Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 26 June, 05:43

Världen Idag - 12 jun 19 kl. 14:33

Kristna vittnar om dödshot under gatuevangelisationEn polisanmälan har upprättats efter att tre kristna säger sig ha blivit hotade och misshandlade då de evangeliserade på ett torg i Hjällbo. Delar av händelseförloppet syns i en Facebookvideo som setts över 60 000 gånger. – Det var många tankar som gick genom huvudet, berättar en av de kristna som var på plats..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Hjällbo, Facebookvideo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristna, vittnarom , dödshotunder , gatuevangelisation
Expressen - 17 okt 13 kl. 23:25

21-åringen lever under dödshot från sexligan

Den 21-åriga rumänskan har levt under dödshot och utan pengar. Nu vittnar hon om en härva med internationella kopplingar som misstänks röra ett tiotal rumänska kvinnor - där två personer står åtalade för människohandel och grovt koppleri i Stockholm. Samtidigt hotas hon av de misstänkta inifrån häktet.

DN - 22 jul 14 kl. 15:28

Kristna flydde Mosul under dödshot

Nästan alla kristna har lämnat Mosul efter att ha ställts inför ultimatumet att konvertera till islam, betala skatt eller dö. De flesta tvingades lämna i från sig alla sina värdesaker. ”Folk är väldigt rädda”, säger Afram Yakoub på Assyriska riksförbundet.

Dagen - 29 okt 15 kl. 03:05

Kristna somalier vittnade på video och blev dödshotade

Efter att ha framträtt med sina personliga vittnesbörd under en konferens i Sverige har nu kristna somalier fått dödshot. Det är muslimska ledare i Somalia som uppmanar muslimer att skära halsen av dessa personer..

Dagen - 29 okt 15 kl. 03:05

Kristna somalier vittnade på video och blev dödshotade

Efter att ha framträtt med sina personliga vittnesbörd under en konferens i Sverige har nu kristna somalier fått dödshot. Det är muslimska ledare i Somalia som uppmanar muslimer att skära halsen av dessa personer..

Dagen - 13 apr 16 kl. 03:05

Hädelselagar sprider skräck bland kristna

Ett förlupet ord. Ett missförstånd. Eller en granne­ som hämnas.

Dagen - 13 apr 16 kl. 03:05

Hädelselagar sprider skräck bland kristna

Ett förlupet ord. Ett missförstånd. Eller en granne­ som hämnas.

Världen Idag - 13 maj 16 kl. 09:00

Hot och våld mot kristna

Kristna flyktingar utsätts för förolämpningar, misshandel och dödshot från muslimer på asylboenden i Tyskland. De möter samma förföljelse som de flytt från i hemländerna, varnar Open Doors i en ny rapport..

Dagen - 14 maj 16 kl. 12:15

Hot och våld mot kristna flyktingar i Tyskland

Muslimer på asylboenden i Tyskland utsätter kristna flyktingar för dödshot, våld och diskriminering. Det framgår av en ny rapport från Open Doors..

Dagen - 14 maj 16 kl. 12:15

Hot och våld mot kristna flyktingar i Tyskland

Muslimer på asylboenden i Tyskland utsätter kristna flyktingar för dödshot, våld och diskriminering. Det framgår av en ny rapport från Open Doors..

Vimmerby Tidning - 24 okt 12 kl. 08:20

Sex månader för våld och dödshot

Mannen var rasande och stormade in i kvinnans bostad och kastade omkull henne och hotade döda henne och viftade med en kniv. Det blev droppen för henne och hon vittnar om ett år fyllt av våld från mannens sida. Han döms nu till sex månaders fängelse för grov fridskränkning..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Borde EFK byta identitetsmarkör?

Begreppet evangelikal har diskuterats på Evangeliska frikyrkans Torpkonferens. Tidningen Dagen har på ledarplats utmanat EFK att överge beteckningen ”evangelikal” och ersätta det med ordet ”evangelisk”. I svensk kristenhet är det framför allt Evangeliska frikyrkan och Svenska evangeliska alliansen som utvecklat begreppet ”evangelikal” som en identitetsmarkör.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Det är fundamentalism att stänga dörren för mirakler

Att stänga dörren för de starka tecken som tyder på miraklers existens är inget annat än naturalistisk fundamentalism, anser debattskribenterna..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Nordiska böneledare bad där vikingarna dödade kristna

Att be Gud och människor om förlåtelse. Det var ett viktigt syfte när böneledare från Sverige och andra nordiska länder nyligen besökte historiska platser i Skottland och Nordirland där vikingar en gång massakrerade 800 kristna munkar..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Nåden tema när soulartist och tv-pastor samarbetar

I helgen hade föreställningen ”Avslöjad” Sverigepremiär på Nyhemsveckan och sedan på Torpkonferensen. Det var Samuel Ljungblahd och Egil Svartdahl som bjöd på både gapskratt och djupt allvar..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Känslig fråga om ungdomar borde bidra till hushållet

Grattis till jobbet, men nu vill vi ha några kronor i bidrag till hushållet. Är det okej att ställa ett sådant krav på ett sommarjobbande barn? Svårt dilemma för föräldrar, tycker sparekonomerna..

Världen Idag - Igår: 08:05

”Vi fick inte dela ut plastfoster på Nyhem”

Föreningen Livsval fick inte dela ut modeller av foster i graviditetsvecka 12 från sin monter på Nyhemsveckan. – Vi tycker inte att det är ett bra sätt att kommunicera, säger Kjell Olsson från konferensledningen..

Världen Idag - Igår: 08:00

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som hundägare tänka på nu när värmen är här..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende för deras företrädare. De senaste veckornas händelser har slagit mot Kristdemokraterna i båda avseenden. Partiets motståndare har fått en jackpot genom att dels bryta KD:s uppgång, dels lyckas klistra negativa epitet på partiet och dels splittra partiet inifrån.

Världen Idag - I förrgår: 09:16

KD-ledningen får kritik när Adaktusson lämnar

Lars Adaktusson lämnar sin plats i Kristdemokraternas partiledning. Två ”avslöjanden” om ett möte i Colombia och abortomröstningar i EU har gjort att Adaktusson pressats internt. Världen idag har tittat närmare på dreven mot honom och vad partitopparnas uteblivna stöd mitt i stormen beror på..

Världen Idag - 22 jun 19 kl. 09:00

Världen idag byter utgivningsdag till tisdagar

Från 1 juli kommer Världen idags läsare få veckans första tidning på tisdagar i stället för på måndagar. Orsaken till detta är förändringar i postgången hos Postnord..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.