DN > Utrikes

Wednesday, 19 June, 13:29

DN - 12 jun 19 kl. 13:52

Northvolt har säkrat finansiering för fabrikbygge i SkellefteåNorthvolt har nu säkrat miljarder till sitt batterifabriksbygge i Skellefteå. Det står klart efter att världskoncernerna Volkswagen och BMW gått in med kapital. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Skellefteå, Volkswagen, BMW

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Northvolthar , säkrat, finansieringför , fabrikbyggei , Skellefteå
YLE - 15 maj 17 kl. 17:55

Northvolt: Vasa är stark kandidat för batterifabrik

Representanter för svenska bolaget Northvolt besökte Vasa under måndagen för att bekanta sig med staden och en möjlig plats för en batterifabrik. Northvolt är nu nere på 10 orter som man väljer mellan för etableringen av en batterifabrik. - Jag är imponerad av Vasa.

Dagens PS - 13 feb 18 kl. 07:55

Northvolt får EU-lån på över en halv miljard

Northvolt, som vill bygga Europas största batterifabrik i Skellefteå, har beviljats ett lån på 520 miljoner kronor från Europeiska investmentbanken, EIB. Det rapporterar Breakit. Pengarna ska användas till den första testanläggningen som är planerad i Västerås.

Dagens PS - 12 jun 19 kl. 14:18

Northvolt anlägger batteri-fabrik i Skellefteå

Det svenska batteribolaget Northvolt har säkrat finansering för att börja bygga en fabrik i Skellefteå. Det framgår av ett pressmeddelande, rapporterar Dagens Nyheter. Dessutom skriver Northvolt att man fått order från nyckelkunder till ett värde på 13 miljarder dollar fram till 2030.

Dagens PS - 12 jun 19 kl. 14:18

Northvolt anlägger batterifabrik i Skellefteå

Det svenska batteribolaget Northvolt har säkrat finansering för att börja bygga en fabrik i Skellefteå. Det framgår av ett pressmeddelande, rapporterar Dagens Nyheter. Dessutom skriver Northvolt att man fått order från nyckelkunder till ett värde på 13 miljarder dollar fram till 2030.

DN - 28 nov 17 kl. 16:51

Northvolt saknar 37 miljarder till omtalad batterifabrik

När Northvolt i oktober berättade att Europas största batterifabrik etableras i Skellefteå gjorde de det utan säkrad finansiering. Men trots att projektet saknar 37 miljarder kronor förlorar Peter Carlsson, vd för Northvolt, ingen sömn..

DI - 15 dec 17 kl. 11:00

Northvolt ingår partnerskap med vindkraftbolaget Vestas

Världens största vindkraftsbolag Vestas ingår ett partnerskap om energilagring med batteribolaget Northvolt. Samarbetet innebär inledningsvis att Northvolt får in ytterligare 10 miljoner euro i finansiering till bland annat sin planerade miljardanläggning i Västerås..

VA - 04 sep 18 kl. 10:06

Svenska batterifabriken Northvolt tog just jättekliv mot full finansiering – ”Det kommer inte kosta 40 miljarder längre”

Den tidigare Tesla-chefen Peter Carlsson berättar nu att jätteprojektet Northvolt inte längre kommer att gå loss på 40 miljarder kronor och att förhandlingar om nya pengar pågår.   .

VA - 12 jun 19 kl. 13:55

Northvolt har säkrat ordrar på över 120 miljarder kronor

Batteritillverkaren Northvolt har slutfört sin omtalade kapitalanskaffningsrunda och samtidigt dragit in order på över 120 miljarder kronor, tillkännagavs på onsdagen. .

Nyteknik - 12 jun 19 kl. 00:00

Klart: Northvolt börjar bygga i augusti

Finansiering på 9 miljarder säkrad och ordrar för över 120 miljarder är mottagna..

VA - 12 jun 19 kl. 11:07

Tesla-svensken uppges ha säkrat miljarderna till sin norrländska batterifabrik

Batteribolaget Northvolt är på väg att ta in 16 miljarder kronor. .

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Försvaret försvarar Schyfferts flygtur

Tidigare i år JO-anmäldes Försvarsmakten efter att komikern Henrik Schyffert fick ta en flygtur med ett Jas-plan. I ett svar till Justitieombudsmannen framhåller nu Försvarsmakten att beslutet var väl avvägt..

DN - 30 minuter sedan

Undersökning: Svenska lärare nöjda – men byter skola oftare

Svenska lärare är överlag nöjda med sitt arbete men byter skola oftare. Samtidigt bedöms studieron vara ungefär lika god som i andra nordiska länder. Det visar den internationella undersökningen Talis, om lärares och rektorers arbete..

DN - 30 minuter sedan

Konstrecension: Tankeväckande skulpturfestival i Örebro

Skulpturutställningen OpenArt intar Örebros stadsrum för sjunde gången. Magnus Bons ser verk med allt från stora, starka gester till subtila underfundigheter..

DN - 1 timme sedan

Död råtta hittad hos godisgrossist

En godisgrossist i Stockholm förbjuds att sälja godis som förvarats i deras lagerlokal. Detta sedan miljöförvaltningen vid en inspektion hittat en död råtta bland godisförpackningarna. Lokalen stank också av råtturin..

DN - 2 timmar sedan

Spelinspektionen varnar spelsajt som erbjöd betting på lotterier

Bolaget United Lottery Solutions har på sajten Lottoland.se gett sken av att kunderna deltar i lotterier fast det egentligen rör sig om vadslagning, enligt Spelinspektionen. Myndigheten varnar därför bolaget på onsdagen och kräver en sanktionsavgift på 700.

DN - 3 timmar sedan

Sven-Bertil Taube hoppar av ”Så mycket bättre”

Sven-Bertil Taube ställer in sin medverkan i ”Så mycket bättre” på grund av sjukdom. .

DN - 4 timmar sedan

Sjukdom stoppar Sven-Bertil Taube

Sven-Bertil Taube ställer in sin medverkan i ”Så mycket bättre” på grund av sjukdom. Taube blev sjuk med feber och hosta dagarna innan han skulle åka till inspelningarna av programmet och i samråd med läkare bestämdes det att han inte kunde flyga till Sverige, meddelar TV4 i ett pressmeddelande..

DN - 5 timmar sedan

Nordkorea använder ”Parasite” som propaganda

Sydkoreanska ”Parasite” har prisats vid filmfestivaler världen över, inte minst i Cannes där filmen belönades med Guldpalmen. Nu använder Nordkorea filmen för att svartmåla sin granne i syd..

DN - 7 timmar sedan

Fortsatt stigande bostadspriser under maj

Den långa nedgången på bostadsmarknaden kan vara över. Vårens trend fortsätter när prisindex stiger på bred front. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.