DI > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 17:20

DI - 12 jun 19 kl. 14:11

EU: Svenskar betalar lånen för långsamtSverige sticker ut internationellt med en mycket låg amorteringstakt på bolån, även efter att amorteringskraven införts. Detta möjliggör en högre skuldsättning i Sverige än i andra länder, men de höga skulderna gör samtidigt ekonomin sårbar för störningar, som snabbt stigande räntor..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU Svenskar, betalar, lånenför , långsamt
Helsingborgs Dagblad - 03 maj 15 kl. 04:00

Snart ska allt falla samman

Det är dödens år, 1941. Snart ska allt falla samman, men om detta vet pojken inget. Han heter Jitschok och lever i Litauens huvudstad, och bortom honom rasar det stora kriget.

YLE - 02 apr 16 kl. 14:15

Mobilen utomlands billigare – hemma kanske dyrare

Sista april sänks roamingavgifterna inom EU till en bråkdel av dagens nivå – och om ett drygt år faller extraavgifterna bort helt. Men oklarheter kring operatörernas interna prissättningar ger branschen huvudbry. Mobilanvändandet inom EU har stadigt blivit billigare under de tio senaste åren.

YA - 19 jun 14 kl. 04:00

De fattiga och de rika

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Är Sverige ett land där fattigdomen växer och jämställdheten går bakåt, med växande löneskillnader mellan män och kvinnor?
Aftonbladet (11/6) slår till med rubriken ”Facit: fler fattiga”, illustrerat av en bild på Anders Borg och ett diagram som visar att inkomstskillnaderna i Sverige växte snabbare här än i andra länder mellan 1995 och 2010. Det är sant, enligt en rapport från Finanspolitiska rådet.

Kristianstadsbladet - 19 jun 14 kl. 03:58

De fattiga och de rika

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Är Sverige ett land där fattigdomen växer och jämställdheten går bakåt, med växande löneskillnader mellan män och kvinnor?
Aftonbladet (11/6) slår till med rubriken ”Facit: fler fattiga”, illustrerat av en bild på Anders Borg och ett diagram som visar att inkomstskillnaderna i Sverige växte snabbare här än i andra länder mellan 1995 och 2010. Det är sant, enligt en rapport från Finanspolitiska rådet.

Supermiljöbloggen - 23 jul 18 kl. 15:17

Del 1 : Det är dags att bryta tillväxtberoendet

Oftast föreslås teknik och ekonomiska styrmedel lösa de ekologiska utmaningar vi står inför – effektivisera, elektrifiera, använda biomaterial, förnyelsebar energi, grön skatteväxling och cirkulär ekonomi. Allt detta är absolut nödvändigt med tanke på hur akut läget är för vår jord. En fråga som ingen vill beröra är dock idén om den eviga tillväxten.

Supermiljöbloggen - 23 jul 18 kl. 15:17

Hannes Anagrius: Dags att bryta tillväxtberoendet

KRÖNIKA DEL 1 AV 2: Oftast föreslås teknik och ekonomiska styrmedel lösa de ekologiska utmaningar vi står inför – effektivisera, elektrifiera, använda biomaterial, förnyelsebar energi, grön skatteväxling och cirkulär ekonomi. Allt detta är absolut nödvändigt med tanke på hur akut läget är för vår jord. En fråga som ingen vill beröra är dock idén om den eviga tillväxten.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Inte fyra år till, tack

LEDARE. Donald Trump lanserade sin återvalskampanj inför en febrig folkmassa i Florida i veckan. Det lät ungefär som inför valet 2016: migrationen hotar amerikanernas jobb och säkerhet, frihandeln har fördärvat ekonomin, demokraterna vill göra USA till Sovjet, pressen ljuger och Hillary Clinton (hon nämndes 15 gånger) borde sättas bakom lås och bom..

DI - 10 minuter sedan

Mavshack avser genomföra nyemission om 21,9 miljoner

First North-listade Mavshack, som verkar inom digital distribution, har beslutat att genomföra en nyemission med företräde för befintliga aktieägare. Nyemissionen ska tillföra bolaget cirka 21,9 miljoner kronor före emissionskostnader vid full teckning..

DI - 4 minuter sedan

Handelsbanken Fonder flaggar upp i Enea

Handelsbanken fonder ökar sitt innehav i Enea med en halv miljon aktier. Efter förvärvet motsvarar aktieposten 6,14 procent av kapitalet och rösterna..

DI - 15 minuter sedan

Livihop åter godkänt för assistansersättning

Livihop, som erbjuder personlig assistans till individer med funktionsnedsättning, har åter blivit godkända som betalningsmottagare av assistansersättning efter besked från Försäkringskassan..

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Högre räntor inför Feds räntebesked

Svenska statsräntepapper handlades upp 3-4 punkter under dagen, samtidigt som kronan försvagades något mot både euron och dollarn. Amerikanska statsräntepapper handlades upp 3 punkter över alla löptider inför kvällens räntebesked från Federal Reserve..

DI - 30 minuter sedan

Immunovias vd dumpar aktier för 8 miljoner

Immunovias vd Mats Grahn säljer 48.000 aktier för 168 kronor per aktie i bolaget till en svensk institutionell investerare i en affär värd drygt 8 miljoner kronor..

DI - 30 minuter sedan

Magnolia säljer fastigheter värda 670 miljoner till Heba

Magnolia Bostad har tecknat avtal om försäljning av 227 bostäder i Norrtälje och Åkersberg till Heba. Fastighetsvärdet vid färdigställande beräknas uppgå till omkring 670 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Amerikanska oljelager sjunker mer än väntat

De amerikanska lagren av råolja sjönk 3,1 miljoner fat under förra veckan. Det rapporterar USA:s energidepartement, DOE, enligt Reuters..

DI - 30 minuter sedan

Altor kan bli XXL:s räddning - men stålbadet är inte över

Altor ser en möjlighet att städa upp i det hårt pressade tidigare EQT-bolaget XXL. Det är inte första gången Harald Mixs riskkapitalbolag gör entré i ett läge där de flesta tagit sikte på nödutgången..

DI - 45 minuter sedan

Fluicells vd: Fokus på att ingå partnerskap för bioprinter

Bioprintbolaget Fluicell fokuserar för närvarande på att ingå partnerskap kring bolagets bioprinter Biopixlar Retina..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.