Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 18 June, 03:34

Affärsvärlden - 12 jun 19 kl. 14:28

DNB: Detta kan leda till ett större kursryck i bostadsutvecklarenAtt den norska bostadsaktören Obos köpt drygt 22 procent av aktierna i bostadsutvecklaren JM medan aktien storblankats har gett upphov till "en mycket speciell situation"..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
DNB, Obos, JM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DNBDetta kan , ledatill ett större , kursrycki , bostadsutvecklaren
PrivataAffärer - 24 sep 18 kl. 10:50

DNB: Köpläge i byggjätten inför översyn

Det skriver DNB i samband med att rekommendationen för aktien höjs till köp (behåll) med ny riktkurs om 183 kronor (140). ”Till viss nivå är en nedskrivning förväntad och /…/ om presentationen av översynen har ett trovärdigt och positivt budskap för framtiden torde det lindra den negativa inverkan”, skriver DNB som påpekar att bolaget kan lyckas framhålla tydliga skillnader mellan gamla problem och framtida potential för förbättringar. De framåtblickande nedskrivningarna som togs i samband med bokslutet för 2017 kan också komma at minska den ”negativa effekten”.

Affärsvärlden - 01 jun 17 kl. 07:25

DNB Markets: Sälj bostadsutvecklaren

DNB Markets sänker sin rekommendation för JM till sälj från behåll..

DI - 25 feb 19 kl. 11:30

DNB: Sälj Klövern över oklara förvärv

Fastighetsbolaget Klöverns förvärv av detaljhandelsfastighetsbolaget Agora, bostadsutvecklaren Tobin Properties och två projekt på Manhattan kan ifrågasättas ur ett stamaktieägarperspektiv..

Affärsvärlden - 25 feb 19 kl. 11:41

DNB: "Oklara förvärv i Klövern - sälj aktien"

Fastighetsbolaget Klöverns förvärv av detaljhandelsfastighetsbolaget Agora, bostadsutvecklaren Tobin Properties och två projekt på Manhattan kan ifrågasättas ur ett stamaktieägarperspektiv..

DI - 03 maj 19 kl. 10:39

Fortsatt grönt på börsen – kursryck i Ica efter rapport

Stockholmsbörsen öppnade fredagens handel runt oförändrade nivåer för att sedan ta sig uppåt. Från morgonens rapportflöde stack dagligvarubolaget Ica ut med ett kursryck efter en kvartalsrapport som bjöd på tydlig förbättring i den svenska verksamheten. Gruv- och smältverksbolaget Boliden rapport föll däremot inte riktigt placerarna i smaken..

Affärsvärlden - 23 nov 15 kl. 10:40

DNB: Då sänker Riksbanken räntan

DNB Bank räknar nu med att ECB:s förväntade lättnader kommer att leda till att Riksbanken sänker styrräntan ytterligare och utökar de kvantitativa lättnaderna i samband med det penningpolitiska mötet i december. Det framgår av en färsk analys..

PrivataAffärer - 31 jan 19 kl. 10:56

DNB: Köpvärd lastvagnsaktie med utdelningspotential

Därför anser DNB Markets att Volvoaktien är köpvärd, enligt ett morgonbrev från banken. ”Vi har lägre estimat än säljsidans konsensus, men vi tror att man ska köpa aktien innan estimaten börjar röra sig uppåt igen”, skriver DNB Markets. DNB räknar med att Volvo visar en ackumulerad negativ organisk tillväxt på 6 procent från 2018 till 2020 och en negativ tillväxt i vinst per aktie under de kommande två åren.

PrivataAffärer - 30 apr 19 kl. 10:53

DNB slopar köprekommendation

Dessutom dras riktkurs ner till 18 kronor (27), vilket Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare under tisdagen. I fredags sänkte Sydbank rekommendationen för SAS till behåll från köp. ”Vi drar ner våra vinstestimat rejält baserat på pågående pilotstrejk och högre oljeprisantaganden”, skriver DNB i sin analys.

PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 14:26

DNB: Nolltillväxt för Sandvik 2019

”Mot bakgrund av att de ledande indikatorerna visar på en avmattning under 2019 har vi sänkt våra estimat för divisionerna SMS och SMT. Vi förutser nu en organisk tillväxt på 0 procent för 2019 och har sänkt vår ebit-prognos för 2019 med 16 procent”, skriver DNB i analysen där alltså den tidigare köprekommendationen slopas, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen. Banken, som även pekar på att Sandvik-aktien har gått bra under de tolv senaste månaderna relativt flera sektorkollegor, tror att den organiska tillväxten i Sandviks vändskärsdivision SMS kommer att landa på -3 procent i år.

PrivataAffärer - 01 mar 19 kl. 07:47

DNB höjer Swedbank – för mycket elände inprisat

Aktien stängde på 169:70 kronor på torsdagen och har backat med cirka 20 procent sedan penningtvättshärvan briserade den 20 februari. ”Då börsvärdet minskat med nära 50 miljarder kronor så verkar mycket negativt vara inprisat”, skriver DNB angående penningtvättsanklagelserna. DNB är mest oroat över Swedbankledningens otydliga svar efter anklagelserna i Uppdrag granskning.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Handeln i Global Gaming återupptas

Handeln i Global Gamings aktie på Nasdaq First North kommer att återupptas klockan 14.00 på måndagseftermiddagen efter en auktion som inleds klockan 13.50..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Global Gaming rasar efter indragen licens

Aktien i Global Gaming föll brant när handel återupptogs på måndagseftermiddagen..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Wall Street riktar blickarna mot Federal Reserve

Terminerna för de ledande USA-börserna visade små rörelser inför måndagens öppning..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Danske: Då sänker Fed räntan

Danske Bank tror att den amerikanska centralbanken Federal Reserve sänker räntan tre gånger under året, skriver sparekonomen Maria Landeborn i sitt veckobrev..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Kindred om Global Gaming: Bra att Spelinspektionen agerar tydligt

Spelinspektionens pågående granskning av bettingbolagen som på måndagen resulterade i indragen licens med omedelbar verkan för Global Gaming, oroar inte sektorkollegan Kindred - tvärtom..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

H&M sänke på börsen

Stockholmsbörsen har inlett den nya veckan oregelbundet efter fredagens rekyl på en längre uppgångsfas. Banker placerade sig i toppen av storbolagsindexet medan H&M agerade sänke..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

Pimco: Riksbanken är för optimistisk

Riksbanken har indikerat att den vill höja med omkring 50 punkter under kommande 18 månaderna, men det är för optimistiskt. Det säger Peder Beck-Friis, förvaltare på Pimco..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Global Gaming handelsstoppas efter licensförlust

Handeln med aktien i Global Gaming på First North har stoppats inför marknadernas öppning på måndagen..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Global Gaming: Spelinspektionen saknar stöd i spellagen - överklagar

Global Gaming kommer överklaga Spelinspektionens beslut att dra i dotterbolaget Safe Ents licens för onlinespel och vadhållning i Sverige..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Pfizer köper bioteknikbolag för över 100 miljarder

Läkemedelsbolaget Pfizer förvärvar bioteknikbolaget Array Biopharma, som utvecklar molekyler inom cancer och sällsynta sjukdomar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.