SR > Nyheter

Thursday, 20 June, 11:03

SR - 12 jun 19 kl. 12:46

Förslag: Höj hyrorna för ökad rörlighet på bostadsmarknadenEn friare hyressättning och höjda skatter på fastigheter och bostadsrätter skulle öka rörligheten på bostadsmarknaden och dessutom ge staten 70 miljarder kronor i intäkter. Det är ändringar i bostadsmarknadspolitiken, som Finanspolitiska rådet i dag föreslår i en rapport..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Finanspolitiska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslag, Höj, hyrornaför , ökad, rörlighet, bostadsmarknaden
SR - 16 sep 14 kl. 13:21

Östra Ukraina får ökad självständighet

Ukrainas parlament har idag röstat igenom ett förslag som innebär ökad självständighet för de östra, separatiststyrda delarna av landet. Det blir också amnesti för de proryska rebellerna i Luhansk och Donetsk..

Regeringen - 21 jul 16 kl. 10:30

Utökad rätt till behörighetsgivande utbildning inom komvux

Regeringen har i dag beslutat om en lagrådsremiss som innehåller förslag om en utökad rätt att delta i kommunal vuxenutbildning (komvux) på gymnasial nivå för att uppnå behörighet till högskola och yrkeshögskola. Fler vuxna kommer därmed att kunna öka sina möjligheter på arbetsmarknaden..

Regeringen - 05 okt 16 kl. 10:00

En feministisk regering ser till att beslut leder till ökad jämställdhet

Nedan redovisas ett urval av reformer och förslag som bidrar till ökad jämställdhet och som presenteras i Budgetpropositionen 2017..

Regeringen - 05 okt 16 kl. 10:00

En feministisk regering ser till att beslut leder till ökad jämställdhet

Nedan redovisas ett urval av reformer och förslag som bidrar till ökad jämställdhet och som presenteras i Budgetpropositionen 2017..

TA - 19 dec 12 kl. 10:00

Förslag på mer marknadsanpassade hyror

Fyra lagändringar gör bostadshyrorna mer marknadsanpassade inom några år, visar ett förslag från regeringens utredare. Enligt utredaren handlar det om ordentliga höjningar. Hyresgästföreningen sågar förslaget.

Trelleborgs Allehanda - 16 jul 14 kl. 09:53

Utökad lånedel början på något nytt och värt en applåd

Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Nu är det sommar igen. Åh, härliga sommar. Fåglar som kvittrar, barn som jollrar på lekplatserna, bilar som kör omkring i stan med nervevade bilrutor och stereohögtalare på maxvolym.

Trelleborgs Allehanda - 04 jan 13 kl. 11:19

Hyrorna höjs hos TrelleborgsHem

TrelleborgsHem höjer från och med den första januari hyrorna med mellan 2,25 och 2,75 procent. Betalar tillbaka gör de med bland annat fönsterbyten och sanering
2, 75 procent på varmhyran och 2, 25 procent för nyare lägenheter eller kallhyra. Den höjningen har TrelleborgsHem och Hyresrättsföreningen Region Södra Skåne enats om.

HBL - 19 feb 14 kl. 11:57

Dyrt och dåligt förslag till räddningsreform

BORGÅ. Borgå kan inte gå med på Inrikesministeriets förslag till nya gränser för räddningsområdena. I stället efterlyser man ett nyländskt storområde eller att staten tar över.

BT - 17 nov 17 kl. 10:56

Borås: Så mycket vill de höja hyrorna

AB Bostäder i Borås begär nu i ett förslag till Hyresgästföreningen att få höja hyrorna för sina hyresgäster. – Mycket talar för måttliga höjningar även i år, säger Ann-Christin Josefsson, förhandlare på Hyresgästföreningen..

Sydsvenskan - 26 okt 15 kl. 19:41

Mittenextremism kan ge ökad samsyn

I fjol mötte regionrådet Henrik Fritzon (S) hård kritik från sina egna för att han i regionfullmäktige taktikröstade på Sverigedemokraternas budget för att i slutändan vinna stöd för sin egen rödgröna regionbudget."Ett olämpligt beteende", hävdade partisekreteraren Carin Jämtin.I år möter samme Fritzon lika tuff kritik från oppositionspartierna för att han i sista stund lagt fram ett reviderat budgetförslag för att få igenom en rödgrön regionbudget – utan att informera regionfullmäktiges alla ledamöter.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Människosmugglare döms till livstid

De fyra människosmugglarna, som 2015 lät 71 migranter dö inlåsta i en lastbil dömdes i dag till livstids fängelse av en domstol i Ungern..

SR - 1 timme sedan

Iran: Vi sköt ner amerikansk drönare

Irans revolutionsgarde har skjutit ner en amerikansk drönare, som ska ha spionerat i provinsen Hormuzgan, uppger revolutionsgardet på sin hemsida..

SR - 1 timme sedan

Tidigare Interpolchef erkänner mutbrott

Den tidigare Interpolchefen Meng Hongwei har erkänt sig skyldig till mutbrott i en kinesisk domstol..

SR - 1 timme sedan

Ökade förväntningar på räntesänkning

Förväntningarna har ökat på en räntesänkning från den amerikanska centralbanken Fed. Det efter att Fed ser en större osäkerhet i den amerikanska ekonomin och säger sig stå redo för att hålla tillväxten uppe..

SR - 2 timmar sedan

Midsommartrafiken: Här är de värsta vägarna

Håll dig uppdaterad – och chatta direkt med Sveriges Radios trafikreportrar mellan kl 11:30 och 20:00..

SR - 12 timmar sedan

Källor: Adaktusson skulle petas ändå

Kristdemokraten Lars Adaktusson hade petats från partistyrelsen även om han hade velat ställa upp för omval, uppger nu källor för Ekot..

SR - 3 timmar sedan

Ny skatt på plastpåsar – blir dubbelt så dyra

Från och med nästa år införs en ny skatt på plastpåsar, rapporterar TV4 Nyheterna..

SR - 3 timmar sedan

Furtenbach: Adaktusson har blivit en belastning

Lars Adaktusson lämnar KD:s partistyrelse och rollen som andra vice partiledare. – Uppenbarligen har det skurit sig mellan Adaktusson och KD:s ledning, säger Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach..

SR - 4 timmar sedan

Himalayaglaciärerna smälter dubbelt så fort

Glaciärerna på Himalaya smälter dubbelt så fort som tidigare, visar ny forskning som AP rapporterar om..

SR - 4 timmar sedan

Finansmarknadsministern varnar för Facebookvaluta

Finansmarknadsminister Per Bolund säger att det finns risker med kryptovalutan som Facebook ska lansera någon gång nästa år. – Som användare skulle jag råda människor att inte göra för stora satsningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.