DI > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 16:45

DI - 12 jun 19 kl. 12:42

Elbilen som är så bra att bensinmotor känns onödigtKia Soul behåller sina former men säljs nu enbart som elbil i Sverige. Det är klokt. För med elmotor och batteri som gör jobbet så här bra känns en bensinmotor onödig.  40 mils räckvidd räcker inte alltid, men nästan..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Soul, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elbilensom är , , braatt , bensinmotor, känns, onödigt
DI - 14 jun 12 kl. 11:50

Debatt: Blir elbilen nästa miljöbov?

Det ska bli grön el i gröna bilar, sa i går Karl-Erling Trogen, ordförande för det ­elbilskonsortium som köper Saabs konkursbo. Men frågan är om elbilen är lika bra för miljön som den blir för sysselsättningen i Trollhättan, skriver energianalytikern Roger Fredriksson..

Expressen - 12 apr 18 kl. 07:30

Undersökning: Elbilen alltid bättre än bensinbilen

Elbilen är alltid bättre för miljön jämfört med en bil med bensinmotor.Och även om elbilen laddas med energi från ett kolkraftverk är den bättre för miljön än en bensinbil.Det visar en EU-undersökning som jämfört bilar med en antagen prestanda för år 2020..

YLE - 04 sep 14 kl. 04:33

Snart laddar du elbilen i Jakobstad

I höst får Jakobstad sin första snabbladdningsstation för elbilar. Den kommer att byggas av Oy Herrfors Ab som är ett utav de 18 energibolag som gått samman i Liikennevirta. Målet är att fördubbla laddningspunkterna och bygga ett täckande laddningsnät i Finland.

Nya Wermlands Tidningen - 17 nov 11 kl. 17:16

Elbilen som faktiskt fungerar

Det är först med Chevrolet Volt som det känns som vi tar steget in i den riktiga elbilsåldern. Volt kan gå på bara el i upp till åtta mil och klarar sig sedan med hjälp av sin bensinmotor. En realistiskt fungerande bil som dessutom är kul att köra!.

YLE - 20 feb 17 kl. 17:05

Är elbilen verkligen miljövänlig? Svaret är både ja och nej

Elbilar är ett miljövänligare alternativ än vanliga bilar, men bara om man faktiskt kör med dem. Det har också stor betydelse hurdan el som används för att ladda bilbatterierna. Elbilar är fortfarande betydligt dyrare än vanliga bensin- eller dieselbilar.

Cornucopia - 11 jul 18 kl. 17:00

Spara 7-11% genom att ladda elbilen nattetid

Om man har timmätning på sitt elabonnemang kan man spara mellan sju och elva procent i laddkostnad om man laddar nattetid visar ett av Sveriges mest nedladdade studentuppsatser. Uppsatsen visar även att 30% av den svenska bilparken redan idag kan ersättas med elfordon om man laddar nattetid när det finns ett kraftöverskott.
Tesla Wallcharger kan ladda från 11 kW (16A) eller 22 kW (32A) beroende på säkringarnas storlek.

Cornucopia - 07 maj 19 kl. 09:45

Fem timmar och 37 mil utan att ladda elbilen

Ikväll håller jag en preppingföreläsning på biblioteket i Hagfors 18:00. När man ändå är ute och kör kan jag lika gärna få ut blogginlägg av den förlorade arbetstiden. Således körde jag igår de 37 milen Sätila - Torsby utan att ladda elbilen, under den cirka fem timmar långa resan.

Cornucopia - 09 okt 18 kl. 14:15

St1 kickar ut 7-eleven pga elbilar - elbilen hot mot svenska fordonsunderleverantörer

Bensinmackskedjan St1, som tagit över Shells mackar i Sverige, kickar nu ut 7-eleven ur sina butiker. Anledningen är en förtida anpassning till elbilar. Dessa är också ett hot mot svenska underleverantörer inom bilindustrin och åtminstone ett Bengtsforsbolag ställer nu om till enbart produktion för hybridbilar.

Supermiljöbloggen - 14 okt 16 kl. 08:53

”Elbilar är bra – även i Polen”

"En koldioxidfri elproduktion är en nyckel för att minska utsläppen. Men på vägen dit är det inte värre att elen används till bilar än något annat", detta skriver Daniel Engström Stenson, Klimatpolitisk analytiker på tankesmedjan Fores idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. ”Elbilar är väl bra – men vad händer om alla i Kina ska köra koleldade elbilar?

YLE - 30 jan 15 kl. 10:13

Elbilen fick tyst på fredagssnackarna

Det är inte varje fredag som en fredagssnackare får en möjlighet att diskutera sig själv. Den möjligheten fick Ulrica Isaksson eftersom hon är konsulatsekreterare. Isaksson och Ilse Klockars hade många idéer om fredagens ämnen.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Amerikanska oljelager sjunker mer än väntat

De amerikanska lagren av råolja sjönk 3,1 miljoner fat under förra veckan. Det rapporterar USA:s energidepartement, DOE, enligt Reuters..

DI - 3 minuter sedan

Altor kan bli XXL:s räddning - men stålbadet är inte över

Altor ser en möjlighet att städa upp i det hårt pressade tidigare EQT-bolaget XXL. Det är inte första gången Harald Mixs riskkapitalbolag gör entré i ett läge där de flesta tagit sikte på nödutgången..

DI - 15 minuter sedan

Fluicells vd: Fokus på att ingå partnerskap för bioprinter

Bioprintbolaget Fluicell fokuserar för närvarande på att ingå partnerskap kring bolagets bioprinter Biopixlar Retina..

DI - 15 minuter sedan

Öppna upp SJ:s biljettkanaler för alla aktörer

DEBATT. MTR Express kör sedan starten 2015 ungefär 100 avgångar i veckan mellan Stockholm och Göteborg. Konkurrensen på sträckan har resulterat i lägre priser, bättre service och ett ökat fokus på punktlighet..

DI - 30 minuter sedan

Pelosi: Trumps hot om att avsätta Fed-chefen ”väldigt fel”

Det amerikanska representanthusets talman Nancy Pelosi försvarade Feds oberoende på onsdagen, efter kommentarer från president Donald Trump som antyder att Fedordföranden Jerome Powells mandat hänger på vilka räntebeslut centralbanken fattar, rapporterar Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

Fortsatta störningar hos Tele2

Mobiloperatören Tele2 är inne på tredje dagen med telefonproblem. Främst handlar det nu om sporadiska störningar i samtal med Telenor-kunder, men även samtal med andra operatörer berörs..

DI - 45 minuter sedan

DNB: Norsk reglering kan ge möjligheter för svenska fastighetsbolag

Anpassningar till Mifid-regelverket ser ut att innebära en stor omdaning av den norska fastighetsmarknaden. En aktiv köpargrupp kan på grund av detta komma att tappa stora andelar på transaktionsmarknaden, vilket i sin tur kan ge möjligheter för svenska fastighetsbolag..

DI - 45 minuter sedan

Hemnet: Rekordhögt utbud av bostäder – ”försäljningsrekord”

Utbudet av bostadsrätter på bostadssajten Hemnet är rekordhögt, men försäljningen har också ökat. Ställer men utbudet i relation till antalet affärer, omsättningshastigheten, kan man se att utbudet i maj omsattes i den snabbaste takten sedan nedgången på bostadsmarknaden hösten 2017..

DI - 1 timme sedan

Bayn Europe tar estnisk order värd halv miljon

Bayn Europe har fått en order i Estland på bolagets sockerersättare EUREBA D-01 värd 520.000 kronor.

DI - 1 timme sedan

H&M-konkurrenten köper skönhetskedja

Den brittiska klädkedjan Next köper skönhetskedjan Marie Claire Beauty Limited från Ocado Group, som är specialiserade på mat på nätet. Det framgår av ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.