YLE > Finland

Monday, 17 June, 11:21

YLE - 12 jun 19 kl. 13:11

Åklagaren besvärar sig mot den friande domen för skådespelaren Aku HirviniemiÅklagaren överklagar den tingsrättsdom från förra veckan som friade skådespelaren Aku Hirviniemi från misstankar om sexuellt antastande..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Aku Hirviniemi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åklagaren, besvärarsig mot den , friande, domenför , skådespelaren, Aku Hirviniemi
YLE - 10 feb 17 kl. 17:01

ÖT: Åklagaren besvärar sig mot Nykarlebylärare

Österbottens tingsrätt förkastade alla åtal mot Nykarlebyläraren som anklagades för sexuellt utnyttjande av barn i början av året. Enligt Österbottens tidning besvärar sig åklagaren nu mot domen. Läraren åtalades för två fall av sexuellt utnyttjande av barn, två fall av sexuellt utnyttjande och tjänstebrott.

Expressen - 26 jun 18 kl. 10:29

Åklagaren överklagar inte friande domen mot Timell

Martin Timell friades helt i tingsrätten efter att ha åtalats för våldtäkt.Nu meddelar åklagare att man inte överklagar domen..

YLE - 13 jan 16 kl. 19:54

Sjukvårdsdistriktet besvärar sig mot diskrimineringsdom

Vasa sjukvårdsdistrikt besvärar sig mot diskrimineringsdomen. Distriktet dömdes för att inte ha förlängt tre sjukskötares avtal när deras graviditet blev känd. Enligt Österbottens tingsrätt fick sjukskötarna inte förlängda avtal när det blev känt att de var gravida, vilket strider mot jämlikhetslagen.

Nyan - 14 mar 18 kl. 13:27

Åklagare besvärar sig mot Visit Åland-dom

Landskapsåklagare Ina Johansson och Visit Åland besvärar sig mot tingsrättens frikännande av familjemedlemmen i Visit Åland-förskingringen. I början av februari kom tingsrättens dom i Visit Åland-förskringringen. Den tidigare ekonomichefen som under sex års tid förskingrat över 550 000 euro av Visit Åland dömdes till två års villkorligt fängelse och 90 dagars samhällstjänst.

SR - 26 jun 18 kl. 10:33

Åklagaren överklagar inte den friande domen mot Martin Timell

Åklagaren kommer inte att överklaga den friande domen mot TV4-profilen Martin Timell. Timell åtalades tidigare i år för våldtäkt men friades av Attunda tingsrätt..

SVT - 26 jun 18 kl. 10:36

Åklagaren överklagar inte den friande domen mot Martin Timell

Åklagaren överklagar inte den friande domen mot den tidigare tv-profilen Martin Timell som friats för våldtäkt..

Nyan - 01 jun 18 kl. 13:28

Ålandskomposten besvärar sig mot bygglovsplikt

Ålandskompostens ägare Bengt Karlsson besvärar sig mot Sunds kommun om att ålägga honom med bygglovsplikt för sina tillbyggnader. Han anhåller nu om att förvaltningsdomstolen ska förbjuda att beslutet verkställs.
Det var i mitten av maj som byggnadstekniska nämnden i Sund gav ett ultimatum till Ålandskomposten om att antingen ansöka om bygglov eller bli polisanmäld.

Dalarnas tidningar - 04 aug 15 kl. 15:00

Åklagaren överklagar den friande domen gällande sexuellt tvång

Det var i vintras som en personlig assistent och en kontaktperson åtalades, misstänkta för att ha sexuellt ha utnyttjat en man med utvecklingsstörning, som är bosatt i Borlänge. De båda åtalade männen nekade till brott..

ÖstersundsPosten - 21 mar 17 kl. 12:59

Åklagaren efter den friande domen och tingsrättens kritik: ”Med facit i hand är det alltid lätt att hitta brister”

Östersunds tingsrätt friar en 70-årig man och hans 40-årige son från anklagelser om ha hotat och skjutit i marken mot en grupp asylsökande samt slagit en av dem. Rätten kritiserar samtidigt polisens och åklagarens utredning..

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Finansministeriet spår långsammare tillväxt - under en procent årligen på medellång sikt

Finansministeriet tror att den ekonomiska tillväxten i Finland ytterligare avtar. Under de närmaste åren blir tillväxten bara drygt en procent årligen..

YLE - 1 timme sedan

Jurybeslut gav Niclas Grönholm första deltävlingssegern i rallycross-VM - "Vi hade bra fart hela weekenden"

Ingåbon Niclas Grönholm körde i mål som trea i säsongens femte VM-deltävling men vann loppet ändå. Loppets snabbaste ekipage diskvalificerades och tvåan bestraffades med en sekund..

YLE - 1 timme sedan

Pihlajalinna inleder samarbetsförhandlingar - 380 i personalen kan förlora sitt jobb

Den privata vårdkoncernen Pihlajalinna inleder samarbetsförhandlingar som berör 2400 i personalen. I fjol gjorde bolaget en vinst på flera miljoner..

YLE - 3 timmar sedan

Lyckad säsongsöppning av IF Raseborgs Tomas Söderlund i friidrottstävlingarna i Karis – Antti Ruuskanen överskred VM-gränsen i spjut

IF Raseborgs 30 år gamla kulstötare Tomas Söderlunds säsongsöppning lyckades mer än väl i Karis i går. Han stötte nytt personbästa resultat med rotationsteknik..

YLE - 6 timmar sedan

Ny havsforskning beviljas stort understöd från Finlands Akademi - forskare hoppas att hans algforskning bidrar till att minska på eutrofiering och klimatuppvärmning av Östersjön

En viss kiselalg är oerhört viktig för Östersjöns välmående. Men hur anpassar den sig och kan den överhuvudtaget anpassa sig? Det här utreds i ny forskning..

YLE - 6 timmar sedan

Sjundeåpolitikerna ska ta ställning till gamla bollhallen - idrottsföreningarna hoppas skjuta upp stängning med tre år

Sedan budet kom att Sjundeås gamla idrottshall stänger omgående har de lokala idrottsföreningarna kämpat för att den ska undersökas på nytt. Tekniska direktören lovar att ta upp ärendet till diskussion i tekniska nämnden..

YLE - 6 timmar sedan

Åländska ungdomar engagerar sig för miljön: "Bilarna är Ålands största problem"

I vintras samlades åländska ungdomar på ett klimatläger på Kumlinge, som resulterade i grundandet av Ungdomarnas miljörörelse på Åland..

YLE - 13 timmar sedan

Yle har tekniska problem som kan påverka Svenska.yle.fi och Arenan

Vi utreder problemen..

YLE - 15 timmar sedan

President Niinistö inledde Gullrandadiskussionerna och träffade Tysklands förbundspresident: ''Kampen mot klimatförändringen måste föras tillsammans''

President Niinistö öppnade Gullrandadiskussionerna i Nådendal under eftermiddagen. Det två dagar långa evenemanget som Niinistö står värd för handlar om utrikes- och säkerhetspolitik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.