säsongens femte VM-deltävling men vann loppet ändå. Loppets snabbaste ekipage diskvalificerades och tvåan bestraffades med en sekund..

YLE - 1 timme sedan

Pihlajalinna inleder samarbetsförhandlingar - 380 i personalen kan förlora sitt jobb

Den privata vårdkoncernen Pihlajalinna inleder samarbetsförhandlingar som berör 2400 i personalen. I fjol gjorde bolaget en vinst på flera miljoner..

YLE - 3 timmar sedan

Lyckad säsongsöppning av IF Raseborgs Tomas Söderlund i friidrottstävlingarna i Karis – Antti Ruuskanen överskred VM-gränsen i spjut

IF Raseborgs 30 år gamla kulstötare Tomas Söderlunds säsongsöppning lyckades mer än väl i Karis i går. Han stötte nytt personbästa resultat med rotationsteknik..

YLE - 5 timmar sedan

Ny havsforskning beviljas stort understöd från Finlands Akademi - forskare hoppas att hans algforskning bidrar till att minska på eutrofiering och klimatuppvärmning av Östersjön

En viss kiselalg är oerhört viktig för Östersjöns välmående. Men hur anpassar den sig och kan den överhuvudtaget anpassa sig? Det här utreds i ny forskning..

YLE - 6 timmar sedan

Sjundeåpolitikerna ska ta ställning till gamla bollhallen - idrottsföreningarna hoppas skjuta upp stängning med tre år

Sedan budet kom att Sjundeås gamla idrottshall stänger omgående har de lokala idrottsföreningarna kämpat för att den ska undersökas på nytt. Tekniska direktören lovar att ta upp ärendet till diskussion i tekniska nämnden..

YLE - 6 timmar sedan

Åländska ungdomar engagerar sig för miljön: "Bilarna är Ålands största problem"

I vintras samlades åländska ungdomar på ett klimatläger på Kumlinge, som resulterade i grundandet av Ungdomarnas miljörörelse på Åland..

YLE - 12 timmar sedan

Yle har tekniska problem som kan påverka Svenska.yle.fi och Arenan

Vi utreder problemen..

YLE - 15 timmar sedan

President Niinistö inledde Gullrandadiskussionerna och träffade Tysklands förbundspresident: ''Kampen mot klimatförändringen måste föras tillsammans''

President Niinistö öppnade Gullrandadiskussionerna i Nådendal under eftermiddagen. Det två dagar långa evenemanget som Niinistö står värd för handlar om utrikes- och säkerhetspolitik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.