Skånskan > Nyheter

Monday, 24 June, 19:38

Skånskan - 12 jun 19 kl. 14:34

Spadtag för radhus i StationsstadenKÄVLINGE
Det första spadtaget för 23 nya radhus i Stationsstaden togs på onsdagen. – Nu tar vi ytterligare ett steg mot att bli Skånes bästa boendekommun. Jag har varit med under hela utvecklingsarbetet av Stationsstaden och det är en förmån för mig att få se den nya stadsdelen utvecklas. Dessutom är det kul att se en relativt ny bostadsutvecklare bygga sina första radhus just i Kävlinge, säger kommunstyrelsens ordförande Pia Almström, som var med om att ta det första spadtaget.
Bakom radhusbygget står Lyckos, ett dotterbolag till Midroc, som utvecklar både radhus och flerbostadshus.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Stationsstaden, KÄvlingedet, Skånes, Kävlinge, Pia Almström, Lyckos, Midroc, Anders Larsson, Skåne, Halland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spadtagför , radhusi , Stationsstaden
Skånskan - 03 jan 19 kl. 20:00

Ikea bygger radhus i Stationsstaden

Kävlinge Ikea bygger tillsammans med Skanska 33 radhus i kommunens nya stadsdel, Stationsstaden.
Det gör de i sitt gemensamma bostadsbolag Boklok.– Vi är väldigt glada över att åter vara med och bidra till Kävlinges utveckling – den här gången dessutom till utvecklingen av en helt ny stadsdel, Stationsstaden, säger Lina Nero, projektledare på BoKlok.

DI - 22 jan 19 kl. 14:42

Första spadtag för Besqabs nya radhus i Tyresö

Idag, tisdag den 22 januari, tog Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Tyresö, tillsammans med Besqabs VD Anette Frumerie, ett första spadtag för det nya bostadsprojektet Myntan..

Blekinge Läns tidning - 04 apr 16 kl. 16:53

Startskottet har gått för den nya stationsstaden

Två arkitektbyråer har släppt sina förslag över den framtida stationsstaden. Båda tänker en stad i staden med bostäder, service, natur och kommunikationer..

Sydöstran - 04 apr 16 kl. 17:22

Visioner för jätteprojektet Stationsstaden

Under måndagen presenterades två förslag på hur det nya området Stationsstaden kan se ut om några år. Det innebär även att en högre växel läggs i för projektet..

Skånskan - 28 okt 16 kl. 14:47

Ny förskola öppnar i Stationsstaden till våren

Kävlinge Ännu syns inte så många spår av det som ska bli Stationsstaden. Men i vår öppnar en helt ny förskola med åtta avdelningar i den nya stadsdelen. ERWP.

Sydsvenskan - 12 okt 17 kl. 09:20

Hög standard när KKB bygger i Stationsstaden

Nästa år börjar KKB bygga exklusiva lägenheter i Stationsstaden..

Skånskan - 21 maj 17 kl. 10:00

Gammal biograf blir radhus

HARLÖSA Under olika tidsperioder har husets funktionen växlat mellan biograf, idrottshall och samlingslokal för en motorcykelklubb.
Nu planerar den nya fastighetsägaren att förvandla Harlösabyggnaden till fyra radhus. ERWP.

Nya Wermlands Tidningen - 09 feb 11 kl. 14:53

WEBB-TV: Spadtag för ny kaj på Kanikenäsholmen

Vid det nya bostadsområdet på Kanikenäsholmen ska 200 nya lägenheter byggas med småbåshamn och hamnbodar bland annat. På onsdagen togs ett första spadtag till en 150 meter lång kaj som ska locka både Karlstadsbor och turister att promenera hit till det nya kvarteret Varvet med Vänerutsikt..

Alingsås tidning - 06 okt 11 kl. 10:45

Spadtag för ny skola i Stadsskogen 

ALINGSÅS: Ett första spadtag för det som ska bli en ny skola och idrottshall i Stadsskogen togs på torsdagen. -- Det är med stor stolthet jag har fått vara med i den här processen, sa kommunalrådet Daniel Filipsson (M)..

UNT - 30 maj 12 kl. 11:59

Ett sista första spadtag

Så har ännu ett första spadtag tagits på Campus Ultuna. För 630 miljoner kronor ska en huvudbyggnad mitt i det omdanade Campus Ultuna byggas..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Tog gymkort i annans namn

Kävlinge Mamman till en 18-årig Kävlingebo har polisanmält att någon olovligen använt hennes sons personnummer för att teckna ett gymkort på Söderåsens gym. Tre fakturor om knappt 4 000 kronor har mottagits.
Enligt mamman har sonen aldrig varit på Söderåsens gym och han har dessutom redan ett gymkort på ett annat gym..

Skånskan - 1 timme sedan

Krossade glas på förskolan

Kävlinge Under midsommarnatten ska personer olovligen ha festat kring Emmyhills förskola. Krossat glas har påträffats utanför huvudentrén, på baksidan av förskolan samt i en sandlåda. En polisanmälan om nedskräpning har lämnats in..

Skånskan - 1 timme sedan

Insamling till förstörda dukar

Kävlinge Strax före midsommar fick Silverforsen Folkets park sina takdukar sönderskurna. Enligt föreningen kommer de nya takdukarna, som inte går att laga då de är brandklassade, att kosta minst 45 000 kronor att ersätta.
– Det är pengar som vi inte har.

Skånskan - 1 timme sedan

Bröt sig in i tyska bilar

Löddeköpinge I helgen har det varit inbrott i två tyskregistrerade bilar som stått utanför Burger King på Center Syd.
Mellan halv tre och halv fyra i lördags eftermiddag krossades en ruta på en bil. Tre bärbara datorer, fyra mobiler och en ryggsäck stals.

Skånskan - 1 timme sedan

Inbrott i villa i Lödde

Löddeköpinge Vid 18-tiden i fredags bröt sig tjuvar in genom ett fönster i en villa på Lyckehusvägen i Löddeköpinge. Tjuvarna fick med sig en klocka och smycken..

Skånskan - 1 timme sedan

Släpfordon blev stulet

Hofterup Ett släpfordon stals från Hofterups livs natten till den 20:e..

Skånskan - 1 timme sedan

Kan cykla i Kävlinge och Paris på en gång

Kävlinge Vad sägs om att trampa runt i Billingshälls gymnastiksal och samtidigt färdas längs med Champs-Élysées? På måndagen invigdes kommunens nya upplevelsebaserade cykel, ytterligare en satsning för att förebygga ohälsa.Sedan årsskiftet har kommunen en särskild enhet som bara ska jobba med hälsofrämjande insatser.

Skånskan - 2 timmar sedan

Värnar om trygghetspatrull

SOFIELUND Fastighetsägarna på Sofielund är oroliga över att trygghetspatrullerna ska försvinna eftersom det saknas pengar. I ett brev till kommunstyrelsen vädjar man om att de ska få finnas kvar.Fastighetsägare BID Sofielund startades 2014 och har haft stor framgång i sitt arbete.

Skånskan - 2 timmar sedan

Chauf­för gömde to­bak i bus­ke

Södra Sandby Den 32-årige last­bils­chauf­fören gömde to­baks­va­ror i bland an­nat ett bus­ka­ge i Södra Sandby. Nu döms han för för­sking­ring till vill­kor­lig dom.Den 32-årige mannen jobbade för ett hal­ländskt
bud­fö­re­tag som tar trans­port­upp­drag att köra ut va­ror från Ica:s cen­tral­la­ger i Helsingborg till bu­tiker i söd­ra Sverige.

Skånskan - 3 timmar sedan

Singelolycka mellan Alnarp och Lomma

Lomma Det är just nu stora trafikstörningar på E6 mellan trafikplats Alnarp och trafikplats Lomma i norrgående riktning.
Enligt larmet ska en personbil ha kört rakt in i mitträcket.Räddningstjänsten har åkt till platsen för närmare kontroll.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.