DN > Utrikes

Thursday, 20 June, 02:55

DN - 12 jun 19 kl. 13:01

Beslut hävs – gymnasium på Östermalm slipper stängaFörra året stängde Skolinspektionen Thorén Innovation School på Östermalm. Som orsak angav myndigheten flera allvarliga brister i utbildningen. Men beslutet överklagades och hävs nu av förvaltningsrätten.  .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Östermalm, Skolinspektionen Thorén Innovation School

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beslut, hävs, gymnasium, Östermalm, slipper, stänga
YLE - 21 mar 17 kl. 18:00

Timo Soini tog Virkby gymnasium med storm

Spänningen i luften gick nästan att ta på när studerande och lärare i Virkby gymnasium väntade på finbesök av utrikesminister Timo Soini (Sannf). Han togs högtdligt emot med både klassiskt pianospel och en delegation som visade honom fram till sin plats vid podiet. Det välorganiserade och alltigenom högtidliga programmet får till och med uttryck som pompa och ståt att låta som en underdrift.

YLE - 21 aug 15 kl. 16:08

Billigast med ett svenskt gymnasium i Västnyland

Ett svenskt och ett finskt gymnasium i Västnyland skulle spara in mest pengar. Det framgår i en rapport som presenterades i dag. Utredningen är beställd av Hangö, Raseborg, Lojo och Högfors.

YLE - 25 maj 15 kl. 17:01

"Virkby gymnasium behöver bredare axlar"

Majoriteten av politikerna i Lojo är beredda att skära i servicenätet och effektivera verksamheten. Virkby gymnasium borde få en regional lösning, anser många. En politisk arbetsgrupp föreslår bland annat att åtta hälsovårdscentraler ska bli tre.

YLE - 31 maj 17 kl. 10:02

Raseborgs gymnasium skjuts upp

Raseborg skjuter upp sammanslagningen av de svenska gymnasiernas administration. Det är oklarheter med statsandelarna som gör att Raseborgs gymnasium inte startar som planerat. Bildningsnämnden i Raseborg beslöt i december 2016 att samordna den svenskspråkiga gymnasieutbildningen från och med den 1 augusti 2017.

YLE - 08 dec 14 kl. 15:05

Ekenäs gymnasium behöver tillsvidareanställd rektor

Raseborg stad borde besätta tjänsten som rektor för Ekenäs gymnasium från 1.8.2015 tillsvidare, föreslås inför bildningssektionsmöte.

YLE - 20 feb 15 kl. 04:23

Vörå och Nykarleby utreder gemensamt gymnasium

Nykarleby och Vörå utreder ett gemensamt gymnasium. En samgång berör cirka 300 studerande. Men båda kommunerna har andra alternativ, söderut och norrut.

Trelleborgs Allehanda - 03 okt 11 kl. 18:05

Nej till nytt gymnasium

Skolinspektionen säger nej till Baggiums planer på att starta gymnasium med inriktning mot praktiska yrken i Trelleborg. Skolinspektionen menar att ansökan inte visar att Baggium klarar av att driva gymnasiet på ett bra sätt.
?

YLE - 25 maj 15 kl. 14:19

Finska inte pop i Närpes gymnasium

Närpes toppar listan i svenskfinland. Hela 23 procent låter bli att skriva finska i studentskrivningarna. Petalax följer tätt efter med 22 procent, i Jakobstad hoppar 15 procent över finskan i studentskrivningarna.

YLE - 20 jun 17 kl. 07:41

Raseborgs gymnasium blir inte av

Raseborg slopar tanken om ett gemensamt Raseborgs gymansium. Utredningar har visat att staden har ekonomiskt mer att förlora än att vinna på en sammanslagning av de svenska gymnasiernas administration. En gymnasiefusion innebär nämligen att Raseborg riskerar bli av med de statsandelar som bara små gymnasier får - det så kallade smågymnasietillägget.

Expressen - 22 dec 18 kl. 17:04

Strippklubben på Östermalm kan hålla öppet – igen

Den nyöppnade strippklubben på Östermalm uppgav att den skulle sälja köksutrustning.När den verkliga verksamheten avslöjades försökte bostadsrättsförenigen som hyr ut lokalen vräka klubben – och efter ett tingsrättsbeslut har kronofogden bytt lås.Men nu har hovrätten skjutit upp tingsrättens beslut och klubben kan åter hålla öppet.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Brand i sexvåningshus i centrala Stockholm

Det har brunnit i ett flerfamiljshus på Lilla Essingen i centrala Stockholm. Minst en person har skadats i händelsen, enligt räddningstjänsten..

DN - 3 timmar sedan

Lars Adaktusson ställer inte upp för KD-omval

Lars Adaktusson kommer inte att ställa upp för omval till KD:s partistyrelse och rollen som andre vice ordförande i partiet. Det bekräftar han för DN..

DN - 5 timmar sedan

Svenskarna vill lära sig mer – men hinner inte

Svenskarna vidareutbildar sig för lite enligt Arbetsförmedlingen som tar stöd i en ny undersökning. Nu ger man ut en guide för livslångt lärande med Google. – Jag tycker så många som möjligt ska införa en kompetenstimme, precis som för friskvård, säger Erik Sandström, digitaliseringschef på Arbetsförmedlingen..

DN - 6 timmar sedan

Man misstänkt för dråp efter Salas död

En 64-årig man har gripits misstänkt för dråp i samband med den flygkrasch där den argentinske fotbollsspelaren Emiliano Sala dog tidigare i år. Brittisk polis meddelar att den misstänkte mannen samarbetar och att han har släppts medan utredningen pågår..

DN - 6 timmar sedan

Federal Reserve lämnar styrräntan oförändrad

USA:s centralbank Federal Reserve lämnar räntan oförändrad på 2,25–2,50 procent. New York-börserna reagerar försiktigt positivt på beskedet..

DN - 7 timmar sedan

Midsommarvädret: Bäst i östra Sverige – sämst i Kiruna

Midsommarfirare i nordligaste Sverige gör bäst i att duka fram sillburkarna inomhus i år. Regn och rusk är nämligen att vänta, enligt SMHI. Bättre ser det ut i de östra delarna av Svealand och södra Norrland, med temperaturer uppemot 24 grader..

DN - 7 timmar sedan

Matchguide Sverige–USA – allt inför torsdagens gruppfinal i VM

LE HAVRE.  På torsdagen fortsätter Sveriges fotbolls-VM. Då väntar USA i gruppfinal i Le Havre.

DN - 8 timmar sedan

Sarkozy ska ställs inför rätta

Frankrikes expresident Nicolas Sarkozy har förlorat sitt sista möjliga överklagande och ska därför ställas inför rätta för misstankar om maktmissbruk och korruption. Hans advokat avfärdar det hela..

DN - 9 timmar sedan

SOS Alarm: Inga allvarliga konsekvenser av Tele2:s haveri

Tele2:s problem slog mot larmnumret 112. Men av allt att döma ska driftstörningen inte ha lett till några allvarliga konsekvenser.  – Vi har inte hört om någon som har drabbats, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS Alarm.

DN - 10 timmar sedan

Kinesisk medborgare släppt på fri fot av HD

Högsta domstolen har beslutat att en kinesisk medborgare som begärts utlämnad till Kina inte längre ska vara häktad. Det skriver domstolen i ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.