YLE > Finland

Tuesday, 25 June, 17:52

YLE - 12 jun 19 kl. 14:47

Ingåelever med längre väg än 3 km föreslås få gratis skolskjuts24 fullmäktigeledamöter i Ingå anser att elever i årskurs 1 till 6 borde få gratis skolskjuts om de har lång eller farlig skolväg..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ingå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingåelevermed längre , väg, än3 km , föreslås, , gratis skolskjuts
YLE - 16 okt 16 kl. 15:42

Förslag: Stenhuset rivs och Kyrkfjärdens skola i Ingå förstoras

Hela Kyrkfjärdens skola är i behov av renovering, säger Ingås kommundirektör Jarl Boström. Det så kallade stenhuset intill skolan kommer antagligen att rivas och Kyrkfjärden kan få en tillbyggnad med elevvård, förskola och flera klassrum. Riv allt och bygg nytt, säger rektor Rigmor Andersson.

YLE - 21 aug 17 kl. 13:02

Förslag: Riv Kyrkfjärdens skola i Ingå och bygg nytt

Riv hela Kyrkfjärdens skola i Ingå kyrkby och bygg nytt. Det föreslår tekniska chefen Alexandra Forsén för tekniska nämnden som möts på torsdag (24.8).

YLE - 12 feb 17 kl. 20:00

Behovet av skolskjutsar ökar - lång väg till skolan är vardag för allt fler elever

Trenden att stänga byskolor och samla upp eleverna i större centrala enheter leder till att behovet av skolskjutsar ökar hela tiden. Ändå är kommunerna njugga med hur skjutsar beviljas. Hos familjen Wiberg i Barösund i Ingå har barnen en skolväg på nästan 25 kilometer.

YLE - 21 okt 15 kl. 04:04

Konsult: Bäst för Ingå att stänga skolor

Ingå borde gallra i sitt skolnät. Och det är ingen vits att ta hem eleverna i årskurserna 7-9 från Lojo. Det är huvudpunkterna i den nya skolcentrumsutredningen som Ingåpolitikerna beställde i somras då de inte var nöjda med den tidigare kartläggningen.

YLE - 11 mar 14 kl. 18:26

Specialklass för svenska elever i Ingå

Det borde grundas en specialklass för de svenskspråkiag lågstadieeleverna i Ingå så snabbt som möjligt. Det föreslår bildningsnämnden för kommunstyrelsen på sitt möte i dag (11.3).

YLE - 25 apr 14 kl. 04:00

Ingåbarn fick ingen tandvård

Småbarn och skolbarn har inte på länge erbjudits någon tandvård i Ingå. Ingås grundtrygghetschef Anne Öhman tror att problemet eventuellt bottnar i dålig kommunikation mellan kommunen och den tidigare privata producenten. Ingås nya tandvårdsföretag Mediverkko har utrett saken och kommit fram till att småbarn och lågstadielever inte har erbjudits några granskningar alls under vårdsamarbetet Lost med Lojoregionen och inte heller under fjolåret när kommunen skötte vården i egen regi men inte lyckades rekrytera tandläkare.

YLE - 01 jun 15 kl. 21:08

Ingåpolitiker skjuter ner skolutredning

Utredningen om ett stort skolcentrum i Ingå får tummen ner av två ledande politiker, som säger sig ha talat med andra politiker med samma åsikt. Det är fel saker som har utretts i planen som föreslår att alla elever går i Degerby och Merituulen koulu om ett år. - Jag har inte så hemskt imponerad av utredningen.

YLE - 23 sep 13 kl. 11:46

Skolor och daghem sparar i Ingå

Skolorna, daghemmen och den övriga bildningen i Ingå får också delta i spartalkot nästa år. Två tillfälliga lärare slutar i Kyrkfjärdens skola och skolorna får inte grunda nya lärartjänster. Merituulen koulu grundar en sammansatt klass med 23 elever i ettan och tvåan.

YLE - 24 okt 13 kl. 04:55

Ingå slutar servera mellanmål i skolan

Elever i Ingåskolorna får inte längre något mellanmål i skolan då kommunen måste spara pengar. Det föreslår bildningsnämnden. Kommunen sparar 30 000 euro om mellanmålsserveringen upphör.

Sydsvenskan - 01 feb 19 kl. 07:27

Kommission: Elever ska ingå gymnasiekontrakt

Alla elever som studerar på gymnasiet ska ingå ett gymnasiekontrakt för att komma i tid och inte störa eller fuska. Det föreslår gymnasiekommissionen som tillsatts av Svenskt Näringsliv i sin rapport. Rapporten om hur den svenska gymnasieskolan bör förä.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Den sjungade färjkarlen tar dig till Barösund där sommarsäsongen är i full gång

Jacob Waselius har åkt Barösundsfärjan alla somrar så länge han kan minnas. I år kör han färjan själv..

YLE - 30 minuter sedan

Sjundeå nobbar lån och bygger skolcentret med fastighetsleasing

Efter att ärendet stötts och blötts i ett halvt år föll valet på fastighetsleasing. Trots att det är det dyrare alternativet ska det belasta kommunens ekonomi mindre..

YLE - 30 minuter sedan

Gränsbevakningen: Finlands beredskap inför en oljeolycka bland Europas bästa - men risker finns

Överinspektör på gränsbevakningens stab, Heli Haapasaari, säger att Finlands beredskap på oljeläckage är bland de bästa i hela Europa. Farliga situationer uppstår ändå överraskande ofta..

YLE - 45 minuter sedan

Nästan 10 procent av befolkningen lider av sömnstörningar – nu kan de bekämpas med nätterapi

Helsingfors universitetssjukhus har skapat en mobilapplikation som ska användas för att vårda patienter med sömnstörningar. Genom en läkarremiss får man tillgång till applikationen och har ett inledande telefonsamtal med en sömnskötare. Därefter fyller man i en sömndagbok och chattar med sin terapeut..

YLE - 4 timmar sedan

Finansminister Lintilä: Regeringen höjer inte alkoholskatten - ännu

Den nyvalda regeringen vill följa med sänkningen av alkoholskatten i Estland innan den fattar beslut om den finska alkoholskatten..

YLE - 1 timme sedan

Kyrkan försöker besluta om vigslar för samkönade par - men det kan dröja länge

Efter att en präst vigt ett samkönat par fick han en varning av kyrkan, men förvaltningsdomstolen upphävde varningen. Ärendet har överklagats till högsta förvaltningsdomstolen. Kyrkan försöker fatta ett beslut i frågan i fall kyrkan ska viga samkönade par..

YLE - 2 timmar sedan

Det nya underrättelsetillsynsutskottet tillsätts - Skyddspolisen har granskat medlemmarna

Riksdagsgrupperna har i dag gett sina förslag till medlemmar i riksdagens nya underrättelsetillsynsutskott. Utskottet har som uppgift att parlamentariskt övervaka den civila och militära underrättelseverksamheten..

YLE - 2 timmar sedan

Skyddspolisen: Barnen till IS-anhängarna kan vara ett säkerhetshot för Finland på lång sikt

Enligt Skyddspolisen kan barn som utsatts för våld och propaganda i IS-lägren utgöra ett säkerhetshot för Finland ifall de inte lyckas integrera sig i det finska samhället..

YLE - 3 timmar sedan

Posiva verkställer byggnadsplanerna på slutförvaringsanläggning för kärnbränsle - väntas kosta 500 miljoner euro

Kärnavfallsbolaget Posiva verkställer byggnadsplanerna på en slutförvaringsanläggning för använt kärnbränsle. Kärnbränslet kommer från Olkiluoto och kärnkraftverket i Lovisa. Anläggningen ska uppföras i Euraåminne i landskapet Satakunta..

YLE - 4 timmar sedan

Ömsättningen i restauranbranschen ökar - men överskuggas av rädslan över alkoholskatt och passagerarimport

Omsättningen i turism- och restaurangbranschen ökar i år med över fem procent, enligt turism- och restaurangförbundet MaRa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.