NSD > Nyheter

Tuesday, 25 June, 13:40

NSD - 12 jun 19 kl. 13:20

Jubileumshotell lockar konstnärerSkulptörer och konstnärer världen över anmälde sitt intresse för att bygga det 30:e ishotellet..
Läs mer på NSD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jubileumshotell, lockar, konstnärer
YLE - 02 jun 15 kl. 09:37

Ateljé Stundars lockar konstnärer från hela världen

Sextiotvå ansökningar från precis alla världsdelar - det är resultatet av den nyligen avslutade ansökningsrundan inför nästa verksamhetsår på gästkonstnärsresidenset Ateljé Stundars. Att antalet är så stort beror troligen på att Ateljé Stundars i våras gick med i det internationella residensnätverket ResArtis, vilket har gett residenset större synlighet och bättre spridning på webben. Ansökningarna behandlas nu av en sakkunniggrupp, som tisdagen den 16 juni kommer samman för att besluta vilka konstnärer som ska bjudas in till residenset år 2016.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Världskändis lockar konstnärer

Jordi Arkö är konstkonsulent för Länskonst Dalarna och han har samlat ihop konstnärer från hela landet till Vikmanshyttan. Här får målare testa på att få sina målningar tryckta på kalkstenar, många av dem har aldrig testat på det förr..

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Carolina Söderholm: ”Några av Nordens mest intressanta, yngre konstnärer"

Kristianstads konsthall har öppnat upp för några av våra allra mest intressanta, unga nordiska konstnärer. KB:s recensent har sett utställningen ”If you don't like art, goodbye, fuck off, go home … Noco - Nordic Contemporary Art Collection..

Magazin24 - 19 jul 12 kl. 14:23

Internationella konstnärer till stort skulptursymposium

Under tre veckor ska 15 konstnärer sätta ihop fredsmonument i Arboga under skulptursymposiet Peace Monuments of War Material. Det har länge funnits en önskan och ett behov bland konstnärer att kunna samlas, diskutera och skapa tillsammans. När Rickard Brixel, konstnärlig ledare, var ute på en resa kom han på idén att skapa ett skulptursymposium där ett antal konstnärer kan träffas och skapa tillsammans.

YLE - 11 nov 13 kl. 05:19

Konstnärer stressade i hårdnande konkurrens

Avundsjuka, mobbning, osäkerhet och ekonomiska problem bekymrar konstnärer. Arbetshälsoinstitutet i Helsingfors har undersökt vilka hälsoproblem författare, skådespelare och bildkonstnärer har. Den allt hårdare konkurrensen i konstvärlden leder till orättvis behandling på arbetsplatserna.

YLE - 19 feb 16 kl. 13:10

Kåhre: Konstnärer lever i misär, museer förväntar sig gratisjobb

Konstnärer i huvudstadsregionen blir ofta utan ersättning eller går till och med ekonomiskt back då de ställer ut. Det förargar den prisbelönta bildkonstnären Markus Kåhre. För många konstnärer skulle ett par tusen euro räcka för att slutföra ett projekt.

Blekinge Läns tidning - 16 dec 17 kl. 03:00

Fem Aspökonstnärer lockar med positiv energi

Det är bra med kulturdebatt, men samtidigt får man inte glömma energin och glädjen i skapandet. Det tycker fem konstnärer som nu inför julen har anordnat en improviserad utställning i Aspö missionshus. .

YLE - 06 mar 17 kl. 04:27

Ont om plats för Vasas konstnärer

Det råder brist på ateljéer för konstnärer i Vasa. Stadens kulturchef Sanna Bondas har inget klart svar på vart konstnärerna kunde ta vägen. I september löper stiftelsen Pro Artibus hyreskontrakt för kasern 14 ut och stiftelsen kommer inte att förlänga kontraktet.

HBL - 11 nov 13 kl. 14:34

Konstnärer upplever större mental stress

Livet som konstnär är inte lätt. Konstnärer upplever en större mental stress än arbetande finländare i snitt. Kreativt arbete är redan i sig mentalt tungt, säger forskaren Heli Ansio på Arbetshälsoinstitutet.

Kristianstadsbladet - 30 nov 12 kl. 16:11

Okreativa konstnärer, finns det?

Foto: Mikael Risedal
På lördag på Tjörnedala håller filosof Nils-Eric Sahlin ett föredrag om kreativa och okreativa konstnärer. Reporter Roger Bing ringde och frågade vad som är skillnaden. Och fyra andra frågor.

Fler nyheter från NSD

NSD - 2 timmar sedan

Fridolin lärare igen – fick jobb via annons

Gustav Fridolin (MP) har fått nytt jobb..

NSD - 2 timmar sedan

Villkorligt för "Stå upp för Sverige"-mannen

En 52-årig man döms till villkorlig dom och böter för att inte ha rensat sin Facebookgrupp från rasistiska kommentarer..

NSD - 1 timme sedan

Tröjförbud i förskolan får underkänt av JO

Justitieombudsmannen (JO) kritiserar Göteborgs kommun för beslutet att förbjuda förskollärare att bära förskolupprorets orangefärgade tröjor på arbetet, skriver Lärarnas tidning..

NSD - 30 minuter sedan

Speciellt p-piller slut på alla apotek

Ett p-piller som för många är det enda som fungerar är slut på alla apotek..

NSD - 30 minuter sedan

Toni Alldén anländer tingsrätten

Toni Alldén har fått lämna anstalten för att inför Örebro tingsrätt motivera varför han ska få sitt livstidsstraff tidsbestämt..

NSD - 15 minuter sedan

Delikatessbutik flyttar till galleria

Den italienska delikatessbutiken Empori Barattini flyttar från Storheden till Strand galleria i Luleå..

NSD - 45 minuter sedan

Tekniska problem

Sedan 11-tiden får vi inte ut några nya artiklar på sajterna NSD och Norrbottens-Kuriren..

NSD - 45 minuter sedan

Klart: Italiensk delikatess till gallerian

Populära Emporio Barattini flyttar till Strand Galleria..

NSD - 2 timmar sedan

Clemons låg bakom första mästerskapssegern

Den lilla önationen i Atlanten skakade om betydligt större länder i CONCACAF Gold Cup, men föll både mot Haiti och Costa Rica..

NSD - 2 timmar sedan

Regniga veckan slog rekord

Förra veckan föll 72,9 millimeter regn i Luleå – mest på 68 år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.