Skånskan > Nyheter

Tuesday, 25 June, 19:41

Skånskan - 12 jun 19 kl. 14:48

Bya­huset säljs men fö­re­ningen är kvarSödra Sandby
Se­dan det stod klart att Bya­husets Vänner måste sälja sitt ”jät­te­hus” har det flo­rerat rykten.
Un­der ons­dagen hålls där­för ett info­möte där bud­skapet är: huset säljs men vi finns kvar.
– Först var det tårar men nu känner vi lättnad alli­hop. Det är be­slutat att fö­re­ningen ska finnas kvar, det är bara det att vi inte läng­re har ett jät­te­hus på våra axlar, säger Pet­ra Kvist, kultursmordnare på Bya­huset och an­ställd av fö­re­ningen.
På agen­dan till info­mö­tet står att stoppa rykten om riv­ning av huset och ned­lägg­ning av fö­re­ningen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SandbySe, Bya, Vänner, Pet, Kvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bya, huset, säljsmen , re , ningenär , kvar
GöteborgsPosten - 25 sep 18 kl. 16:49

Blå huset säljs – men måste flyttas

För fem år sedan köpte Munkedals kommun det så kallade blå huset i närheten av Gläborg. Huset har hyrts ut till flera hyresgäster sedan dess och det har handlat om ett rivningskontrakt. Men nu ska huset säljas – för 500 kronor..

YA - 27 feb 17 kl. 03:00

KAK-huset säljs inte – flyttkarusell väntar

KAK-huset ska inte längre säljas. Istället flyttar Kulturskolan in, och lämnar plats i bibliotekets gamla sagorum, där Nova slår sig ner. För att frigöra kontorsrum på Marint Centrum.

GöteborgsPosten - 17 apr 18 kl. 13:07

Huset säljs – planer för unga läggs ner

Tanken på en fortsättning för Ätradalens ungdomsboende i Vessigebro är avskriven. I stället är huset på Stationsgatan med sina 14 sovrum till salu..

NT - 27 maj 19 kl. 20:55

KLART: Sjöhuset säljs

Nu är försäljningen av Sjöhuset i Valdemarsvik formellt beslutad också av kommunens högsta politiska instans, kommunfullmäktige..

YLE - 27 okt 15 kl. 13:01

Gamla A-kliniken säljs i Jakobstad

Staden Jakobstad vill sälja två träbyggnader i stadsdelen Skata. Rusvårdskliniken verkar i den ena byggnaden. Ett stort antal fastigheter finns på en försäljningslista i Jakobstad.

Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 11:00

Ryska huset sålt - igen


En svensk hyresfastighet på Lidingö som är föremål för en konflikt mellan Ryssland och en tysk affärsman har sålts igen. Den här gången för 12 miljoner kronor till ett svenskt aktiebolag, enligt Peter Stigefelt vid Kronofogdemyndigheten.Vid förra årets exekutiva auktion ropades det in för en betydligt högre summa, 20,5 miljoner kronor, men då backade banken ur affären, kanske för att man förstod vilken osäker affär det var.

BT - 12 sep 14 kl. 11:00

Ryska huset sålt - igen

En svensk hyresfastighet på Lidingö som är föremål för en konflikt mellan Ryssland och en tysk affärsman har sålts igen. Den här gången för 12 miljoner kronor till ett svenskt aktiebolag, enligt Peter Stigefelt vid Kronofogdemyndigheten. Vid förra årets exekutiva auktion ropades det in för en betydligt högre summa, 20,5 miljoner kronor, men då backade banken ur affären, kanske för att man förstod vilken osäker affär det var.

ÖstersundsPosten - 12 feb 13 kl. 14:15

Läge för klipp då "Gröna huset" säljs

Har du 24 miljoner kronor till övers är det kanske läge att slå till och göra ett fastighetsklipp..

Aftonbladet - 09 jan 16 kl. 16:01

Playboy-huset säljs – med ett oväntat villkor

Hugh Hefner ska få bo kvar.

YLE - 03 jan 18 kl. 12:14

Stockmann stiger på börsen efter besked om att Bokhuset är till salu - huset säljs snabbt, tror analytiker

Börsanalysbolaget Inderes säger att Stockmann gör sig av med sin fastighet Bokhuset i hörnet av Norra Esplanaden och Centralgatan, i rätt tid. Beskedet fick också Stockmanns kurs att stiga på börsen..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Hus i Höör har fått nya ägare

Höör Fastigheten på John Tillmans Väg 4 i Höör har fått nya ägare. Köpare är Tobias Lidberg, 31, och Filippa Blomander, 28, och säljare är Brita Åhman. Köpet blev klart i maj 2019 och priset blev 2 600 000 kronor.

Skånskan - 3 timmar sedan

Unga luras in i bedrägerier på sociala medier

INRIKES Polisen varnar för bedragare som försöker locka unga till att begå bedrägerier via platsannonser. Med hjälp av sociala medier kan bedragarna nå ut till ungdomarna.Det är kriminella ligor som ligger bakom kampanjerna och har som avsikt att rekrytera ungdomar, skriver DN.

Skånskan - 3 timmar sedan

Författare gästar museet

TORUP Sommar och ledighet står för dörren och på Statarmuseet i Torup öppnas dörren på söndag den 30 juni för ett författarbesök.
Med start klockan 14 kommer författaren Kjell Eriksson till museet för att berätta om sin senaste bok, den första i en ny trilogi – Den skrattande hazarden.
Arrangemanget är öppet för alla med fri entré..

Skånskan - 3 timmar sedan

Nya ägare till fastighet i Teckomatorp

Teckomatorp Dan Wahlgren, 54, och Anette Eva Maria Sepiolo, 44, har tagit över fastigheten på adressen Garvaregatan 7 i Teckomatorp från Christine Kia och John Lynghamar. Ägarbytet blev klart i juni 2019 och köpesumman blev 2 995 000 kronor. Huset byggdes 2010 och har en boyta på 125 kvadratmeter.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Det finns ingen logik och rättvisa i det här”

HÖRBY Kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD) menar att de domar som har kommit om strandskyddet i området inte ger kommunen något manöverutrymme.
– Vi har verkligen gjort vad vi har kunnat, säger hon.Skånskan har i flera artiklar uppmärksammat den långdragna strandskyddstvisten på fastigheten 25:6 – det vill säga Elisabet och Alf Anderssons fastighet.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kommunen grusar deras stugdröm – igen

HÖRBY Uppförsbacken fortsätter för Elisabet och Alf Andersson, som i flera år har kämpat mot myndigheterna för att få strandskyddsdispens för ett nytt fritidshus vid Ringsjön. Kommunstyrelsen sade i början av juni ännu en gång nej till deras ansökan.
– Vi är oerhört besvikna, säger Elisabet Andersson.

Skånskan - 4 timmar sedan

Hemlösa familjer utan hjälp

Strukturellt hemlösa ska inte erbjudas hjälp med bostad i Malmö längre. Det beslutade arbetsmarknads- och socialförvaltningens tjänstemän i maj. Det utan att informera politikerna.

Skånskan - 4 timmar sedan

Hovrätten skärper straffet för Höörsbo

höör Precis som tingsrätten menar hovrätten att det inte ska räknas som mordförsök när en 23-årig man från Höör utdelade ett oprovocerat hugg mot sin pappa med en kökskniv. Ändå väljer hovrätten att skärpa straffet till sju månaders fängelse för misshandeln som skedde.Det var i september i år som mannen hamnade i konflikt med sin pappa på en adress i kommunen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Blev lurad om bebisprodukt

ESLÖV En kvinna har gjort en polisanmälan där hon uppger att hon blivit utsatt för ett annonsbedrägeri. Kvinnan köpte en bebisprodukt av en annan kvinna, via en annons. Hon betalade 500 kronor via Swish.

Skånskan - 4 timmar sedan

Epa-traktor gick lite väl fort

ESLÖV Vid 23-tiden på kvällen uppmärksammade en polispatrull en Epa-traktor, formellt kallad A-traktor, som såg ut att gå alldeles för snabbt.
Enligt polispatrullens bedömning körde fordonet i 60 till 70 kilometer i timmen när den kom körande på Halabacken i Eslöv.
Patrullen stoppade fordonet och den 15-årige föraren visade upp ett körkort med AM-behörighet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.