Dagens Medicin > Nyheter

Wednesday, 19 June, 22:51

Dagens Medicin - 12 jun 19 kl. 14:29

Allmänläkare till hårt angrepp mot nätläkarersättning”Hälsoekonomiskt vansinne”. Så kallar Distriktsläkarföreningen och Sfam den modell som i dagsläget används för digital vård. I veckan kan SKL ändra på nivåerna..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Distriktsläkarföreningen, Sfam, SKL

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allmänläkaretill , hårt, angreppmot , nätläkarersättning

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Oproffsiga kirurger kan utgöra patienthot

Patienter tycks få fler komplikationer efter operationer om kirurgen beter sig illa på arbetsplatsen, enligt ny data som publiceras i tidskriften Jama Surgery..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Immunkombo i första linjen vid svår njurcancer

NT-rådet rekommenderar immuncheckpointhämmarna nivolumab och ipilimumab som primär behandling till vissa vuxna med avancerad njurcellscancer. Nu förändras svensk praxis..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

1,6 miljarder för kortare vårdköer

I dag presenterar socialminister Lena Hallengren (S) utformningen av den så kallade uppdaterade kömiljarden, som innebär satsningar för mer tillgänglig vård och kortare köer..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

TLV nobbar subvention efter omtalad prostatastudie

Det blir ingen utökad subvention för prostatacancerläkemedlet Xtandi (enzalutamid) vid icke metastaserad sjukdom där tumören slutat svara på konventionell hormonbehandling.   .

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Delar av Socialstyrelsens behörighetsavdelning kan få flytta

Härnösand kan vara den nya postadressen för 25 av de personer som handlägger ansökningar om legitimationer vid Socialstyrelsen..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Protester mot sparförslag i Skaraborg

Läkarförbundet och Vårdförbundet oroas av ett sparförslag på Skaraborgs sjukhus som väntas ta bort 100 vårdplatser. Enligt Vårdförbundet har inte förslaget förhandlats..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Socialstyrelsen vill granska donationsverksamhet

Den tilltagande bristen på donationsansvariga läkare och sjuksköterskor gör att Socialstyrelsen i samarbete med Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, vill sätta landets donationsverksamheter under lupp..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Antalet dödfödda barn ska minska i Skåne

Hälso- och sjukvårdsdirektören ska ta fram en strategi för att minska antalet dödfödda barn. Strategin ska redovisas i oktober i år..

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

”Får alla en god och jämlik cancervård?”

Om den offentliga vården skulle leverera och uppfylla lagkraven skulle det inte finnas behov av vare sig privata sjukvårdsförsäkringar eller Alivias försäkring, skriver Alivias vd och medicinska direktör..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

Färre tumörer bland yoghurtätande män

Yoghurt minst två gånger i veckan kopplades till lägre sannolikhet för att män skulle få adenom som kan leda till kolorektal cancer, enligt ny data..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.