Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 22:52

Dagens PS - 12 jun 19 kl. 14:18

Northvolt anlägger batterifabrik i SkellefteåDet svenska batteribolaget Northvolt har säkrat finansering för att börja bygga en fabrik i Skellefteå. Det framgår av ett pressmeddelande, rapporterar Dagens Nyheter. Dessutom skriver Northvolt att man fått order från nyckelkunder till ett värde på 13 miljarder dollar fram till 2030. Flera giganter lägger nu in pengar i bolaget. Volkswagenkoncernen och Goldman Sachs Merchant Banking Division lägger in motsvarande 9,5 miljarder kronor i kapital i Northvolt tillsammans med BMW-koncernen, AMF, Folksam Group and IMAS Foundation, skriver bolaget i pressmeddelandet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Skellefteå, Northvolt, Dagens Nyheter, Goldman Sachs Merchant Banking Division, BMW, AMF, Group, IMAS Foundation, Northvolts, Peter Carlsson, Europeiska, DN, Salzgitter, Volkswagens, Tyskland, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Northvolt, anlägger, batterifabriki , Skellefteå
Dagens PS - 12 jun 19 kl. 14:18

Northvolt anlägger batteri-fabrik i Skellefteå

Det svenska batteribolaget Northvolt har säkrat finansering för att börja bygga en fabrik i Skellefteå. Det framgår av ett pressmeddelande, rapporterar Dagens Nyheter. Dessutom skriver Northvolt att man fått order från nyckelkunder till ett värde på 13 miljarder dollar fram till 2030.

Kristianstadsbladet - 28 aug 13 kl. 09:23

PEAB anlägger Mjällbys konstgräs

Som Kristianstadsbladet skrev om i maj så fanns planerna på en konstgräsplan intill Strandvallen i Hällevik. Nu är det klubbat och klart vilka som anlägger konstgräset.
Mjällby AIF får en konstgräsplan intill Strandvallen.

Sydsvenskan - 10 apr 14 kl. 10:52

Byggarbetare som anlägger cykelbana i Chrstiania dödshotade

Byggarbetare som anlägger en omstridd cykelbana genom Christiania har utsatts för dödhot. Köpenhamns polis och borgmästare bekräftar dödshoten, uppger Metroexpress. .

DalaDemokraten - 02 jun 17 kl. 17:08

Dala Mitt: "En eller flera personer anlägger bränder i Falun"

Räddningstjänsten Dala Mitt tror att en eller flera personer anlägger bränder i Falun.
– Jämfört med tidigare år så har vi sett en tendens till en ökning av antalet bränder, säger Per Stridde, insatsbefäl vid Dala Mitt i Falun..

Dalarnas tidningar - 02 jun 17 kl. 17:08

Dala Mitt: "En eller flera personer anlägger bränder i Falun"

Räddningstjänsten Dala Mitt tror att en eller flera personer anlägger bränder i Falun.
– Jämfört med tidigare år så har vi sett en tendens till en ökning av antalet bränder, säger Per Stridde, insatsbefäl vid Dala Mitt i Falun..

DI - 14 mar 18 kl. 18:07

Northvolt applåderar batterifabrik i Trollhättan: "Behövs fler aktörer"

Att kinesiska GSR Capital ska bygga en batterifabrik i Trollhättan är goda nyheter för det hajpade förhoppningsbolaget Northvolt. Det hävdar bolaget informationschef Jesper Wigardt .  "Det behövs fler aktörer som drar åt samma håll för att etablera den här industrin i Europa", säger han..

Nyteknik - 22 okt 18 kl. 12:57

Northvolt satsar på batterifabrik i Gdansk

Batteritillverkaren Northvolt har beslutat att satsa på en fabrik för produktion av batterimoduler i Gdansk, Polen, med 100 anställda, skriver bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 22 okt 18 kl. 20:25

Northvolt-konkurrent bygger batterifabrik i Finland

Tyska kemijätten BASF ska bygga en batterifabrik i Harjavalta i sydvästra Finland. Fabriken ska bygga batterier för den europeiska bilbatterimarknaden och förse 300.000 fordon årligen..

NSD - 20 sep 13 kl. 19:39

Länsstyrelsen anlägger bränder i reservat

LULEÅEfter skogsbränderna i Muddus nationalpark och utanför Lainio kröp det fram skalbaggar som man trodde var utdöda. De häftiga fynden har fått länsstyrelsen att själv börja anlägga bränder i naturreservat.??Vi har genomfört två naturvårdsbränder, säger biolog Anna Högdahl..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Anlägger trädgårdsland

För 100 år sedan var gräsmattan framför Gamla Real full av liv med blommor och växter. Nu pågår arbetet med att anlägga ett trädgårdsland som ett första steg att återställa en del av den forna prakten..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 6 timmar sedan

Politiska vildar, döds-fällor och kryptovaluta

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Hon har time-out – får över 200.000 kronor
Den förra L-toppen Emma Carlsson Löfdahl hittills kvitterat ut över 200.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Finska Wolt tar in 1,5 miljarder – EQT kliver in

Den finska matbeställningsappen Wolt har tagit in 160 miljoner dollar, motsvarande 1,5 miljarder kronor, varav 130 miljoner är från en nyligen stängd Series-C finansieringsrunda.  Det framgår av ett pressmeddelande. C-rundan leddes av Iconiq Caiptal och har med som deltagare även EQT Ventures, Highland Europe och Lifeline Ventures.

Dagens PS - 8 timmar sedan

NY Times: USA riskerar att lämnas i sticket

USA var länge den fria marknadens förkämpe, men efter presidentvalet 2016 blåser förändringens vindar i Washington. Frågan är vad det betyder för den fortsatta globaliseringen? Efter Andra världskriget var det USA som drev på globaliseringen allra mest; ett internationellt utbyte av produkter och tjänster var nyckeln till världsfreden hette det då – i dag är det Donald Trumps handelskrig som gäller, skriver artikelförfattaren Peter S.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Säkerhetsbrist i lyxbygget: ”Dödsfällor”

Oscar Properties har precis färdigställt tornet Innovation vid Torsplan, och är i full färd med byggandet av systertornet Helix. Nu visar nya uppgifter på stora brister i säkerheten kring bygget. Det är Dagens Industri som rapporterar om lyxbyggarens bristande säkerhet.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Tesla släpper racingspel som går att styra med bilratten

I dagens techbrief kan du läsa om Boeings comeback på Paris Air Show, Googles miljardinvestering i San Francisco och Teslas nya racingspel. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Tvärvändningen: Boeing får löfte om stororder på olycksmodellen Trots att modellen 737-8 MAX stått på marken i fyra månader fick Boeing oväntat in ett löfte om en stororder på 200 plan under andra dagen av Paris Air Show, rapporterar CNET.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Spotify investerar i Facebooks nya valuta

Under nästa år planerar Facebook att lansera den digitala plånboken Calibra, med tillhörande kryptovaluta som ska heta Libra. Flera stora bolag har klivit in i satsningen – och nu ansluter även svenska Spotify.  Under gårdagen offentliggjorde Facebook officiellt planerna på en så kallad kryptovaluta, efter mycket spekulation och rykten.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Voi får kritik av Arbetsmiljöverket

Det unga företaget som hyr ut elsparkcyklar får kritik för undermålig arbetsmiljö. Det skriver Di Digital som tagit del av handlingar från Arbetsmiljöverket. Voi är ett av de ledande bolagen på den nya marknaden för elsparkcyklar i Sverige, och värderades nyligen till en miljard kronor.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Bör en politisk vilde få behålla riksdagsplatsen?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Emma Carlsson Löfdahl (L) valde att lämna Liberalerna men sitter kvar i riksdagen som politisk vilde och lyfter nu full lön och övriga förmåner – trots att hon alltså inte är i riksdagen eller på något sätt deltar i arbetet där.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Hon har time-out – plockar ut över 200.000 kronor

”Förtroendeskadligt”, säger talmannen om riksdagskvinnans agerande. Det är Aftonbladet som berättar att den förra L-toppen Emma Carlsson Löfdahl hittills kvitterat ut över 200.000 kronor – trots att hon har time-out och inte närvarar överhuvud taget i riksdagsarbetet.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Krisen fortsätter för pressade klädkedjan

Försäljningen fortsätter falla för MQ, som rapporterar ännu en förlust. MQ redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en förlust mot föregående periods vinst.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.