Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 25 June, 17:36

Dagens Medicin - 12 jun 19 kl. 14:00

”SD är inte seriösa som sjukvårdsparti”Vårdpersonalen har fått nog av politiker och höga chefer som skriver dem på näsan och negligerar deras rop på hjälp, skriver Jonas Lindberg (V) i en replik..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Jonas Lindberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD är inte seriösasom , sjukvårdsparti

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Hjärt-kärlsjukdom vanligare efter stressreaktioner

Med hjälp av data från svenska register har forskare nu gjort den mest omfattande kartläggningen om kopplingen mellan reaktioner på svår stress och senare högre risk för kardiovaskulär sjukdom. Slutsatsen är att sambandet är ”robust” samt oberoende av familjebakgrund och annan eventuell sjukdom..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Flimmerablationer på frammarsch

Förra året ökade antalet ablationsbehandlingar av förmaksflimmer med över 500, jämfört med 2017, visar siffror från kateterablationsregistret. Ökningen, som är den hittills största i absoluta tal, välkomnas av registerhållaren Fredrik Holmqvist.  .

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

”Den stora sjukhusstriden” friad i Granskningsnämnden

SVT:s dokumentärserie om centraliserad vård, som starkt kritiserade utredningen ”Träning ger färdighet” om nivåstrukturering, anmäldes av utredaren Måns Rosén för opartiskhet. Den frias av en oenig nämnd..

Dagens Medicin - 21 jun 19 kl. 07:00

”Debatten om det digitala vårdbesöket behöver fler röster”

Det skriver Kristofer Hansson och Hanna Rosengren..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Speciellt p-piller slut på alla apotek

Ett p-piller som för många är det enda som fungerar är restnoterat i hela landet och slut på apoteken. P-pillret vid namn Zoely restnoterades i hela landet den 1 april i år, och är nu slut överallt..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Så blir regeringens patientråd

Nu är det klart vilka som ingår i regeringens patientråd. Första mötet hålls på fredag..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Patient skickades hem – avled av brusten aorta

Piteå sjukhus har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria, skriver Piteå-Tidningen. En patient som besökte akutmottagningen i höstas undersöktes inte tillräckligt, heter det i anmälan..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

”Är det etiskt försvarbart att inte använda vårdens hälsodata?”

Region Stockholm blir nu först ut i landet med att inrätta ett Centrum för hälsodata, skriver Daniel Forslund (L), ordförande i regionstyrelsens innovations- och utvecklingsutskott..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Mittuniversitetet lägger ner utbildningar - regionerna oroade

Mittuniversitetet lägger ner alla utom tre specialistutbildningar för sjuksköterskor i Sundsvall och Östersund. Nu vill de berörda regionerna att utbildningsdepartementet ska agera..

Dagens Medicin - Igår: 13:55

Ny barnmorskemodell läggs ned

Projektet där gravida erbjuds en egen barnmorska i Sollefteå avslutas i förtid. Svårigheter med att rekrytera satte käppar i hjulet för satsningen.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.