SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 25 June, 20:14

SVT Debatt - 12 jun 19 kl. 13:51

”Oxfam vill förändras och har tagit initiativ””Under våra intervjuer hörde vi hur människor inte fick betalt för arbete om de vägrade att ha sex med hjälparbetare. Äldre och funktionsnedsatta var tvungna att vänta längre på mat än flickor som bytte sex mot mat. Ett första steg är att erkänna problem och agera”, skriver debattörerna..
Läs mer på SVT Debatt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oxfamvill , förändrasoch har tagit , initiativ
Sydsvenskan - 09 sep 15 kl. 14:57

Oxfam: Fler fattiga i EU

De ekonomiska klyftorna ökar inom EU-länderna och allt fler individer är fattiga, konstaterar hjälporganisationen Oxfam i en rapport.Mellan 2009 och 2013 steg antalet personer som inte får sina grundläggande materiella behov tillgodosedda från 7,5 miljoner till 48 miljoner. Under samma period steg antalet miljardärer i de 28 medlemsländerna från 145 till 222, enligt Oxfam.

Helsingborgs Dagblad - 09 sep 15 kl. 14:57

Oxfam: Fler fattiga i EU

De ekonomiska klyftorna ökar inom EU-länderna och allt fler individer är fattiga, konstaterar hjälporganisationen Oxfam i en rapport.Mellan 2009 och 2013 steg antalet personer som inte får sina grundläggande materiella behov tillgodosedda från 7,5 miljoner till 48 miljoner. Under samma period steg antalet miljardärer i de 28 medlemsländerna från 145 till 222, enligt Oxfam.

Sydsvenskan - 21 sep 11 kl. 06:30

Ett land i total upplösning

Jemen står inför ett fullskaligt inbördeskrig, ett totalt sammanbrott och en landsomfattande hungerkatastrof, varnar internationella organisationer. Landet är politiskt lamslaget och rivaliserande grupper slåss om makten.
Den senaste veckan har varit den blodigaste sedan i mars.

TA - 11 nov 13 kl. 07:43

UD: Inga tecken på skadade svenskar

Foto: Bullit Marquez/TT
UD har inga tecken på att svenskar omkommit eller skadats när supertyfonen Haiyan drabbade Filippinerna. Svenska ambassaden i Bangkok har ännu ingen info om 20-talet svenskar i Filippinerna som inte hörts av.
Tidigt i morse kom ett team med läkare, sjuksköterskor och samordnare från biståndsorganisationen Skandinaviska barnmissionen fram till staden Tacloban.

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 14:07

De bästa miljöeventen i Almedalen 2014

Snart är det dags för årets Almedalsvecka i Visby. Det är en djungel av mingel och event som annonseras just nu. Här listar vi de som vi tycker är de mest intressanta!

SVT - 19 jan 15 kl. 06:53

Den rikaste procenten äger snart hälften av världen

Om inte utvecklingen förändras så kommer den rikaste procenten av jordens befolkning nästa år att äga mer än alla andra tillsammans, varnar Oxfam. Samtidigt lever en miljard människor på mindre än tio kronor om dagen. – Omfattningen av de globala orättvisorna är helt enkelt svindlande, konstaterar hjälporganisationens ordföranden Winnie Byanyima, enligt AFP..

Ekonomistas - 03 feb 15 kl. 12:13

Är nettoförmögenhet rikedom?

På DNs ledarsida i förra veckan påminner Erik Helmerson i en kommentar till Oxfams omdiskuterade rapport om vikten av att kunna hålla mer än ett begrepp i huvudet när man pratar om ”rikedom”. Hans poäng är (tror jag) att personer med arbete, utbildning och fast inkomst mycket väl kan hamna i en situation där deras nettoförmögenhet är negativ utan att det betyder att de är ”fattiga”. Dock är det svårt att förstå hur han kommer fram till att Oxfam använder ett ”orättvist” förmögenhetsbegrepp.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 9 timmar sedan

Ledamot: Därför reserverade jag mig mot nomineringen

”Jag har stor respekt för att vi tycker olika i partiet och för att vi i valberedningen har gjort olika bedömningar. En majoritet har beslutat att föreslå Nyamko Sabuni, men jag har reserverat mig till förmån för Ullenhag”, skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 14:50

”Besparingarna är olagliga och rimmar illa med mycket”

”En nationell och internationell angelägenhet som Internationella biblioteket (IB) ska inte lämnas i händerna på lokala kortsiktiga ekonomiska åtgärder”, skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 13:34

”Valresultatet inte bara en örfil till Erdogan-regimen”

”Kurderna gjorde det enda rätta. De vägrade rösta på despotism. De valde att rösta på demokrati, fred och frihet, tre värden som Erdogan hatar mest just nu”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - Igår: 10:35

Här möts mjölkbonden och djurrättsaktivisten

Se det starka och ovanliga möte mellan djurrättsaktivisten Samuel Rostøl och mjölkbonden Anette Gustafsson i klippet ovan..

SVT Debatt - Igår: 09:09

”Det finns lösningar på barnmorskekrisen”

”Den allvarligaste orsaken till att vi förlorar barnmorskekompetens är att många beskriver att de inte kan arbeta professionellt på grund av för få kollegor och att barnmorskan ansvarar för många kvinnor samtidigt”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 20 jun 19 kl. 12:53

”Syftet var att titta på attityderna kring cannabis”

”Den här kulturen finns i Sverige, men samhällets företrädare tycks inte adressera det och där riskerar det att uppstå ett glapp”, skriver debattören..

SVT Debatt - 20 jun 19 kl. 10:59

”Programmet bidrar till en normalisering av cannabis”

”SVT ett stort ansvar att ledas av god journalistik vilket inkluderar en bättre research i framtida program om narkotikafrågan än den de bidragit med under förra veckan”, skriver debattören..

SVT Debatt - 20 jun 19 kl. 10:37

”Sämre kunskapsfokus att låta var sjunde elev slås ut”

”Det krävs att gymnasieskolan öppnas för fler elever, inte minst gäller det gymnasieskolans yrkesprogram. Det är inte rimligt att gymnasieskolan är helt stängd för stora grupper av elever som ”misslyckats” i enstaka ämnen”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 19 jun 19 kl. 14:56

Lärarförbundet: ”Läraryrkets status måste höjas”

”För att hantera situationen borde regeringen öka statsbidragen till skolan”, skriver Lärarförbundets ordförande..

SVT Debatt - 18 jun 19 kl. 09:47

”Föräldrar kan isolera sina barn utan konsekvenser”

”Jag har begärt att få ta del av förundersökningen. Men fått avslag, på grund av sekretess. Jag är inte intresserad av personuppgifter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.