YLE > Finland

Tuesday, 25 June, 18:32

YLE - 12 jun 19 kl. 13:17

Den östnyländska nypotatisen har tagit stryk av de extrema väderlekskasten – men man ska kunna servera den på midsommarenFinns det inhemsk nypotatis på midsommaren? Det är frågan på mångas läppar just nu. Potatisodlare Christer Lindqvist säger att åtminstone de små butikerna borde ha färsk nypotatis till helgen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Christer Lindqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den östnyländska, nypotatisenhar tagit , strykav de , extrema, väderlekskasten men man ska kunna servera den på midsommaren
YLE - 10 maj 17 kl. 04:19

Glädje och nostalgi på sista Östnyländska loppet

Det sista Östnyländska loppet i Lovisanejden förvandlades till en glad folkfest för både barnfamiljer och äldre nostalgiker. Pernå vann med god marginal mot tvåan Lappträsk och Lovisa som kom på tredje plats. Strömfors blev fjärde, Liljendal femte och Mörskom sjätte.

YLE - 22 mar 16 kl. 17:07

HRT räknar passagerare på de västnyländska bussarna

Samkommunen Helsingforsregionens trafik (HRT) måste dra åt svångremmen och överväger att sluta samarbetet med de västnyländska bussbolagen Amper, Wikströms och Pohjolan Liikenne. Beslutet fattas i början av april och före det ska antalet passagerare räknas. I dagens läge kan passagerare med sin HRT-biljett åka med någon av de 16 dagliga västnyländska turerna inom HRT-området.

YLE - 12 mar 15 kl. 05:03

Västnyländska riksdagskandidater vill bevara små sjukhus

De kandidater från Västnyland som har svarat på Yles valkompass tycker små sjukhus i Nyland är lika bra som stora vårdenheter. Flera kandidater befarar ändå att pengarna inte ska räcka till för att upprätthålla social- och hälsovården på samma nivå som i dag. Av de 31 västnyländska kandidater som hittills har svara på valkompassen säger 13 att pengarna inte räcker till medan 18 tror att pengar finns.

YLE - 13 apr 16 kl. 14:41

Krav på cookievarning tog östnyländska kommuner på sängen

Kommunerna borde berätta att data om dig lagras då du besöker deras webbplatser. Men det här är något många av dem inte känner till. I Östnyland är det bara Borgå som meddelar besökarna vad som gäller.

YLE - 24 feb 17 kl. 15:45

Västnyländska församlingar tänker följa reglerna och inte viga samkönade i kyrkan

De västnyländska församlingarna är eniga om att de kommer att följa de biskopsrekommendationer som finns och godkänner inte vigsel av samkönade i kyrkorna då den nya lagen träder i kraft den 1 mars. Det som accepteras är en bönestund för samkönade efter en borgerlig vigsel. Det här visar en rundringning till de västnyländska församlingarna.

YLE - 21 mar 17 kl. 13:44

Västnyländska kommundirektörer: Vi har en miljon frågor men bara tre svar

De stora reformer som är på gång i landet verkar rätt omöjliga att genomföra, konstaterade västnyländska kommundirektörer och riksdagsmän på ett möte i Hangö. Riksdagsman Thomas Blomqvist (SFP) säger att ett problem är politisk prestige. Västnyländska kommundirektörer och riksdagsmän höll en av sina tre årliga träffar i Hangö på måndagen (20.

YLE - 02 mar 17 kl. 15:53

Västnyländska asylsökande demonstrerar mot asylpolitiken i Finland

Också västnyländska asylsökande demonstrera nu mot den finländska asylpolitiken. Västnyländska asylsökande inledde en demonstration vid järnvägsstationen Hangö vid middagstid på torsdagen (2.3).

YLE - 05 okt 15 kl. 11:50

Toppar och skador präglade den västnyländska friidrottssäsongen

Den västnyländska friidrottssäsongen bjöd på en hel del fina segrar och resultat, men också på många skador. Oliver Helander, Roope Auvinen och Topi Raitanen är några namn från rubrikerna och också sådana idrottare som friidrottsvetaren Glenn Lignell väntar sig mycket av i framtiden. Glenn Lignell som är verksamhetsledare för friidrottsföreningen IF Raseborg summerade den västnyländska friidrottssäsongen 2015 i Sportmåndag 5.

YLE - 04 dec 15 kl. 10:23

Arkitekt-Patte och de östnyländska plastikkirurgerna är tillbaka i ny humorserie

Minns du de östnyländska platsikkirurgerna som spred sig på sociala medier för något år sedan? Eller Arkitekt-Patte från Västnyland? Nu är de tillbaka, i serien Reality i Svenskfinland.

YLE - 13 jun 17 kl. 20:32

Många västnyländska sannfinländare hålls kvar i Halla-ahos parti

Turbulensen efter ordförandebytet och avhoppen bland Sannfinländarna har rört upp känslor också bland medlemmarna i Västnyland. Partiet har tio förtroendevalda i regionen: sex ledamöter i Lojo, en i Sjundeå, en i Raseborg och två i Hangö. Lämnade partiet Frågan om vilket läger man ansluter sig till, Halla-aho eller den nya riksdagsgruppen Nytt alternativ, är inte aktuell för tidigare sannfinländaren Heikki Linnavirta från Lojo.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Den sjungade färjkarlen tar dig till Barösund där sommarsäsongen är i full gång

Jacob Waselius har åkt Barösundsfärjan alla somrar så länge han kan minnas. I år kör han färjan själv..

YLE - 1 timme sedan

Sjundeå nobbar lån och bygger skolcentret med fastighetsleasing

Efter att ärendet stötts och blötts i ett halvt år föll valet på fastighetsleasing. Trots att det är det dyrare alternativet ska det belasta kommunens ekonomi mindre..

YLE - 1 timme sedan

Gränsbevakningen: Finlands beredskap inför en oljeolycka bland Europas bästa - men risker finns

Överinspektör på gränsbevakningens stab, Heli Haapasaari, säger att Finlands beredskap på oljeläckage är bland de bästa i hela Europa. Farliga situationer uppstår ändå överraskande ofta..

YLE - 1 timme sedan

Nästan 10 procent av befolkningen lider av sömnstörningar – nu kan de bekämpas med nätterapi

Helsingfors universitetssjukhus har skapat en mobilapplikation som ska användas för att vårda patienter med sömnstörningar. Genom en läkarremiss får man tillgång till applikationen och har ett inledande telefonsamtal med en sömnskötare. Därefter fyller man i en sömndagbok och chattar med sin terapeut..

YLE - 5 timmar sedan

Finansminister Lintilä: Regeringen höjer inte alkoholskatten - ännu

Den nyvalda regeringen vill följa med sänkningen av alkoholskatten i Estland innan den fattar beslut om den finska alkoholskatten..

YLE - 2 timmar sedan

Kyrkan försöker besluta om vigslar för samkönade par - men det kan dröja länge

Efter att en präst vigt ett samkönat par fick han en varning av kyrkan, men förvaltningsdomstolen upphävde varningen. Ärendet har överklagats till högsta förvaltningsdomstolen. Kyrkan försöker fatta ett beslut i frågan i fall kyrkan ska viga samkönade par..

YLE - 2 timmar sedan

Det nya underrättelsetillsynsutskottet tillsätts - Skyddspolisen har granskat medlemmarna

Riksdagsgrupperna har i dag gett sina förslag till medlemmar i riksdagens nya underrättelsetillsynsutskott. Utskottet har som uppgift att parlamentariskt övervaka den civila och militära underrättelseverksamheten..

YLE - 2 timmar sedan

Skyddspolisen: Barnen till IS-anhängarna kan vara ett säkerhetshot för Finland på lång sikt

Enligt Skyddspolisen kan barn som utsatts för våld och propaganda i IS-lägren utgöra ett säkerhetshot för Finland ifall de inte lyckas integrera sig i det finska samhället..

YLE - 4 timmar sedan

Posiva verkställer byggnadsplanerna på slutförvaringsanläggning för kärnbränsle - väntas kosta 500 miljoner euro

Kärnavfallsbolaget Posiva verkställer byggnadsplanerna på en slutförvaringsanläggning för använt kärnbränsle. Kärnbränslet kommer från Olkiluoto och kärnkraftverket i Lovisa. Anläggningen ska uppföras i Euraåminne i landskapet Satakunta..

YLE - 5 timmar sedan

Ömsättningen i restauranbranschen ökar - men överskuggas av rädslan över alkoholskatt och passagerarimport

Omsättningen i turism- och restaurangbranschen ökar i år med över fem procent, enligt turism- och restaurangförbundet MaRa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.